Азиатска козметика и грим 17

• 51 243
  • 781
  •   1
Отговори
# 675
Светулке, оправи таговете, че не се виждат снимките.

# 676
Виола, пиша:)
Сутрин мия лицето си с Гуд морнинг гела на Косарекс. Веднага пръскам мист с розова вода( не е корейски, а английски, но много добре хидратира и ще си го довърша.
Около очите първи мажа Аргилен на Тъ Ординари, след това околоочен на Пурито с центела.
На лицето слагам от АНА тоника на Сом бай ме, миракъл в зелената опаковка.
След като попие слагам Матриксил или Бюсфет на дъ Ординари.
Ако ми е сухо усещането слагам есенция с муцин
и накаря крем на същата фирма ( корейски са, но поръчани от Кокос, ще видя после името как беше.
Преди излизане слънцезащита на Неострата физическа.
Или на Биоре синия крем. Отгоре ББ крема на Миша, че да крия петната:(

Вечер мия дълго с олиото, после пак гуд морниг гела. После правя 10, 15 Мин гуаша масаж с шипково масло. Пак мия с гела, за да не остава масло, прсъкам с миста, Слагам Миръкала, после Ниацинамида и или крема Ол ин Уан на Косарекс или напарво оризовата маска и спя с нея.

Това е. Сега искам и този серум който показах да включа, но не знам кога и къде.

Кажи къде бъркам, какво да включа или махна, за да е както трябва. Твърдо съм решена да се науча и да подобря състоянието на кожата си.
Сега чета стари теми и си отбелязвам кои неща не са ок за кожата, като моята.

# 677
  • софия
Втори опит:

# 678
По името съдържат транексамова киселина. Виждала съм преди/после снимки след орална употреба. Впечатляващи, но мисля, че при нас я няма.
Ред. Ясно защо ми е познато.
Ползвах Меланон крема. Никакъв резултат, освен увеличаване на прасковения мъх.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 15:30 от The ant is...

# 679
  • софия
Да, и двете, но кое все пак. Благодаря за и нфото за крема, важно е. Защото освен него има и друг:

# 680
Кремът може би е същият, само сменено името - те обичат да правят такива неща. За другото - не знам. Заради липсата на резултати с крема не бих ги  взела.

# 681
JACKLIN*, пълен мармалад. Като имам време ще седна да пиша, за сега:

Сутрин мия лицето си с Гуд морнинг гела на Косарекс.
Веднага пръскам мист с розова вода НЕ
Около очите първи мажа Аргилен на Тъ Ординари, НЕ
след това околоочен на Пурито с центела.НЕ
На лицето слагам от АНА тоника на Сом бай ме, миракъл в зелената опаковка.НЕ
След като попие слагам Матриксил или Бюсфет на дъ Ординари. НЕ
Ако ми е сухо усещането слагам есенция с муцин НЕ
и накаря крем на същата фирма НЕ
Преди излизане слънцезащита на Неострата физическа. Или на Биоре синия крем.
Отгоре ББ крема на Миша, че да крия петната:(
Вечер мия дълго с олиото, после пак гуд морниг гела.
После правя 10, 15 Мин гуаша масаж с шипково масло. НЕ
Пак мия с гела, за да не остава масло, НЕ
прсъкам с миста, НЕ
Слагам Миръкала, НЕ
после Ниацинамида НЕ
и или крема Ол ин Уан на Косарекс НЕ
или напарво оризовата маска и спя с нея.НЕ

Напиши ми, моля те, малко характеристики на кожата: възраст, тип, състояние, проблеми (какво третираш), каква е целта на грижата. Също ако има наличие на здравословен проблем (напр. хашимото, ИР, ПКЯ и тн) или скорошна бременност/кърмне. Ако има пигментация -приемат ли се някакви хормони или стероиди.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 16:16 от Viola Tarakanova

# 682
Лелее, Виола, всичко ми е не😱 Ужас! Но не като употреба и ред или като продукти?

На 39 съм с нормална, склонна към образуване на комедони кожа. Боря петна, които влача от втората ми бременност преди 8 години родих...
Нямам заболявания освен инсулинова резистентност, не пия лекарства.
Освен петна искам чиста и свежа кожа.
Все още нямам изразени бръчки, освен леко около очите. И затвоа мажа Аргилен и Матриксил под крема, гледах една влогърка, която каза, Матриксила влияе добре на финни линии и не се “бие” с АНА ВНА продукта.

Не знам какво да правя, явно всичко е грешно, а аз чакам резулатат... и съм накупила продукти по два да има🤪🤪🤪
Ако можеш да ме посъветваш как да се грижа правилно за целите, които имам ще поръчам нови...

# 683
С нетърпение ще чакам съветите на Виола, щото горе-долу и моята кожа е така барабар с петната от последната ми бременност от преди  12 години(почти). Имам същите цели като на Жаки.

# 684
JACKLIN*, спокойно, повечето са така в началото.
В момента съм в движение и няма как да мисля по рутина и продукти, но като ми остане време ще ти разпиша  някави неща. Пргледай поста ми за пептидите, назад в темите съм коментирала подробно тоника на some by me, а няколко поста назад как се използват охлюви в рутината.
Като цяло имаш основни грешки в поредност, употреба и въобще какви продукти трябва да ползваш за тези проблеми.
Some by me е продукт за третиране на леко акне и толкова. Той е основно чаено дърво и от него някаква полза за петна не може да се очаква. Не се ползва ежедневно, не се ползва сутрин, не се съчетава с пептиди или охлюв
Пептиди не се ползват по начина, по който ги прилагаш.
Масла не се ползват така, масаж не се прави на тази стъпка
и тн.

# 685
  • София
Момичета днес с нетърпение чаках от превозвача да си получа от скритата разпродажба в Джолсе Blithe stay rejuvenated kit и бях неприятно изненадана. Вместо него са ми изпратили Cosrx salicylic acid daily cleanser. Направих снимков материал и изпратих на сайта. Незнам какъв отговор ще получа от тяхна страна и дали ще ми изпратят коректния продукт, но предстои да го чакам още два месеца.

# 686
Viola, питаш съфорумката дали има Хашимото, та ми стана интересно. Аз имам и се чудя дали някои от проблемите с кожата не се дължат на това/запушени черни и бели комедони, от които кожата стои релефна под определен ъгъл и петна/. Ще съм ти благодарна да пишеш, когато можеш.

# 687
Jeni_E, много неприятно. Според мен няма да изпратят нов комплект, а само ще възстановят парите.

JACKLIN*,като цяло рутината не е балансирана, съдържа продукти с еднотипна функция, липсва хидратация.

Скрит текст:
Сутрин мия лицето си с Гуд морнинг гела на Косарекс.
Веднага пръскам мист с розова вода Липсва хидратация.Флоралната вода не може да замести хидратращия тоник. Розовата вода има изсушаващо действие.
Около очите първи мажа Аргилен на Тъ Ординари, след това околоочен на Пурито с центела.Околоочната зона се третира след хидратация и серум и преди крем. Като цяло няма проблем да се наслагват пептиди и отгоре крем, Пурито и достатъчно лек, но има толкова прекрасни готови формули с пептиди
На лицето слагам от АНА тоника на Сом бай ме, миракъл в зелената опаковка.Това не е продукт за сутрешна употреба, особено в летния сезон. По добре замени с вит.С. Всички продукти с киселини се прилагат при определени условия, за да имат максимален ефект
След като попие слагам Матриксил или Бюсфет на дъ Ординари. Каква е целта на пептидите на тази стъпка? Те имат нужда от проводник, който в случая липсва. Матриксила е стабилен и не се влияе от Ph, но пак има нужда от "подложка"
Ако ми е сухо усещането слагам есенция с муцин Не се съчетават в една рутина киселини, пептиди и муцин. Всички те стимулират регенерацията на кожата, имат сходно действие. Муцин не се ползва лятото сутрин. Не е хидратиращ продукт
и накаря крем на същата фирма Същото като за есенцията. Необходим е някакъв крем с липиди, нещо хидратиращо, грижещо се за бариерата
Преди излизане слънцезащита на Неострата физическа. Или на Биоре синия крем.
Отгоре ББ крема на Миша, че да крия петната:(

Вечер мия дълго с олиото, после пак гуд морниг гела.
После правя 10, 15 Мин гуаша масаж с шипково масло. Масаж се прави след почистване и ексфолиация. След хидратация с тоник. Ако целта е по-добро проникване на даден компонент може да се прилага и върху серум. Ако се прави, както в случая, с олио после не се мие,а се обтрива с влажна гореща кърпа и отгоре се запечатва със следващите стъпки (без продукти на водна основа)
Пак мия с гела, за да не остава масло, НЕ
прсъкам с миста, Не е достатъчно
Слагам Миръкала, Най-добре е да се прилага чрез обтриване с тампон.
после Ниацинамида Зависи от продукта. След масажа се засилва проникването на компонентите и може да предизвика раздразнение или допълнително да запуши пори
и или крема Ол ин Уан на Косарекс
или напарво оризовата маска и спя с нея. Ок ако се оправят другите стъпки

blackpearls, влияе, как да не... Аз съм с Хашимото Simple Smile Нивото на хормоните и общото ниво на възпаление влияе на пигментацията, на синтеза на колаген, на омазняването, на лимфотока, подпухването, имунитета на кожата, зарастването на рани, повишена чуствителност и тн, и тн. При мен след всяка настинка или синузитна криза (или дори по-високо ниво на стрес), когато се активира имунната система и съответно се повишават  антителата, ми се влошава кожата рязко, не само на лицето, но на цялото тяло.

# 688
  • Русе
JACKLIN,
за себе си съм установила,че най-доброто за една млада,чиста и блестяща кожа е хидратацията и здравата кожна бариера.Всичко останало идва после...
Хидратиращи тонери (поне 2),хидратиращи серуми (серамиди,хиалуронова к-на,бета глюкан...) и масла (подходящи за типа кожа).Погледни статии за 7 skin method,наслагването на хидратиращи продукти на водна основа.
При мен витамин С и арбутин не са вариант.Първите ми дразнят,вторите изсушават.Продукти,които дават видим и бърз ефект при пигментации при мен са:
Skin & lab red serum,есенцията на Blithe 9 essential seeds,I'from ginseng serum(дава и подхранване + анти-ейдж),есенцията и серума с охлюви на Benton.Опитай непременно т.нар. peeling gel продукти (Dr.G peeling gel,Tony Moly floria...).Те правят лека химична ексфолиация и дават мигновен ефект без да дразнят и изсушават.Виж и сплаш маските на Blithe.
Аз съм много доволна от By Wishtrend Mandelic acid,но използвам 2-3 пъти седмично само вечер.
Добри пептидни продукти са Medipeel bor-tox и Dear Klairs midnight blue activating drop.Но те не се използват в една рутина заедно с активи(киселини,охлюви,вит.С,ретинол).
Мисля и,че околоочната ти грижа е недостатъчна!
Ако имаш нужда от примерни продукти ще помагам!

# 689
Виола, много благодря за подробния отговор!
Взимам си бележка и започвам още от утре да коригирам режима.
Аз мислех че кремът и емулсията с Муцин са хидратиращи и се мажа...
Ще търся нещо хидратиращо от нашенски сайт, няма за кога да чакам поръчка.
А крема Ол ин Уан на Косарекс не
става ли за хидратиращ? Но май и той има муцин.
Значи моля за препоръка за хидратиращ крем и тоник преди него, да овлажняват без
да запушват порите.

Общи условия

Активация на акаунт