ЮЛСКИ мамита-щастливки чакат бебешки усмивки

• 16 396
  • 296
  •   1
Отговори
# 15
 ivka76 при нас положението е същото както описваш.През 1 час ядем но това е от жегата защото иска течности.
Неспокоен е ако заспи,след 1/2 час се събужда,плачка.Иска да го гушкам и то прав като за уригване/на рамото ми/.И тва е в друга поза като го сложа и реве.   Tired Иска прав.Гушаме се и заспива на рамото ми,подпира  си главичката на него и спинка.Ух,че ми е сладкиш  Heart Eyes  Heart Eyes

# 16
Ивка, не се тревожи, дори месец по-късно да е пак няма проблем за ваксината. Колкото по-късно, толкова по-добре.
Нарина, подготви се предварително с малко четива в кърмаческия, а ако там няма описан твоя проблем си пусни тема. Аз за съжаление не съм много компетентна по въпросите с болестните състояния около гърдите Sad
Попова, ако сега бебето откаже или се дърпа да суче да не се притесняваш. Днес ми казаха, че след мастит нивата на натрий се повишавали и кърмата може да има леко солен вкус, вместо обикновения сладък. До 3-4 дни това отшумявало, като всеки ден намалява соленият вкус. Разбира се не е задължително да стане. Само ти казвам да не вземеш да се питесниш нещо, ако се появи лек отказ Wink Ти си страхотна - направо герой. Но за да те успокоя ще ти кажа, че Мери (може би си чела нейни постинги в Кърмаческия) е имала такъв проблем и с двете гърди, но с първото дете и това я е отказало. Сега обаче кърми второто вече близо две години, при все, че пак е имала проблеми.
А що се отнася до говорещите и ходещи кърмачета, за тези от вас, които са решили да кърмят поне година е добре да знаете, че се препоръчва бебето и майката да имат "позивна" за цици Wink Защото не върви гладното ви или жадно кърмаче да се развика насред улицата - мамооо, цици. Сияна я научих да им казва "нини" и тя така си ска - Маме, нини... или про сто Нинеееее.... това здраво изкрещяно от кошарата - т.е. не вика мен, а нинито Laughing Така или иначе за непосветените е тайна какво точно иска детето, а вие може дискретно да повдигнете блуза и да кърмите Grinning

# 17
Аз писах, писах, то не излезнало...........
Асе аз съм със секцио и ползвахме презерватив- така, че няма проблем.Ами голям подарък си е , мие не бяхме правили секс от 1-2 месеца май преди да родя newsm78
Честити месечинки на бебоците, а имаме и бебка на 2 месеца!
Нарина, кураж и дано всичко мине леко!
Жегите май всички ни изнервят. Вчера Ема като се събуди в 15:30 за ядене и до 22 не заспа и само на ръце иначе е един рев.... ooooh!
Същото и при нас, но май имаме и колики newsm78 Защото се дърпа от гърдата и плаче и нервничи, рита с крачета и се изпъва.

# 18
Някой беше питал с какво АМ се храним - с Аптамил1 и м/у другото пак си акаме по 2-3 пъти на ден. Да ли много ядем, че за това. И Тошко не иска да пие вода, а пък той на ли е само на АМ и се тревожа да не вземе да се обезводни, а ма като не иска.....
  bouquet
Аз питах, мерси за отговора Hug,защото ние пак имаме запек и вече се чудя дали да не сменям млякото.
И ние не искаме да пием вода, но като не иска не го насилвам.Само днес забелязах, че много иска вода,явно много горещо му е било.
Някой все пак дава ли сокчета, аз отложих до 40 ден, и му дадох ябълка.Въпрос към тези които дават Променя ли се цвета на акото Embarassed в следствие сок? А този запек сега може и от сока да е?
Тези дни и аз щях да лудна, не ще и не ще да заспива, явно е от жегите щом и с другите бебета е така.
Прохладна вечер и лека нощ на всички бебешори и мами! Hug

# 19
Здравейте и от мен! Фиона, Ч.Р.Д. със закъснение!

Нарина, пожелавам ти успех за гърдите, дано всичко да мине по възмжно най-лекия начин! Попова и на теб браво, че се справяш. И аз бях зле по едно време и знам каква гадост са тези бучки.

В предната тема се говори за сокчетата. Аз с дъщеря ми при все че много добре знаех, че в другите страни от много години вече не се дават сокчета и децата се захранват най-рано след 4-я месец, все пак се поблазних да дам сок от ябълка. И въпреки че го дадох по-късно от препоръчаното тук, дъщеря ми веднага ревна от колики. Така че го спрях. Дъщеря ми я захраних малко по-бавно от БГ стандарта, не си спомням точно на колко месеца беше, но тя определено не беше фен на млякото и много охотно пое твърдата храна. На 6 месеца едвам й давах млякото, а на година буквално изхвърли биберона и не успявах да й дам дори и капка! ShockedКоето си беше проблем, защото все пак млякото, даже и да не е кърма е най-добрата храна за толкова малки деца. Както и де...Сега смятам да захраня бебето след 4-5 месец и без никакви сокове. Честно казано, по-добре да се даде пюре отколкото сок! Соковете причиняват стомашни проблеми и точно нашето поколение страда много от разни гастрити и подобни. Аз съм типичен пример! Естествено всеки си решава...

Морскасирена, ако оставяш бебчето по корем, наблюдавай го. Не го оставяй само. Мен лично ме е страх, защото по всички книжки за отглеждане на децата пише, че най-безопасната поза е тази по гръб. Даже за позата настрани пише, че статистиките показват, че била по-опасна от тази по гръб.

Иначе ние също сме на климатик и Пиер е съвсем спокоен. Спи и папка. Предната нощ направи пауза от 21 ч. до 4.30 ч. и сега пак цял ден спи. Ще видим дали тази нощ няма да ни вземе за отпочинали и да реши да се вихри Grinning

# 20
Здравейте !

Наде , пак си се постара да имаме най хубавата темичка:)
Отдавна не съм се включвала , но нещо напоследък нямам много време:(
Моята София спи на разходки а в къщи не и иска да и се обръща внимание и да играе Simple Smile

И при нас е така с жегите Sad
Иначе нищо ново при нас Simple SmileПапкаме, акаме на разходки , спинкаме и растем Simple Smile
Вече сме на памперс3 и са и много добре:)

# 21
Пипи, всичко може да е от сока, а може и да не е. Искам да те питам - какво губиш като не му дадеш сок? Какво мислиш, че доставяш на организма му, давайки сок?
Да, запекът, разтройството, коликите, повръщането, всичко необичайно може да е свързано с приема на различна и неподходяща храна. Нито си измислям, нито голословнича като твърдя и продължавам да твърдя, че бебето няма нужда от друга храна освен кърма или АМ поне до 4-6 месеца от живота си. Сокът е агресивен. Ако мислиш, че чрез него детето ти получава витамини, жестоко се лъжеш. Много повече УСВОИМИ витамини и минерали има в самото АМ (за кърмата не говоря - при нея полезните в-ва се усвояват в най-голям процент) Сокът минава през цялата храносмилателна система, като предизвиква единствено дразнене и нарушение на естествената среда.
Повече не знам какво да кажа. Ако все пак си решила, че това е вашият начин на хранене (въпреки, че аз лично не одобрявам, но това е лично мнение), поне разреждай сока 50:50 вода и сок и не давай повече от една-две лъжички... Но дори и детето да не проявява моментна реакция и да изглежда, че му харесва - не се лъжи. Последиците остават трайни и се проявяват в бъдеще. А и шоколад да му дадеш пак ще му хареса, ама няма да дадеш, нали?
Днес в 11 часа проведохме пресконференция за представянето на Ла Лече Лига - България. Говорихме точно за тези неща, утре сигурно ще има материали в Стандарт, ще излезе и нещо в 9 месеца, а днес в новините на Евроком от 18 часа са фокусирали нещата именно върху проблемите... гледайте Grinning Ако ни дават всички - аз съм в левия (от ваша гледна точка) край със синьо-черен потник-риза Grinning

# 22
Нарина,не знам дали твоето е същото.Аз съм с мастит,и се лекувам с антибиотик съвместим с кърменето,правя компреси с риванол и всякакви бабини рецепти,и ходя на облъчване с някакъв радар.Ако искаш подробности кажи,ще ти пиша на лични.
Асе,аз продължавам да кърмя,със здравата гърда,и за сега Ема на се дърпа.Или вкуса ще се промени след лечението и само на болната ли?  newsm78 Четох за промяна на вкуса в кърмаческия но не запомних дали и на 2-те гърди се променя.И едно голямо благодаря за загрижеността   bouquet Ще се повторя за 100-тен път но си ни голям разкош  Heart Eyes
Ели,а ти си ни голяма скица,всеки път ми е приятрно да ти чета писанията.
Заътуването,не се притеснявам,Ема спи през цялото време,а колоата е с климатик,нопак се съобразявам с времето,гледам да е по-прохладно.
Прохладна вечер

# 23
Ех,тук най-после заваля.дано утре да е по-хладно  Tired

Гледах това по Евроком,но включих точно в последната минута.Вечер повтарят ли ги?  newsm78

# 24
  • somewhere over the rainbow
Тъкмо щях да питам няма ли да има нова тема и хооп-тя вече готова,че и много сте писали Hug
Bunny,ние добре я понесохме първата ваксина-с малко рев и без усложнения. Не се притеснявай!
И Даяна се наяжда за около 10 мин /колко се наяжда незнам де newsm78/. Но май сме във втория бум,че иска да яде през два часа,понякога по-малко. Ренка,аз давам вода между храненията и пак ядем начесто,така че може и да не е от това.
Прави сте,че онова поколение е по-здраво,но това се дължи най-вече на здравословния и природосъобразен начин на живот /не че са разчитали изцяло на природата/. Имам в предвид,че е нямало цигари,мръсен въздух и т.н. А иначе баба ми е давала сокове и даже тогава не се е знаело,че мъхестите плодове не бива да се дават. Стомашните проблеми,които имат голяма част от хората пък се дължат на безразборното хранене,което всички ние практикуваме. Съмнявам се,Асе,че твоите баба и дядо са ядяли дюнери,пици и са пили кафе на гладно...как тогава ше имат гастрит например:thinking:
Пипи,мисля че се променя цвета на акитата от сокчетата. А и запек може да се получи в началото-все пак е нещо различно от млякото. Но не се притеснявай-при нас акането си влезе в норма за 2-3 дни.
Асе,току що гледах репортажа по ЕК,но не можах да те видя,защото по-късно прочетох постинга ти Hug
Да ви се похваля-от вчера имаме люлка и сега сме постоянно в нея bowuu
Урааа,идва дъжд Grinning Grinning Grinning

# 25
  • ES
Здравейте и от нас с Митето
морскасирена, като ви гледам как сте се изтегнали в коритото и как ви е гот се сещам за нашето прословуто къпане, много ревем бе. Като дойде време за баня 4ак на мен ми се реве, 4е като го знам като подуши коритото как посинява от рев... Дано го израсте тоя страх от водата, 4е нали сме уж морско 4едо бе...
Ина4е сме кротки ако не ни мъ4ат жегите и коликите. Усе6там го 4е ве4е по4ва да 4ува по-добре, особено ако шума е по-силен и пронизителен, а като ококорим едни о4и, гледаме, гледаме, все едно виждаме нещо. Shocked
И аз съм много ЗА късното захранване  Peace само не знам ще му стига ли кърмата като порастне и тези нощни хранения кога ще се поразредят. Самото кърмене не ми тежи ама ако разбуди и се ококори, не дай боже и да се разпла4е отиде сладкия сън преди зори.
Про4етох постинга на една мама, 4е болни4ните за бременност и раждане стават от 3 на 9 месеца, това  хваща ли и нас, разу4или ли сте нещо по въпроса.

# 26
Благодаря за подкрепата, момичета. Сега се върнах от консултацията с хирурга и той каза, че не съм пила достатъчно дълго време антибиотика предния път и затова не се е изчистила инфекцията. Оттам пък гнойният процес продължава и се е получил този абсцес. Само че поне се е капсулира и не се е разнесъл, та той реши да изтегли течността със спринцовка... #Shocked Изкара наистина гной и сега утре пак ще ходя за да видим дали ще се оправи само така или и антибиотик пак ще пия...и като питах дали ще мога да кърмя (сега от болната гърда не трябва да давам) ми каза: "Ами ще видим след лечението дали ще имаш кърма"  cry

# 27
  • Варна
За ваксините няма проблем да са по-късно. Боряна се роди на 07.07 и  на първия месец не и правиха, защото нашата педиатърка нямаше ваксини. Чак септември ще й я слагат. Тя също каза, че колкото по-късно толкова по-добре.
За протокола, аз също съм сукала до година и 4 месеца. Живот и здраве, надявам се щерката да подобри моето постижение.  Simple Smile

# 28
Ели83 е вече Е4о83 ама сигурно ще си е пак старата скица!!! Peace

Ох сега се разхлади вече се живее!
Хайде сега няма да пиша нищо, че трябва да правя салатка за ракийката на татито!

# 29
Gery_to, за съжаление това с деветте месеца нас хич не ни хваща, защото влиза в сила от 01.01.07 и хваща от завареното положение онези, на които не са изтекли 135-дни, а при нас изтичат още през октомври.
При нас БЦЖ-то го сложиха чак на 20-тия ден, а първата хепатитна - на 24-тия, и така втората е отложена за след седмица.

Да се похваля, че днес се родих - понеже Самуил се чувства най-добре в ръцете ми и като усети твърда подложка под себе си, почва да мрънкоти, освен ако не е много дълбоко заспал, днес реших проблема като си направих едно подобие на слинг от едно старо перде. Платът е къс и нямам халки, но като заших двата края един за друг и си го преметнах през рамото, много бързо успях да му хвана чалъма и не съм предполагала колко удобно може да се чувства детето вътре, колко е удобно само да го прикрепям и на практика ръцете са ми свободни, мога да го нагласям насам-натам и дори мога да го кърмя и от двете гърди, без да сменям рамото - от едната даже спокойно се сучеше, докато се разхождах и се вършех нещо в кухнята... Тези африканки били умни, бе...

Общи условия

Активация на акаунт