ЮЛСКИ мамита-щастливки чакат бебешки усмивки

• 16 400
  • 296
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте и от мен накрая. От много пътувания, измъчихме детето. Ама сме си вкъщи вече и по-хубаво няма.

Гледам че за очичките приказвате и да споделя че при нас станаха кристално ясно сини. И това последната седмица. Не мога да си представя да станат кафяви. А бяха отначало нещо като антрацитени, неопределен цвят. Мисля си че това ще си им е цветът и няма нищо общо с кърменето. Просто не виждам логика.

Аз днес си я извеждах Лора, а си е студеничко. Обаче с по-дебела блузка, отдолу боди с дълго ръкавче и завита и така. Има си хас като е още 20 градуса да не излизаме, а като сняг запръска, що ще чиним ний зимъска? Wink

# 286
Здравейте, милички! Синеоче, добре си си дошла, много ни липсваше! Hug

Предният път като влизах, забравих най-важното doh Имате много поздрави от Стечи и юнак Стефи, много им липсвате и много ви обичат! Heart Eyes Надявам се скоро да си се приберат и лично да ви поздравят в следващата тема.

Колкото до моята повторна "девственост", явно е в рамките на нормалното, щом толкова мами са като мен. Благодаря ви за успокоението (и на всички,които ми писаха и на лични). Само дето успокоението не ни решава проблема. Докога ще е така???  Rolling Eyes Май и аз ще пробвам Глайтгелена, въпреки че болката е различна от тази при сухота... Confused Фиона, да знаеш, че си голяма късметлийка! Peace

Рави, няма проблем за Инфакола. Привърших моя и съм си поръчала още, но ми трябваше поне една опаковка да запълня "дупката" до новата доставка, но ще минем със САБ. Мерси все пак!  bouquet

Момичета, виждам, че обсъждате крачета, проблеми... та се сетих. Никой не пише нищо за УЗИ-то за дисплазия на тазобедрените стави.  Thinking А на повечето от вас бебките са доста по-"възрастни" от моята Йоана. Не сте ли ходили на такъв преглед??? Моля ви, ако сте пропуснали, ощене е късно, а е важно да се направи. Брат ми цял живот се влачи по болници, санаториуми и си страда, че по негово време тия неща не са се гледали. Сега обаче е различно, не подминавайте този преглед. Още повече че ви се полага направление  за него, даже две- едно при навършване на един месец и още едно на четири месеца. Добре е да се посети ортопед и след прохождането, но това не се покрива от ЗК. Е, на мен, разбира се, никой не ми даде направление, но аз пак записах час на беба. Обещавам после да докладвам как сме.

Толкова от мен, че пак се унесах с писането, а на беб не й харесва храненето пред компа.

Лека вечер и спокойна нощ от нас! smile3524

ПП Е, все ще забравя нещо #2gunfire

Честито на рожденичката! Усмихнати дни и спокойни нощи й пожелавам!  bdbaloni
Честито и на бебоците, които днес пораснаха с още един месец! newsm32

# 287
Zdraveie mai4eta izviniavaite,4e pisha s latinski bukvi. Na nas sasto ni se poqviha kori4ki po glavi4kata. Sled bania li se maje s olio i trabva li da gi liostia?
Nashite o4i4ki sa sivo-sini,no i dvamata s tatkoto sme sas zeleni o4i i predpolagam,4e ste ima svetli o4i4ki.
Nashiat tatko vse oste ne se e varnal ot pat i oste ne e vidial dasteri4kata si. Za intimnosti ne sam si i pomislila ot na4aloto na bremenostta si,dori ve4e zabravih kakvo e:)
Bebka e mnogo poslushna i ve4e mnogo muzikalna :)Leka i spokoina ve4er na vsi4ki

# 288
  • някъде
 Ивелина, какво е УЗИ? newsm78
 Наде, вчера тук беше адски студ и духаше много студен вятър cold, иначе днес пак имаше вятър но беше по-топличко пък и слънце беше изгряло така че ходихме на разходка! Иначе си излизаме като е по-хладничко, но вчера направо щеше да ни издуха ако бяхме излезли!
А за масажа- аз си му правя, но не и след баня, защото само докато го намажа набързо с млякото и вече започва да му трепери брадичката и да му се смръзват ръчичките!
Вие ходили ли сте на ортопед, защото ние не сме, пък и никой нищо не ни е казал? newsm78
Вие мерите ли на бебетата температурата и ако да с какъв термометър и колко пъти на ден? newsm78

# 289
  • София
Здравейте момичета,
Най накрая и аз да се отчета. Направо ви завиждам ,че успявате да се грижите за бебоците и да пишете. Аз май не съм достатъчно организиране. Аз от 2 седмици се побърквам от кърмене. След като излязохме от болницата не ми  достигаше кърмата и по препоръка на доки реших да дохранвам, но момента в който ми остана малко време и седнах да почета малко във форума за кърменето,  разбрах, че мога да си стимулирам  кърмата – и вече 2-3 седмици това правя. Направо намам  силички вече, но от 60 г АМ на хранене го докарах до  едно, че по някога и без него. А така ме боляха зърната от постоянното и висене на гърдите ми, че като захапепе направо вия от болка. Но дано всичко имаше смисъл и да успея да кърма без добавка.
През деня горе долу добре – яде, спи, и поплаква по малко. Но вечер след 22ч. става нещо страшно – ревове до към 2 часа и после като заспи си спи до към 7-8, че веднъж и до 9 откара.
Да ви питам какво е акото на вашите бебоци. Али ака рядко, течно, под налягане и излиза акото, така се чува. Не мога да преценя разтройство ли има какво ли? И това от седмица – нито става по зле нито по добре. Утре нашата лекарка се връща от отпуска и ще я водя.
От кога започват да виждат и да следят предмети. Ние като че ли нищо не виждаме.
По едно време доста се беше изринала по лицето после и надолу тръгна, така се притесних че и носих секрет да и изледват за стафилококи, но постепенно пъпките минаха сами без да я мажа с нищо. Може би наистина се е чистела както ми казаха. Но  рядкото ако ме притеснява. Дано да не е нещо сериозно.
Това от мен. Приятна вечер.

# 290
  • някъде
merry_lu естествено че ще ака рядко, ти какво искаш да ака като възрасните ли Mr. Green И ние акаме рядко, понякога с някакви като мънички кръгчета и определено е под налягане, защото на няколко пъти ми се случва да влизам в банята за освежаване Crazy! Единият път тъкмо му вдигах крачетата и само как го изхвърли, не под налягане ами незнам като кво чак на килима хвърли, а на него си даже не остана нищо! Party
Сложи си пръста пред лицето му на педя- две разстояние и леко го движи да видиш дали ще го проследи!
Успех с кърменето!  bouquet

# 291
Диди, така както си построила предпоследното си мнение, ми подсказваш, че не съм се изразила ясно за прегледите при ортопед.  newsm78
Значиии.... Децата трябва да отидат при ортопед за проверка за дисплазия на ставите в месеците, които съм посочила, а тази проверка се прави с ехограф (ултразвуково изследване - УЗИ). Така ти отговарям и на двата въпроса: 1)УЗИ е ехографски преглед и 2) да, ние ще ходим на ортопед - имаме час за четвъртък сутринта.

Колкото до температурата на бебка, меря само ако имам основание да се притеснявам. Например наскоро все й беше студено нослето, кихаше, хъркаше и едва дишаше и в допълнение рев, та се къса. И за да изключа настинка или вирусна инфекция като причина за плача, й мернах температурата - с дигитален термометър, в дупето, като вадиш две десети от показанието (така ми каза майка ми, ама защо....   33uu ). Но не ми е ежедневна практика. Naughty

# 292
  • София
Здравейте, мами!

Да ви се представим и ние. Аз съм мама на бебе Яна, която е родена на 14-ти юли. От известно време успявам да чета темата, но все нямахме чак такива паузи, че чак и да пиша. От няколко дни имаме и моменти, в които сме будни и не ядем, нито ревем - доста кратки все още  Mr. Green.
Общо взето вървим както и вие - проблемът с дърпането при кърменето след баня и премятането от гърда на гърда го имахме и ние. Аз пък както си четях за слинговете попаднах на една тема за гледането без памперси и т.нар. изхождане: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=115907.0. Там с две думи пише, че бебетата докъм 40-тия ден мразят да се цапат и плачат, когато пишкат и акат. Затова това било момента да се започне с изхождане на бебето - когато се разплаче, да се слага над лигенче и така да се пропуска цапането. Та се питах дали не е пишкала при тези дърпания (защото акането се познава лесно  Mr. Green).
Аз вчера се опитах да приложа това изхождане, но изглежда сме стигнали момента, в който вече е свикнала с цапането, защото нито веднъж не ревна навреме при пишкане или акане, та цял ден я преобувах. Чудя се да упорствам ли, дали има смисъл да се мъча или да си караме по-лесния начин с памперси  newsm78
Иначе и за ваксините и за слинговете имам да питам неща, ама следващ път, че да се доредя до вечеря, преди да сме ревнали  Simple Smile
Приятна вечер от мен   bouquet

# 293
  • на правилното място, в точното време
  Здравейте и от нас!
 welcome Betta!!! Направо ме шашна с това да слагаме бебоците от 40-я ден над легенче да пишка и да ака #Crazy #Crazy Това е лудост,има ли мами дето го практикуват??? Ама що ли се чудя, свят широк,хора всякакви.
  За температурата до сега не съм я мерила изобщо-не се е налагало. Диди,защо я мериш всеки ден? newsm78
   И аз да кажа за ходенето на ортопед.Ходи се на края на първия месец.Прегледа се полага по каса, така че педито е длъжно да ви даде направление.
   Тук при нас вчера и днес беше доста студено, а вчера духаше и доста силен вятър  cold cold , но ние пак си излизахме с бебка. Облякох и боди с дълго ръкавче и гащеризонче и отгоре с пелена и готово. И аз не съм слагала покривала, само и вдигам гюрука и вътре става завет и е топличко.Като си сложа ръката вътре и има доста разлика с външната температура.
  Няма страшно,момичета,бебоците ни трябва да почват да свикват на по-студеното време. Ами зимата,както беше писала Синеочка  newsm10
  Ние сме по-спокойни тази вечер, аз отивам да оправя малко из къщи и смятам да поспя преди поредното хранене.
  Лека и спокойна вечер на всички! Hug

# 294
Здравейте момичета
относно крустуте на главата на бебчо ги махнах с крем за крусти на Мустела
http://www.roditeli.info/mustela/dermo-pediatrics/cap/
много сам доволна. Баткото го мъчих с олио, но сега ползвах този крем, след вторият ден няма никаква следа от тях.
Как няма да извеждате бебоците в студеното, какво ще правите зимата ? Лично аз съм извеждала баткто на разходка в количката на 0 градуса (по 30-40 мин) и мисля,че така успях да го каля поне малко. Така,че смело на вън с количките.
айде лека вечер от мен Simple Smile

# 295
  • някъде
Имаме си нова темичка!!! Party

# 296
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте юлски мами! Тъй като и аз съм  такава, ми се иска да се присъединя към вас. Първо-да ви се представя-както се вижда- от Велико Търново съм, родих на 18.07.2006г момиченце - 2650гр., 49 см - Вяра. Сега вече бебка е 53см и тежи над 4300гр.
Днес цял ден чета написаното от вас и попаднах на доста интересни неща. Радвам се, че всеки споделя, макар и "най-малките и незначителни" проблеми, за да можем всички да се поучим.
Аз не съм от най-редовните потребители /поради липса на време/, но когато мога ще влизам във форума - било то с въпроси или споделяне на опит...
За сега ви пожелавам безпроблемно отглеждане на бебчовците! И се наслаждавайте на всеки миг, прекаран с тях!

Общи условия

Активация на акаунт