Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Агенция "Митници" - конкурс

 • 2 251
 • 14
 •   1
Отговори
 • Мнения: 92
Здравейте. Има ли някой запознат нагласени ли са конкурсите в тази агенция, както в повечето ведомства?

# 1
 • Мнения: 6 181
Едва ли някой може да е сигурен за такова нещо.
Ако е сигурен, значи е от тези, които взимат решения, а те, и да е нагласен, и да не е, ще отговорят "не е нагласен".

# 2
 • Мнения: 92
Имам предвид от гледна точка на участвал в такъв конкурс и съответно неизбран, а е минал всички етапи успешно.

# 3
 • Мнения: 2 044
Във всички държавни агенции-Митници,Социално подпомагане,Бюро по труда,Данъчна администрация,Полиция, Пожарна,НОИ,НАП и др. конкурсите са нагласени.Знае се кой ще изберат.

# 4
 • Мнения: 7 780
Майка ми е социален работник,почна с конкурс и то не нагласен.Имаме роднина митничар ,също по конкурс почна щом завърши университета.

# 5
 • Бургас
 • Мнения: 1 380
Хмм..току-що завършил и назначен митничар....роднина....И роднините не винаги споделят цялата истина.А конкурсът.....точно за места, където има много кандидати се правят конкурсите. Всъщност, момчето може и да е най-подходящият кандидат.

# 6
 • Мнения: 2 044
Конкурсите се правят защото са задължителни по закон,както и обществените поръчки.Винаги се знае кой ще спечели.

# 7
 • Мнения: 2 197
Не смятам, че навсякъде конкурсите са нагласени. Аз съм печелила конкурс в Министерство на финансите и НАП, избрах друга институция за себе си, която предпочитам да не споделям. На нито един етап, в което и да е ведомство, не е имало помагащ ми човек. Същевременно в институцията, в която работя, си търсим човек от три години за позиция, за която просто не се явява качествен човек. Представят се слабо на изпитите основно, затова аз бих посъветвала, ако се кандидатства някъде, то да е защото човек го иска много и в тази връзка да се постарае повече за подготовката си. Иначе за протокола - аз също започнах с тези конкурси след завършването си.

# 8
 • Мнения: 131
Имам познати, които работят, той каза, че   след месеци му се обадили, за да го наемат

# 9
 • Мнения: 2 197
Това не е изключение, но се случва, когато двама човека са се представили добре, а мястото е било едно. Ако не покажеш знания няма да се обадят, не са длъжни да излъчват кандидат. Както казах след завършването си съм кандидатствала и на много такива места, виждала съм много случаи на самочувствие без покритие, слабо представяне и при избор на друг - шуробаджанащината е виновна. Да, има много такива случаи, но според мен и на база колегите ми в момента, то са изключения. По високите етажи може и да има, но за обикновени служители се търсят по-скоро качествени кадри, които да вършат добра работа. Разбира се има и чиновнически позиции, на които играят по цял ден пасианс, но аз не мисля, че това би задържало и като цяло изобщо би било интересно за млад човек.

# 10
 • Мнения: 397
Може ли някой да сподели мнение за тази позиция :Инспектор в ТД на АМ, сектор Проверки и ревизии, отдел Акцизна дейност
Какво точно се прави? В администрацията ли си или навън с хора се занимаваш?
Каква е заплатата?Има ли привилегии?
Работно време?
Може ли да те изпратят в друг град, ако решат?
През периода на обучение какви пари се дават , цяла заплата или ?може ли някой да даде и- я за тази позиция

# 11
 • Мнения: 65
Здравейте ,
И аз ще се явявам на този конкурс , но за сега нямам никаква информация относно изпита.

# 12
 • Мнения: 105
Здравейте!
Предстои ми тест за интегритет в АМ.
Някой има ли информация в какво се състои?
Също така всякаква друга информация ще бъде полезна-заплащане(за инспектор, София) , командировка, продължителност на обучението и как се заплаща.
Благодаря!

# 13
 • Мнения: 109
Всички конкурси за ключови позиции са нагласени. Да вземем за пример един конкурс за надзирател в софийския затвор. Одобрени и приети са лица с тест за интелигентност под средното ниво или такива с ниски резултати на физическа издържливост. /Мога да цитирам поименно, ако някой не вярва на думите ми./ За да могат тези лица да издържат конкурса, са им дадени повече точки на психологическия тест, където няма доказуемост за оценката, която до голяма степен е по преценка на изпитващия. А знаете ли как се преминават конкурси за свободни учителски места? Останалите без работа барманки или банкови касиерки например записват задочно педагогически курсове и поради липса на документ за завършено все още образование по специалността, биват назначавани като преподаватели в училищата, за да не им се изплаща пълната заплата. Представете си какви хора обучават децата ни.

# 14
 • Мнения: 2 197
Не мога да се съглася. Аз за моята позиция (не в Агенцията) съм се борила и са ме наели без близки или познати в структурата. На изпита бяхме повече от 20 човека, позицията е добра. Освен това пускаме нови свободни постоянно и не се наема нито един, защото не стават. Ясно е, че нагласени позиции има, но не мога да се съглася, че навсякъде е така.

Общи условия

Активация на акаунт