За любителите на питки - БОЛЯРСКА ПИТКА

  • 290 850
  • 942
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 22 867
За N-ти път, все така вкусна! С малко ароматна шарена солчица върху маслото и мак отгоре.  bouquetБиляна!

# 121
  • Мнения: 2 026
Пу-пу, да не са и уруки. На втората снимка виждам "конеца", свързващ разчупените парчета  Hug

# 122
  • Мнения: 22 867
Пу-пу, да не са и уруки. На втората снимка виждам "конеца", свързващ разчупените парчета  Hug

Няма опасност да я хванат уроки, отиде, замина..............и за закуска утре не остана. Sad повече няма да правя половин дози. Най-малкото доза и половина! Grinning

# 123
  • Мнения: 274
Здравейте, ето и моята питка от вчера Simple Smile целия албум е със снимки на питката
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=162826


искам да попитам cathie как пускаш машинката да меси няколко пъти тестото? Аз не успях, но въпреки това стана добре. Спрях я и реших да я пусна пак и тя даде грешка  Embarassed ама и така стана добро тесто

# 124
  • Мнения: 2 026
vania_sk, много хубава ти е станала  Hug
На мен, така оформени, питите ми приличат на тутманик. Все имам чувството, че вътре има сиренце и яйце.
Все пак препоръчвам Болярската пита да се опита поне веднъж с формата по рецептата.
Уверявам, че ще повторите.

Машинката я пускам. Има 3 периода на месене с почивки между тях. Първата почивка е около 5 минути, втората - доста кратка, не знам дали има минута. След това започва втасването.
Та аз пускам машината и като започне първата почивка, прекъсвам програмата, добавям брашно или вода, от каквото тестото се нуждае - натискам старт бутона - веднъж за спиране и веднъж за започване отново. И правя така няколко пъти, докато не ми се получи хубава, отлепяща се от стените на контейнерчето топка. Онзи ден сигурно спирах поне 5-6 пъти. което от свия страна прави около половин час. Като сложиш и останалото месене - общо ми отне около час.
Каква ти е машинката, че дава грешка  Rolling Eyes Много умна твоята машинка. Моята се поддава на манипулации Laughing

# 125
  • София
  • Мнения: 10 239
Кати,и моята машинка като го правя тоя номер дава грешка.Всъщност изписва ми ,че е топло и не може да продължи.отдавам го на факта,че при непрекъснато месене машинката се загрява доста,като я пипна и отвън е топличка,и един вид се "презастрахова" да не се счупи нещо от това натоварване.
Аз сега ще правя болярската питка. Grinning

# 126
  • Мнения: X
Направих я!
Месих я в машината, на веднъж-помогнах малко с лъжицата и пуснах два пъти, за да се омеси добре.
Сиренце не сложих, защото не бях сигурна, че ще я сколасам като хората. Та, при тая цена на сиренето щеше да ми се свиди ако не беше станало нищо.Сега я чакам да изстине малко и за това не знам дали има конци. Rolling EyesНо на вид поне изглежда супер.
Черпя ви:
   



Но повече няма да правя нищо докато децата са си вкъщи. Naughty

Последна редакция: вт, 14 авг 2007, 15:45 от Анонимен

# 127
  • Мнения: 274
vania_sk, много хубава ти е станала  Hug
На мен, така оформени, питите ми приличат на тутманик. Все имам чувството, че вътре има сиренце и яйце.
Все пак препоръчвам Болярската пита да се опита поне веднъж с формата по рецептата.
Уверявам, че ще повторите.

Машинката я пускам. Има 3 периода на месене с почивки между тях. Първата почивка е около 5 минути, втората - доста кратка, не знам дали има минута. След това започва втасването.
Та аз пускам машината и като започне първата почивка, прекъсвам програмата, добавям брашно или вода, от каквото тестото се нуждае - натискам старт бутона - веднъж за спиране и веднъж за започване отново. И правя така няколко пъти, докато не ми се получи хубава, отлепяща се от стените на контейнерчето топка. Онзи ден сигурно спирах поне 5-6 пъти. което от свия страна прави около половин час. Като сложиш и останалото месене - общо ми отне около час.
Каква ти е машинката, че дава грешка  Rolling Eyes Много умна твоята машинка. Моята се поддава на манипулации Laughing

машината ми е Shnaider и явно не успявам да я излъжа - умница и майсторка е тя  Wink

# 128
  • Мнения: 11 743
Аз добавям брашно и вода без да спирам машината,както си върти,няма пробле! Peace
Метнах я аз болярската,ама много късно я започнах,чак сега забелязвам колко часа е станало ooooh! ....Трябва да я скопосам за вечеря...

# 129
  • Мнения: 11 607
Да ви кажа честно се колебая много.......

Искам за тази вечер да направя питка, но да пробвам как става този номер в хлебопекарната на програма месене.......

Но...мислех,че болярската питка е с прясно мляко и го купих....Но се оказа,че е с вода...А като гледам рецептата на болярската питка се доближава до тази на моята питка,която по принцип си правя.....Та коя от двете да е? newsm78

ЕТО Я МОЯТА ПИТКА.......

Последна редакция: ср, 15 авг 2007, 08:56 от Мама Цоцоланка

# 130
  • Мнения: 2 026
Валенцето, хммммм, много странно с това изписване. Моята не съм я усетила да загрява.

Кампари
, много голям охлюв ти се е получил, аз едвам успявам да го завия. Ама и деля на повечко топки.Ти на колко раздели тестото? Има ли конци  Laughing
pina, и аз така в движение, ама като е малко количеството. А тук се бях престарала и на всичкото отгоре не премерих брашното, ами карах на око. Та за всеки случай спирах - да се меси повече. А време има за вечерята. Меси се около половин час, най-много още толкова - почивка на тестото + оформяне, по-малко от час втасване и по-малко от час печене - общо около 3 часа. Да кажеш какво става.
Мама Цоцоланка, ти си майсторка, ти решаваш. Твоята пита е доста богата. Може само с нея да вечеряте.

# 131
  • Мнения: 11 743
Мама Цоцоланка,аз тестото го замесих от каквото имам.Номера на болярската пита,според мен е да се точи на кори,да се маже с масло и да се навива и усуква.От там идва ефекта.Пък дали ще сложиш прясно мляко или вода,предвид купежкото мляко,колко е мляко.... Tired

Аз я окепазих моята - скъсах я ooooh!Внимателно усуквайте,не като мен!

# 132
  • Мнения: 6 105
pina и дори да се е скъсала питката ти пак изглежда хубаво, а иначе за млякото, не всичкото мляко не е мляко както се изрази, тук на село- казвам село щото Дулово не е много голям град млякото е страхотно-е има си и предимства малкия град. А иначе много ме изкушава тази питка и вече не се стърпявам да я няаправя, не се боя че няма да се получи,а просто нямам време за месене.  Tired

# 133
  • Мнения: 2 026
Пина, разкошна е станала. Богата, пухкава и дъхава. Изобщо не се вижда скъсаното. На мен първия път ми се скъса, ма правих много малак доза.
И аз си мисля, че ефектът идва точно оттам - от навиването и усукването, поради което сигурно и за козунаци няма да е зле да се правят така. То май имаше такива рецепти тогава.

SlaDk0_i_SoLeNo, няма страшно. А и нама кой знае какво отделяне на време - около 1 час работа - месене и оформяне. Останалите 2 часа нямаш никакъв ангажимент по нея. Просто трябва да я следиш. Но все пак трябва да си вкъщи.

# 134
  • Мнения: 22 867
pina , не знам къде си я скъсала, но изглежда страшно апетитно!  bouquet

SlaDk0_i_SoLeNo, аз с месенето /на ръка!/ доста бързо се справям, после около 30 мин я оставям в затоплена фурна да втаса и още толкова я пека. Така че не отнема кой знае колко време. Опитай, сигурна съм, че ще се справиш! Много е вкусна! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт