За любителите на питки - БОЛЯРСКА ПИТКА

• 291 672
  • 942
  •   1
Отговори
# 840
  • UK/София
Еййййй какъв е този език  ooooh! Като човек споделих какво се дърлиш???
И точно на мен не ми обяснявай като на малко дете ,а го обясни на младите за да го разберат!Щом аз при правене на толкова пити и тестени неща не се справих ,значи има нещо което не е в ред .
Исках да се уточни, а ти скачаш като заклано пиле  ooooh! ooooh!
Не ти прави чест да се държиш по този начин ,всеки има мнение и МОЕТО  не се покрива с твоето!!!

О, не знаех, че си по-различна от всички останали. Grinning Езикът ми е нормален, но много не обичам заповедната форма.В темата много пъти е писано за начина на печене и необходимото време за втасване.Но сега, че на някоя с претенции на майсторица нещо не й изнася, не смятам да нарушавам добрият тон в темата.Вече години на ред комуникацията тук е чудесна.След като имаш твое мнение го напиши по нормалния начин.Но, че на теб не се е получило нещо, не следва всички да са имали провал.
 Думите "заклано пиле и дърлиш" няма да ги коментирам, не са ми в речника, нито бих си позволила да ги употребя към някой!А когато някой ги употребява дори и във виртуалното пространство, говори много лошо за него.За това и не смятам да ти отговарям повече.

# 841
  • Пловдив
Аз също!

# 842
Аз я правих оня ден, пекох я 30 минути, първо на 230 градуса, после намалих на 200, и се изпече за 30 минути. Знам, че за да стане кората на питката мека, трябва да се пече в много силна фурна. Стана превъзходна, правих я точно по описаната рецепта, по- късно ще кача снимка

# 843
И аз я правих за втори път. Този път се получи чудесно.  Heart Eyes
Направих я на розички (оказа се, че ми е по-лесно), първоначално пекох на 180, после на 150. Не съм засичала за колко време, но се изпече идеално, бухна, получи се една голяма тава разкошотия.  Flutter
Мерси още веднъж!

# 844
Това е моята любима питка. Получава се винаги и е лесна за правене. Това беше и една от първите рецепти за питка, които пробвах, когато се запалих по готвенето. Много рецепти съм пробвала оттогава, но тази си остава ненадмината. Единственото, което променям, е че намалявам малко олиото за сметка на киселото мляко.

Ето я питката в традиционната й форма (така наистина се получава най-добре):

Ето я пак, оформена като възелчета. Тази е съвсем прясна, правих я за Нова Година.  Heart Eyes

Благодаря много, Биляна, за рецептата!  Heart Eyes Hug

# 845

Arielle, невероятна е! Crazy И на мен в тоя и вид ми харесва най-много, чудесна пита е!  bouquet  chef

# 846

Arielle, невероятна е! Crazy И на мен в тоя и вид ми харесва най-много, чудесна пита е!  bouquet  chef

Напълно съм съгласна, Labrex! Мисля, че пластовете си личат най-добре, когато питката си е навита на охлюв. Може би ще стане хубава и ако се направи на малки охлювчета, но не съм пробвала още.

# 847
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
помогнете и на мен моля ви със съвет .Направих питката точно както пише ,но как да ми втаса какво да направя аз я държах с загрята фурна на отворена врата около 20мин (а може и по -малко да са били) нямах търпение просто , видях че почва леко да става твърда коричката от горе и реших стига толкова -извадих я намазах я с жълтък и я пуснах в топлата фурна .Естествено нито се надигна нито стана на конци , стана сурова и глетава .Аз съм си виновна де . Моля кажете как точно трябва да втасва -трябва ли да я покрия с кърпа докато е в топлата фурна и дали да е на отворена врата ???

# 848
  • UK/София
помогнете и на мен моля ви със съвет .Направих питката точно както пише ,но как да ми втаса какво да направя аз я държах с загрята фурна на отворена врата около 20мин (а може и по -малко да са били) нямах търпение просто , видях че почва леко да става твърда коричката от горе и реших стига толкова -извадих я намазах я с жълтък и я пуснах в топлата фурна .Естествено нито се надигна нито стана на конци , стана сурова и глетава .Аз съм си виновна де . Моля кажете как точно трябва да втасва -трябва ли да я покрия с кърпа докато е в топлата фурна и дали да е на отворена врата ???

Температурата в кухнята ни е около 17 гр. и тестото втасва по-дълго, но идеално.Има голям шанс тестото да стане негодно след като си го извадила от загрятата фурна на по-студено.Докато не се увеличи двойно, не се смята за втасало.Аз покривам с кърпа за да не падат боклуци върху питката, не за заради нещо друго.По-нагоре писах, проверявай с дървена клечка дали тестото е изпечена, ако трябва завий питката с фолио, зависи каква ти е фурната.
 Но не е ли втасало тестото добре, няма как да стане хубава питка.
   Arielle , страхотна е.Наистина най-хубава става навита като охлюв.

# 849
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
БЛАГОДАРЯ МНОГО ЗА ПРЕПОРЪКАТА И СЪВЕТА

# 850
Eто я, снощи пак правих и се получи страхотно, само дето я пекох този път 35 минути, и малко я зачервих повече отгоре

# 851
Много са ви хубави питките.
Дали ще може, на когото му се занимава да снима как точно се прави охльова.  Rolling Eyes

# 852
Днес я правих за Заговезни, само, че смених формата и се получи още по-добре, отколкото като охлюв. В олиото сложих и 2 лъжици мас, вкуса беше невероятен.

# 853
# 854
Имам едно въпросче.. не е ли малко количеството мая за 1 кг брашно  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт