Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 67

• 36 037
  • 765
  •   1
Отговори
# 480
  • Norge
И аз харесвам сиво...на снимки........дизайнерски мебели. ..... едва ли ще мога да постигна същото, нека бъдем реалисти.........
ЧС, в няколко думи си дефинирала кажи-речи всичко.
В случая ударението не е въху сивото, а изобщо върху обзавеждането ни.

# 481
  • тук и там
Харесвам сиво.Сиво и  дърво ми е любимата комбинация..Но наистина едно са дизайнерски снимки на интериор, където всичко е пипнато-до най-дребният детайл,  и  всичко е  добре обмислено-така че да се хареса и да може да продава..И съсвсем друга е се оказва реалността- като тръгнеш да избираш и купуваш за собственият си дом...Общо взето голямо разминаване се получава между  твоите очаквания и крайният резултат..Blush

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 20:24 от Kaisia

# 482
на мен определени нюанси на сиво на стена,ми бие на чист индустриален,полиран цимент,който не е никак  cosy.
за да се уравновеси,му трябва бяло,много бяло-само дървото не стига
и камък му трябва, и други естествени материли-ракита,камъш...а те не са монохромни
не знам защо ,в Бг не обичате бели стени...

# 483

не знам защо ,в Бг не обичате бели стени...
Аз лично не ги обичам, защото ми напомнят на варосани стени в селска къща.

# 484
Ох, как ме наплашихте. Ние сме заложили на сиви плочки в кухнята, на 5 квадрата, сив плот сивии жълти стени  в останалата част на помещението, но ще търся почти невидим сив нюанс за стените, точно, за да не ми е като пещера. В стаята уж ще има две жълти стени и две сиви, сив диван и акценти и от синьо...дано се получи добре, че иначе язък за цялото чудене ще е.

# 485
само да се обясня,че май не съм се изказала ясно-обожавам го сивото в интериора, и най-новата кухня ще е сиво-бяла, но не и като тъмно-гладко-бляскаво-сивият ефект на цяла стена

# 486
  • тук и там
Смятам бялото за най-"безопасният" цвят за стени.Може да се съчетае със всичко.Винаги,на по-късен етап,може да се боядиса една акцентна стена,или се сложи голяма картина,постер или друго-което да направи цветна стаята.Още съжалявам,че боядисахме само хола в бяло,трябваше всички стаи да са така,лесно се добавя цвят със картини,възглавници и др. неща.Но баща ми примерно,смята че бялото е само за болници, не и за жилище..Rolling Eyes

# 487
Ще пусна за малко снимки, защото не искам да висят в нета за да илюстрирам какво направихме през последните години.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 09:05 от Анонимен

# 488
много е хубаво
почти каквото правим ние в момента,но сме с бели стени,почти навсякъде 
даже имам варосани стени
сиви са всички акценти-изкуствени brick в кухнята,шкафове,колони,завеси,текстил въобще

# 489
много е хубаво
почти каквото правим ние в момента,но сме с бели стени,почти навсякъде 
даже имам варосани стени
сиви са всички акценти-изкуствени brick в кухнята,шкафове,колони,завеси,текстил въобще

Мерси.
Всичко тръгна от отказа на мм да сме с бели стени и избрахме този светъл сив цвят. Оттам тръгнахме с подове, кухня, цветове на фасадата, завеси, первази, бани и т.н.

# 490
  • тук и там
Хубаво е!Много ми харесва сивият цвят на стените..Обаче какви пространства.Благородно завиждам...В Щатите ли сте Yummy Mommy?В Бг рядко има толкова големи еднофамилни къщи..
Винаги съм искала гардеробна! Heart

# 491
  • Варна
Този сив цвят на стените е разкошен и с този под си пасват идеално. Дава много топлина този цвят под.

Скрит текст:

Аз попадна на едни намалени кухни и ако на някой му пасне може да си вземе : )

# 492
Мен бели стени биха ме докарали до лудост. За мен бялото не е цвят, а липса на цвят. Варосани стени харесвам, в къщата на баба ми - малка къща на един етаж, ниска, с онези старите масивни мебели от дърво, дървеният под в натурален цвят, без омасляване и без лак. Харесвам бели варосани стени и в традиционните средиземноморски къщи, но там има много цвят (живи, топли, слънчеви, силни, агресивни цветове) от мебелите, дограмите и т.н. Но сканди дизайните определено не са ми по вкуса - бели стени с бели мебели и светло дърво, много ми е бледо. За моя вкус, за моя характер. Аз съм по контрастите, а синьото, тъмно синьото, винаги ми е било фаворит, дори и дрехите ми са преобладаващо тъмно сини.
Според мен и белите стени, и сивите стени са "безопасни", на техния фон можеш да сложиш всичко, без да оплескаш тотално нещата.
Аз бялото в индъстриал не го виждам - там цветовете са тъмни и силни. Пак мое мнение. Виждала съм снимки на индъстриал с бели неща - ами не, не ми харесва това чифтосване на индъстриал и сканди, губи се и единият, и другият стил.
Преди 2-3 години боядисах хола в сиво - средно сиво, на слънце през деня е греж, на изкуствена светлина си е студено сиво. Признавам си, че го направих от страх да не сбъркам с други цветове, които ми харесваха. Защото нямах сили за ново боядисване, ако не ми хареса цвета.

И още нещо признавам - не мога да разбера т.нар. вкарване на цветове с аксесоари. Затова и не се включвам в дискусиите за аксесоарите. Пердетата и килимите (ако ги има) не ги смятам за аксесоари, обаче. Пак лично мнение.

И ето, оказва се, че българите все пак много харесват бялото и белите стени - май сме само 1-2 потребителки в темата, които не си падаме по бели стени с бели мебели, бели кухни, бели бани. Явно съм едно от малкото изключения, които не харесват този стил. Очевидно също така е много харесван и актуален в България.

В повечето случаи по телевизията харесвам супер екстравагантни модерни дизайни - бетон натюр с черно/графит и такива неща. Признавам, разбира се, че тези интериори не са за 95 кв. м. апартамент заедно с общите части Angry  или за 120 квадрата с общите части и покривна тераса 30 квадрата Flushed

# 493
Пак идвам с въпрос. Имаме гаден зидан шкаф-ниша над вратата на дневната нещотофе от бетон и с носещи елементи (правихме консултация със строителен инженер) та не може да се бутне, трябва да го търпим. Та нещото е 3 метра широко и 50 см високо и опира в тавана. Ще го датворим с врати с пуш механизми, за да няма поне дръжки. Искам вратичките да са в цвета на стената, за да не се виждат много, но ако ибера вратичките в планирания светло сив цвят, тогава трудничко ще нацеля цвета на стените, а и е много задължаващо за в бъдеще. Друг вариант ме и да ги направя бели и стената бяла, защото шанса за грешка е по-малък. Моля за идеи и мнения за това социалистическо архитектно решение.

# 494
Затворете го с итонг, или гипсокартон, ако позволява.

Общи условия

Активация на акаунт