Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 7

• 41 547
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • Кърджали
Уау, много добри рисунки!
Тикток щерката ползва по едно време. Омръзна и бързо. Не че не си губи времето с други простотии..
По време на извънредното положение поизлиза. Имаме градинка наблизо. Ходихме всеки ден. Нейни приятелки идваха също, та не са ѝ липсвали много много контакти. Липсваха ѝ другите приятели, съучениците, но такова беше.
Моята я влече много космоса, вечер си чете книжки, обича да си рисува, играе с брат си. Понякога играем настолни игри, играе много и с лего. Има занимания. По принцип гледам да ограничавам времето пред телефона, но сега с това онлайн обучение няма как да стане. Поне учи де, стриктна си е, пише си всеки днес. Онзи ден поиска да я науча как  се прави презентация (до сега в училище не са искали да правят), та доброволно, за да свикне седна и направи една презентация за Слънчевата система.
Е, удря я и нея от време на време мързела. Ако има как да не я занимавам с нищо, различно от това което на нея ѝ се прави.

# 121
Здравейте, споделяте много интересни и важни неща, а и доста опасни. А как се справяте с това постоянно висене на телефона, с това нон-стоп гледане на снимки, клипчета още от отварянето на очи сутрин и във всяка свободна секунда, а и вечер преди лягане? На познати и непознати, безсмислени. Не стига това свръх натоварване на очите от дистанционното обучение, ами и вместо да си дава почивка в междучасията и извън учебното време, дъщеря ми не отделя очи от телефона. Яде с него, мие си зъбите с него, каквото и да прави той е в едната й ръка, с другата върши другото. Супер много ме изнервя това, аз като майка се опитвам да й щадя очите, мърморя й постоянно. Но тя естествено не ме чува. Според нея говоря лъжи и почти не поглеждала телефона. Ясно ми е, че не е изключение, децата почти всички са така. А може би и аз съм старомодна, знам ли, че не мога да оценя толкова "интересните" и "смислени" снимки и клипчета, които обогатяват живота... Вие, майчета, имате ли проблем с това, правите ли забележки за това висене в социалните мрежи? Какъв подход имате, за да успявате и да ви чуват тийнейджърките?
В днешно време почти всички деца са така за съжаление. Нашата щерка не стои толкова дълго време на телефона, че няма чак толкова социални мрежи като Тик Ток и д.р. Но някои нейни съученички буквално постоянно са на телефона. Направо...Confused

# 122
Здравейте мами,

в предходната заключена тема намерих няколко отзива за това приложение Find my kids. Тъй като дъщеря ни е прохождаща тинейджърка търсим варианти да сме по-спокойни за това къде се намира. До сега не сме я засичали с лоша компания, но наши съседи ми бяха подшушнали, че по-добре да я следим изкъсо (каквото и да значи това за някоя баба). Отскоро ползваме приложението, за момента не съм купувала лиценз, безплатните функции май са ми достатъчни. Говорихме с мъжа, че не е толкова скъпо и че можем да вземем този доживотен лиценз ако ни потрябва. Вие как мислите, имате ли наблюдения върху това приложение? Ще се радвам да споделите и за платения лиценз, ако някоя от вас вече си го е купила.

# 123
Здравейте мами,

в предходната заключена тема намерих няколко отзива за това приложение Find my kids. Тъй като дъщеря ни е прохождаща тинейджърка търсим варианти да сме по-спокойни за това къде се намира. До сега не сме я засичали с лоша компания, но наши съседи ми бяха подшушнали, че по-добре да я следим изкъсо (каквото и да значи това за някоя баба). Отскоро ползваме приложението, за момента не съм купувала лиценз, безплатните функции май са ми достатъчни. Говорихме с мъжа, че не е толкова скъпо и че можем да вземем този доживотен лиценз ако ни потрябва. Вие как мислите, имате ли наблюдения върху това приложение? Ще се радвам да споделите и за платения лиценз, ако някоя от вас вече си го е купила.
Аз не искам да го използвам защото все пак имам доверие на моята дъщеря. Ако ви върши работа без този лиценз, няма смисъл да го копувате.

# 124
Момичета,на вашите сладурки омазнява ли им се по-често косата?
На моята вече през 3 дни е за миене.
Иначе пъпки ми препоръчаха едно кремче на Ив Роше ,без парабени и т.н. ,чудя се дали да го взема,както и какъв шампоан.

# 125
Момичета,на вашите сладурки омазнява ли им се по-често косата?
На моята вече през 3 дни е за миене.
Иначе пъпки ми препоръчаха едно кремче на Ив Роше ,без парабени и т.н. ,чудя се дали да го взема,както и какъв шампоан.
И на моята много и се омазнява косата, но избягваме да копуваме някакви по-сухи шампоани, къпе се по-често примерно през 2-3 дни и не се забелязва толкова.

# 126
  • София
Това с телефоните, влогърите в youtube и игрите е някаква масова болест. Дори при далеч по-малки деца. Аз налагам строги рестрикции, изобщо не се церемоня. Отнемам телефони, лаптопи, слагам часове. На ден по 2 ч. максимум влогъри и игри. Ако се наруши правилото, остава без телефон. Нищо полезно няма да научи от Айде.бг и всякакви там, освен да им генерира трафик и пари. И без това до 15-16 ч. има ДО, което означава само екрани по цял ден.

# 127
То да бяха влогърите болест само по децата. Масово майките губят повече време да ги гледат и обсъждат, отколкото пуберките. Така и не разбрах какъв е смисълът да гледаш 20 минутно видео за нещо, което можеш да прочетеш за 2 минути, но всеки с предпочитанията си за свободно време. Иначе и аз съм като Orchid. У нас обаче е напоследък една непрекъсната игра на котка и мишка с ограниченията, защото моята щерка започна да търси и открива "хакове", за да ги заобикаля. В момента е с блокирани всички игри до приключване на учебната година.

И нейната коса от поне година доста бързо се омазнява. Толкова - три дни. Но и моята коса сигурно от нейните години я мия на толкова, като на втория вече трябва да е вързана или да ползваам сух шампоан, обикновено и двете. Купила съм за нея бебешки шампоан, който смесва от време на време с моя или с Head&Shoulders.

# 128
Успокоих се малко, че съм си в ред да не харесвам тези приложения и безделници /влогъри, инфлуенсъри са имитиращи работа, да ме извиняват, ако тук има такива, но личното ми мнение е такова/. Нищо полезно и важно не дават на децата, а само ги отклоняват от смислени занимания, че и една разходка без цел е доста по-ценна. За пълна безсмислица приемам всички тия приложения, които са само за споделяне на снимки и клипчета с търсещи слава /лайкове/ танцуващи с еднакви движения хорица. Толкова ли няма с какво да си запълват времето, а и откъде толкова свободно време, като ги гледам са ученици, че и майки има с тях... И не разбирам как това се води за общуване като не се пише и една дума, ако се напише то ще е съкращение, но така общували ... Отделно и вредата за здравето на децата ни, очите и заседналия живот, опасните селфита... Тъпотии и водят до масово затъпяване. Явно не съм мрънкаща консерва, преценям реално и тук ме разбирате Hug Обаче на децата това как се обяснява? Никак ...Не успявам да наложа лимит на времето или да забраня телефона за известно време.

# 129
Ами аз нямам Инстаграм, имам само ФБ и то за рецепти и такива неща, не гледам влогъри, Ютуб пускам само за музика и децата скоро ми се смяха, че не знам как се прави профил в Инстаграм, Снапчат и тем подобни. Била съм много демоде. Grinning а аз наистина не знам, никога не съм влизала даже в тези приложения. Струват ми се загуба на време. И без това ФБ, форума и Вайбър са ми достатъчни, ама поне нещо полезно научавам.

Даже ми се струва много глупаво да се плаща на такива наистина безделници. Лошото е, че децата им подражават и каквото и да говоря, скоро искаха да им купуваме някакви си книги Stuck Out Tongue Winking EyeRolling Eyes

# 130
Ами аз нямам Инстаграм, имам само ФБ и то за рецепти и такива неща, не гледам влогъри, Ютуб пускам само за музика и децата скоро ми се смяха, че не знам как се прави профил в Инстаграм, Снапчат и тем подобни. Била съм много демоде. Grinning а аз наистина не знам, никога не съм влизала даже в тези приложения. Струват ми се загуба на време. И без това ФБ, форума и Вайбър са ми достатъчни, ама поне нещо полезно научавам.

Даже ми се струва много глупаво да се плаща на такива наистина безделници. Лошото е, че децата им подражават и каквото и да говоря, скоро искаха да им купуваме някакви си книги Stuck Out Tongue Winking EyeRolling Eyes

Аз съм по същия начин. Само ФБ профил имам и го ползвам за полезна информация. Като поисках от дъщеря ми да ми направи профил /не знам така ли се казва/ в Инстаграм, тя ми заяви, че той не бил за майки, смешно било да имат там профили.
За омазняването на косата - различно е, омазнява й се след различен брой дни всеки път. Уж по един и същи начин я мие и не сменя шампоана. Започва един и го свършва.

# 131
  • Бургас
Още на втория ден косата на дъщеря ми е омазнена. Мисля скоро да и взема пак някакъв бебешки шампоан. Може би и някаква маска да направи.

# 132
  • София
Моята се примоли за профил в тик-ток. Аз й направих, с уговорката че ще гледам от време на време. Беше интересно за 10ина дена, сега не се и сеща.
Вече без вайбър не може, но нейният клас си има група и колектива обсъждат разни неща.

Мазната коса е на дневен ред и при нея. Опитва различни шампоани, но засега не е намерила нещо, което твърдо да хареса. Ще следя за отзиви тук.

# 133
Kак могат да помогнат дъбовите кори
Дъбът и по-специално кората му съдържат галотанини и катехинови танини, които се използват при много кожни заболявания, в това число премахване на пърхота и бързото омазняване на косата. Отварата от събраната през ранна пролет дъбова кора има тонизиращо и освежаващо действие на скалпа, регулира дейността на мастните жлези, отстранява излишната мазнина в корените.

Вместо вода, за измиване или обливане на мазната коса се прави отвара от дъбови кори. Най-добре ги потърсете в билковите аптеки и магазини или директно от някой билкар.

Как се приготвя отварата?
За едно измиване: Счукайте дъбовите кори на ситно и сварете 3 супени лъжици в 1 л. вода за 15-30 минути. След като изстине, прецедете отварата с цедка или тензух. С готовата отвара изплаквайте косата си два пъти седмично в продължение на 2-3 седмици до месец.

За голяма доза: Приготвя се отвара от 500 г. счукана кора, която се вари 15-30 минути в 3-4 л. вода. Направете отвара и я сложете в бутилка или буркан. Съхранявайте го в хладилника и всеки ден (може и по няколко пъти на ден) стопляйте по една малка чашка от отварата и мажете с памук корените на косата (не търкайте силно).

# 134
  • Бургас
Много полезна информация mamamari!.
Сега остава и да я изпълним. Заемам се сериозно да потърся дъбови кори.

Общи условия

Активация на акаунт