Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 7

• 41 547
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Да си смотан и неоправен ли е да обичаш да си стоиш вкъщи и да не се шляеш по улиците по цял ден?
Аз бях същата и от вкъщи не си подавах носа цели лета, нямах много приятели, но на 18 се оправях сама с всичко, а на 19 имигрирах пак съвсем сама.

# 571
  • В царството на игрите:)
Да си смотан и неоправен ли е да обичаш да си стоиш вкъщи и да не се шляеш по улиците по цял ден?
Аз бях същата и от вкъщи не си подавах носа цели лета, нямах много приятели, но на 18 се оправях сама с всичко, а на 19 имигрирах пак съвсем сама.
О, това да не обичаш да излизаше едно, но да обичаш да излизаш, но да те е страх са две различни неща. Има интровертни хора, но това не ги прави смотани и неоправни. Въпрос на характер. Но да ги изпратя някъде да свършат нещо и да ми кажат, че ги е страх, че не могат, че не знаят как, е тогава хич не съм ок. Но това съм аз - добре или зле е, времето ще покаже.

# 572
За сексуализацията на малките деца:

Винаги съм се чудила защо дори деца от ДГ трябва да са с фрапантно силен грим при състезания по спортна и художествена гимнастика (или там както ѝ е новото название)?!?

# 573
  • Бургас
О, аз даже изпитвах отвращение като гледах "Хъни Бу Бу". Е, мойта щерка се е записала на футбол и ръгби-и това не одобрявам, но поне е вид спорт.

# 574

Винаги съм се чудила защо дори деца от ДГ трябва да са с фрапантно силен грим при състезания по спортна и художествена гимнастика (или там както ѝ е новото название)?!?
Не знаех, че ги гримират. Гледала съм състезания само за големи. Дъщеря ми играе карнавални танци, там гримът е по-скоро театрален със шаблони: мотиви на цветя, точици, пеперуди и т.н.

# 575

Не знаех, че ги гримират. Гледала съм състезания само за големи. Дъщеря ми играе карнавални танци, там гримът е по-скоро театрален със шаблони: мотиви на цветя, точици, пеперуди и т.н.

Спортна и художествена гимнастика са два коренно различни спортта. Да, децата ги гримират най-често треньорите им на състезанията по худ.гимнастика. За спортната незнам как е.
Идеята е децата да не са бледи, а да изглеждат свежо и красиво. Снимат ги професионални фотографи и като светнат лампите на килима, децата без грим изглеждат малко като измити.
 Не ги правят на маймуни, слагат малко гланц, руж и най-често подчертават очите им. Спортистките са толкова дисциплинирани и постоянни в това, което правят, че малко грим на състезание е нищо в сравнение с лишенията на които се подлагат.

# 576
Пълни глупости! Децата не изглеждат като измити, а като деца.Ужасен е този грим, отвратителен.

# 577
И ние имаме приятелски дечица, които играят художествена. Направо ги клепат по състезания. Stuck Out Tongue Winking EyeRolling Eyes

# 578
Нашата дъщеря от 6 до 12 тренираше балет, джаз, тап и музикален театър танци.

По състезания, рецитали и представления имаха графика с грима, който се изисква като изкуствени мигли, червено червило, определен тип руж, сенки и черен молив и фикасатор пудра   и специалните фризури с къдрици и сложни кокове.
Добре, че са средно 5-6 пъти годишно тези събития.
 Тя не искаше да мине изцяло на състезателно ниво където това е почти през седмица и тази година въобще вече не желае да танцува, но мрази грима, чорапогащниците и къдренето оттам.

# 579
Дъщеря ми също не понасяше грима от балета и мюзикъла.
На мен ми изглежда пошло толкова малки деца с такъв тежък сценичен грим.Тя и сега не пита за грим.Има гримове,които са и подарени за РД от приятелки,но с тях гримира приятелките си на плейдейти.Себе си,не Simple Smile Но пък искаше да си изправя косата,защото не искала да бъде  скъдрава коса.Позволих и-пмня и аз как я опъвах моята.2 пъти я е боядисвала също/може би тон-два по-светъл цвят от нейния/ Говорили сме,че тези неща се правят умерено на тази възраст.

# 580
Пълни глупости! Децата не изглеждат като измити, а като деца.Ужасен е този грим, отвратителен.

Незнам за кой клуб говорите. В нашия не гримирват децата по този начин.....

# 581
Пише се не знам и гримирам Close

# 582
И при нас на състезанията се гримират, но нищо чак пък толкова... леко червило (нюанса според костюма), спирала и понякога цветни сенки... Чак изкуствени мигли ми идва в повече, но под прожекторите устничките им лилавеят и са като анемични и едно червило и малко цвят не ги прави с визия на фолкпевици.

# 583
  • София
Не мога да преценя колко много е това ( вижда ми се ужасно много).
Вярно че вашите момичета са доста по-големи вече, но имате ли някакъв спомен кой номер са носили примерно на  9-10г..
В момента малката ми дъщеря на наскоро навършени 11 г и 4 месеца е 39 ти номер, така че на 9-10 е била 37-38 ми някъде предполагам. Каките на 14 г май се закротиха на 39 ти и 40-41 ви номер. Дълбоко се надявам да останат на тези номера. Аз съм 39-40,  а мъжът ми 46-47.

# 584
Имам приятелки бивши състезателки и националки по худ.гиманстика, порядъчно клепани по състезания. Не знам дали е било с цел сексуализация, но всички имат нещо общо - започнали са доста по-късно сексуалния си живот в сравнение с връстниците си тогава. През няколко страници в темата се пускат намеци от сорта на грим=ранен секс, нелепо е.

Общи условия

Активация на акаунт