Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 7

• 41 538
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Започнали са по-късно точно,защото са спортистки.
Когато аз писах,че ми е нелепо наклепано дете със сценичен грим имах точно това предвид.Но и може да се допусне някаква идея за сексуализиране-има толкова болни мозъци наоколо.Аз съм казала на детето,че никог ане знае кой с какви очи я гледа.Говорили сме и за Лолита.
Но извън това,наистина смятам за много нелепо силно гримиани деца,а и дъщеря ми не се чувстваше ок с това.Всеки път говореше,че иска да прескочи тоя момент и все не я огравяше Simple Smile Поне спиралата за мигли си спестяваше,че съм и изработила достатчно добри Simple Smile

# 586
Red soul, да, знам защо са започнали късно, те не са излизали от залата, буквално. Което само показва, че с грим или без грим има редица други фактори, които определят живота на децата ни. Нелепо или лепо, много деца през пубертета залитат в една или друга посока, често и крайности, докато намерят своя стил, включително грим, облекло, обноски. Затова ми е странно, че тук често се обвързва с ранен секс. Ще каже човек, че майките не са били тийнки и директно са прескочили в зряла възраст с перфектен стил и завършен курс по нюд грим.

Дъщеря ми последно се впечатли, че нейни познати момичета са започнали да псуват, когато са в компания. Извън нея, не. Коментирахме жени, които ни харесват, как се държат, как разговарят. Къде се “котират” псуващите и т.н.

# 587
Някои майки и през пубертета и сега не се гримират и не смятат, че изглеждат измити. Харесват се така. Дъщеря ми в следствие на сценичния грим и трудното му сваляне - там са със синьо и блестящо, заради костюмите, не иска още да се гримира. На гимнастичките приемам грима като сценичен и не ми пречи. Съчетанията им са толкова красиви. Повече ме притесняват модерни танци, които понякога са много пошли, конкурсите за красота на деца и всякакви кючеци, изпълнени със съответното ориенталско облекло.

# 588
... много деца през пубертета залитат в една или друга посока, често и крайности, докато намерят своя стил, включително грим, облекло, обноски. Затова ми е странно, че тук често се обвързва с ранен секс.
Не смея да се произнасям за чуждите, но при моето е 1:1 точно така.
Малко преди да навърши 13 още при първите забелязани признаци на интерес към грим, получи доста сериозно оборудване. Първоначално бе много плаха и скромна, после залитна в другата крайност- крайно провокативна по един направо ужасяващ за мен начин. Сама на себе си се чудя как успях да замълча. Накрая се спря на нещо, което нарича японски грим и представлява  гримиране ,но така че да изглежда все едно че няма грим.
Няма да крия, че съм очарована.
За целта  обаче се наложи да вземем наистина качествени четки, защото се оказа че грима бил 2/3 качество на четката и 1/3 техника на ръката.

# 589
mamamari, може ли малко подробности за този японски грим?
Може и на лично.

Моята дъщеря е почти на 12. Имаме кака почти на 21. Покрай нея се ползва спирала и тук-там коректор /тип фон дьо тен/ за прикриване на пъпки. Лично аз съм на мнение, че и това е много, но не успявам да изляза на глава. Тя дори и пъпки няма още мойта - от време на време по една пъпка.
Единствено сме се разбрали, че спирата ще се слага колкото е възможно по-незабележимо и няма да се напластява, че става грозно.

Според мен има нещо общо между грима и секса. Не е нужно да е ранен.
Така започват повече да бият на очи момичетата и самите те започват да се възприемат по друг начин.

Направо не знам какво ще правя, за да го избягваме още известно време набиването на очи.
Една от стъпките - успях да я убедя да се подстриже косата. Косата й беше вече под кръста и определено с това правеше впечатление. Иска ми се някоя и друга година да минат с по-незабележим вид.

# 590
Предполагам при нас решаваща роля изигра залитането по тяхната анимация. От там интереса към културата, езика, храната...всичко.
При тях най-ценена е детската красота .По тази причина грижата за кожата е издигната в култ. Особено внимание се отделя на почистването, което минава през няколко степени. За разлика от европейския грим, който набляга на прикриването на недостатъците, те работят за липсата на такива.
Сенките и изобщо цветовете в европейския грим са меко казано много богати. При японския в розово и кафяво ,но така че едва да се забелязва.
Може да разгледате нещата на марката Sensai  в нотино за да се ориентирате.
Има и доста клипчета в нета.
https://www.youtube.com/watch?v=9UaYs2a4z4I
https://www.youtube.com/watch?v=NrCzQuTFxFE

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 12:22 от mamamari

# 591
Момичета, мисля, че би било много полезно да съберем информация за козметички, които работят с деца за кола маска. Ще ми препоръчате ли студио за София, където хигиената да е на ниво. Моята козметичка пътува много и все не можеше да и хвана графика и накрая се отказах, така че в момента нямам такава и ще се радвам да споделите препоръки. Дъщеря ми ще навърши 12 декември и наскоро сподели, че иска кола маска. Опитах да отбия молбата за догодина, но ме контрира с това, че ходи на плуване, така че ще действаме щом и пречи вече...

# 592
Аз вероятно съм голяма консерва, но от мисълта за интимна кола маска на 12 годишно в козметичен салон и ми призлява.

# 593
  • В царството на игрите:)
Аз вероятно съм голяма консерва, но от мисълта за интимна кола маска на 12 годишно в козметичен салон и ми призлява.
То май не ставаше въпрос за интимна, но иначе и на мен ми призлява и не само за 12 годишно. Laughing

# 594
Това пък къде точно го прочетохте - аз в поста си никъде не виждам интимна ..? Или за краката хигиената за вас няма значение - надявам се все пак някой да се включи с по-полезен пост, за да не се налага да пускам отделна тема - все си мислех, че тук сме горе долу с едни и същи проблеми...
За вас какви биха били проемливи алтернативи и ако може да не обсъждаме дали да го правим, а каква точно прецедура да изберем за начало на тези процеси мисля, че би било най-полезно.

# 595
  • В царството на игрите:)
Това пък къде точно го прочетохте - аз в поста си никъде не виждам интимна ..? Или за краката хигиената за вас няма значение - надявам се все пак някой да се включи с по-полезен пост, за да не се налага да пускам отделна тема - все си мислех, че тук сме горе долу с едни и същи проблеми...
Спокойно де, никой нищо лошо не е казал. Не знам защо дамата е останала с такова впечатление. Дъщеря ми през октомври ще стане на 12, но е доста космата и от две години ходи да маха косми от краката при моята козметичка в квартала. Не съм търсила някакъв специален център за нея с по - различни условия, от тези за мен Simple Smile Може някъде да има такъв. нека момичетата да кажат Simple Smile Като цяло ми се е налагало да обикалям козм. центрове и не съм виждала мърляви такива и едва ли има такива с насоченост за деца. Може пък и да има, знам ли?

# 596
Да, правилно, не става въпрос за интимно обезкосмяване. Грешката е моя.

Само за протокола- хигиена и обезкосмяване са различни неща.

# 597
  • Бургас
Дъщеря ми е на 13 и половина и от това лято ходи на козметик за кола маска. Определено се притесняваше от окосмяването на краката си. Сега е спокойна, съотвено и аз Simple Smile

# 598
Здравейте на всички тинейджърски майки!
Надявам се да приемате нови попълнения.🙂
Имам момиче,което след 20 дни ще навърши 13. Още от мъничка нищо момичешко не я е вълнувало,затова аз съм в другата крайност. Ще ми се да има малко повече желание за някои женски неща. За съжаление е доста космата. Маха ги на краката,но с бръснач. 😳
При опит с епилатор,направо плаче. Страх я е да отиде на кола маска. В тази връзка какви видове кола маска има? Аз се обезкосмявам с епилатор и не съм наясно с нововъведенията за кола маска.
Пъпките понамаляха,но все още се появяват. Но този пърхот няма спасение нещо. Скалпа даже някакси мирише. Поти се доста. В моят пубертет не съм имала никакви такива проблеми и се видях в чудо. Интимните части подстригва с тример. Цикъл има от година и половина.
Доста неща имам да ви питам,но най-много ме вълнува ако има такива сред вас,на които детето им не се вписва в нито една от групичките в училище и не само там. Как се справяте вие и детето? Дъщеря ми е доста затворена и както казах не я интересуват нито гримове,момчета,нито излизания. Нищо което вълнува връстниците и. Обича да стои вкъщи,да рисува. Разбира се стои и на телефона, плейстейшън... Цяло лято е излязла навън двайсетина пъти. Все си казвах такава си е,но започвам да се притеснявам.
Съжалявам за фермана. Хубав ден!🌞

# 599
  • Mars Hotel

Доста неща имам да ви питам,но най-много ме вълнува ако има такива сред вас,на които детето им не се вписва в нито една от групичките в училище и не само там. Как се справяте вие и детето? Дъщеря ми е доста затворена и както казах не я интересуват нито гримове,момчета,нито излизания. Нищо което вълнува връстниците и. Обича да стои вкъщи,да рисува. Разбира се стои и на телефона, плейстейшън... Цяло лято е излязла навън двайсетина пъти.
Моята е такава. Около нея всички момичета вече се вълнуват от гримове, любовни трепети, танци и т.н., а за нея това всичко са глупости. Ненавижда Тик Ток, нищо типично момическо не я вълнува грам. Интересува се от история, политика, войни, танкове, меджународни отношения... Reddit и YouTube са й първи дружки, гледа си и тъпи тийнейджърски мемета, но на нейните си теми.
Не че няма с кого да излиза и да играе, но някак не се вписва. Все още не е останала съвсем сама, защото й пишат и я търсят отвреме на време, но не са близки приятели и тя не е много щастлива от това. Или й е скучно с тях, или на тях им е скучно, когато тя говори за нейните си неща. Предпочита да говори с възрастни или по-големи от нея. Тъжно й е, че няма наистина близки приятелки, а тя е общителна и обича компания.

Общи условия

Активация на акаунт