Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 8- ма тема

• 43 571
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Ако имате сигурни хора, можете да построите и кооперация. Баща ми организира и построи, преди години. Не е в този бранш. Продадоха се 3 етажа и всички бяха доволни.

# 256
  • Варна
Здравейте,
обмислям покупка на малък апартамент 45-55 квадрата във Варна с цел инвестиция. Имаме много близки и роднини във Варна и прекарваме поне 2-3 месеца лятото там. Живеем в София и не сме запознати със строители и инвеститори, но започваме да гледаме. Попаднах на тази обява: https://www.domvbulgaria.com/imot/luks-sgrada-top-tsena-za-istin … norama-17990.html
От агенцията ми обясниха, че се намира под улица Кракра, но бих искала да Ви попитам, дали случайно нямате някаква идея къде точно е и кой е строителя. Имам притесния, че все още е пред акт 15, но ме увериха ,че съседните входове имат вече Акт 16 и не би трябвало да е проблем. Попаднах на коментар, по-горе, че в района има проблем с подаването на ток.
Та всякаква информация ще ми е полезна. Simple Smile
Района е така нареченият квартал "Погреби",който като започнем от циганите,минем през ужасно гъстото презастрояване и стигнем до кофти гледката,ако изобщо има такава на по-нисък етаж и като добавим,че там няма нито един сериозен строител,който да е построил сграда...е на мен ми е достатъчно да  се откажа. Единствения плюс е ,че наистина е на пешеходно разстояние от Катедралата,и пак зависи в коя част е имота.Ако е в най-долния край към крайезерния път си е чист гиндирлик .

# 257
Здравейте, благодаря на всички за детайлната информация. Помагате ни много! Казаха ми, че сградата се намира точно под Училище Елин Пелин. Виждам, че е близко до циганския квартал, което за нас би било единствена пречка. Като цяло ще си вземем гараж и няма да паркираме пред блока, тесните улици не ни пречат, искаме само да е няма братя, от които да ме е страх да се прибера след 22:00. Разбира се ще разгледаме още, но когато си купувахме жилище в София ни беше много лесно да намерим директно строител, а във Варна не успявам да намеря проектите.

# 258
  • Варна
И понеже съм имал имот там ще добавя:
- тия с къщите си слагат на улицата туби с вода да си пазят местата и пукат гуми ако паркираш пред тях, бащинийка им е държавната улица
- ако си до крайезерния път няма сън - влакове, камиони трафик не спира, а ако има някоя неравност тия камиони как тракат...
- действително ако си най-долу може да стигнеш до Катедралата пеша за 15на минути със сериозна загуба на телесна маса от денивелацията ако ходиш пеша
- ако си с кола излизаш по 10 минути от тия катакомби и то с настръхнала коса защото всички там си сядат на бордюра където сваря, деца играят безконтролно
- вечер ако ти се падне да паркираш след 10 часа по-добре да паркираш някъде на МакДрайв...нямаш шанс, а и редовно си запушен някъде.
- това с циганите е проблем, на един познат му беше влязъл човек в апартамента докато спи, че са се сбили дори
- няма градинки и кучкарите не си чистят след любимците

Мира ако избереш район, ще е по-лесно да се ориентираш вече какво и кой строи.

Бих сравнил района с този под ул. Цар Симеон...в София. Бенковски, Будапеща...

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 16:34 от Penkoman

# 259
  • Варна
Мира,ужасен е района. А цената не е ниска за този квартал.

# 260
  • Варна
За мен всичко под бул."Владислав Варненчик" е ужасно място за живеене.Като започнем от Двете кули и стигнем до Катедралата.

# 261
  • Варна
Някой може ли да ме осветли дали асансьора ти е част от РЗП-то? За плоския покрив знам, че не е и затова гледам много строители дават на горните етажи апартаменти уж с тераси ама те са плосък покрив и не влизат в нот.акт. Но, ми е интересно как стои въпроса с асансьор.

# 262
  • Варна
Здравейте, благодаря на всички за детайлната информация. Помагате ни много! Казаха ми, че сградата се намира точно под Училище Елин Пелин. Виждам, че е близко до циганския квартал, което за нас би било единствена пречка. Като цяло ще си вземем гараж и няма да паркираме пред блока, тесните улици не ни пречат, искаме само да е няма братя, от които да ме е страх да се прибера след 22:00. Разбира се ще разгледаме още, но когато си купувахме жилище в София ни беше много лесно да намерим директно строител, а във Варна не успявам да намеря проектите.

Раходи се до училище Елин Пелин и си направи сметка колко бразилци има и дали ти харесва. Районът е пълен с нови кооперации с млади семейства. Там има няколко сгради (има още една, но не съм сигурен на коя улица беше, а на червената правят проекта, другите са готови или почти готови):

За черветана, знам, че ще е много висока - колкото съседните и понеже отпред е парк/учлище ще се открива добра гледка.

Както казах - един добър приятел живя на ул. "Черни връх", а братовчед ми е на ул. "Средна Гора" - освен паркирането, всичко друто е точно (за мен). Гаражите бяха доста скъпи - 14-15 к искаха на братовчед ми.

# 263
  • Варна
Ние живеем почти до Фулмакс на квартира и аз имах същите притеснения относно мулатковците, но уви около нас няма толкова, може би повече се виждат около училището ... Много зависи какви са ви изискванията, тъй като е доста близо до център, което е плюс, ако е по малка уличка, може и птички да ви пеят и не бих казала че е шумно. Относно паркирането - факт трудно е, но пък наши познати се уредиха с гаражи, което е супер.
Междудругото ще се строи на улица Яребична от Дончев - погледнете ако искате Simple Smile

# 264
  • Варна
... във Варна не успявам да намеря проектите.

Не знам какъв ви е бюджета, но щом търсите за инвестиция, може да погледнеш новия проект в Св. Константин и Елена - комплекс Азур Варна Резорт.

# 265
Колега не забравяй като изчисляваш парите с чуждата паница и неща като: цена на капитала, ДДС и корпоративен данък. Ако ще и 10x да е надценката щом има клиенти не мисля, че е нечестно или некоректно. Навремето имах една приятелка цял живот работила като служител и милата идея си нямаше за надценки ( пък хеле държавен служител, там си живеят в някаква паралелна реалност ) и като и казах, че имам надценка над 100% на някакъв продукт ( където се влагаше и много интелектуален труд ) тя изпадна в някакъв потрес и ме гледаше все едно съм престъпник. 

Цената на капитала предполагам че е минимална защото се продава на скица. ДДС е вече включено в себестойността плюс не съм експерт тука ама те не си лимго взимат онратно? Корпоративни данъци не влизат в уравнението защото се говори за себестойност спрямо продажна цена а тези данъци са върху печалбата след като са си приспаднали всякакви измислени разходи и тн. Мисля че цената на земята е около 300 е/кв +/- 100е кв в зависимост от локацията. Проекта е около 15 е/кв (+/- 5). Предполагам че себестойността е под 400е/кв в по-крайните квартали където се строи с по-евтини материали и се гони ниска цена заради по- голяма конкуренция.

# 266
  • ВАРНА
Много полезна тема. Аз оглеждам за ново строителство Чайка или Бриз, с учудване тук разбрах,че май Бризовете не са много предпочитан квартал.Сега съм до Автогарата и искаме да сменим за по-голям.  В Чайка съм се разхождала покрай 7етажните панелкидо ДКЦто, имам и приятелка , която живее там и ми се струва чудесно. Как стои обаче въпросът с по-крайната част на Чайка - сп.Средношколска или Св.Никола ? Изобщо не ми е познат там квартала. Ако се наложи слизане с автобус към центъра и връщане подлезите са единствения вариант за пресичане ...

Скрит текст:

С малки ученици съм, тепърва сами ще се разхождат из района - крадци,наркомани,роми? Колебая се стара панелка в Чайка ли да чакам или да гледам ново строителство ... В Бриз Юг това ми направи впечатление https://www.komfortbrokers.com/bg/proekti/jilishtna-sgrada-briz-yug  , то е пак там, от другата страна на булеварда някъде. Ще се радвам да дадете отзив за района,благодаря !

Скрит текст:
П.П. Като се замисля най-близко до района съм ходила на едно парти в механа Хамбара (ако още съществува) и бях потресена с какви децибели се лееше един специфичен вид музика,която изобщо не харесвам. В съседство блоковете и кооперациите незнам как издържат лятно време,като е отворено всичко ...То и с този многолентов път за комплексите си е пак проблем шума предполагам, ако изложението е към пътя Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 01:27 от morgana07

# 267
morgana07 между Бриз и Чайка, аз бих предпочела Чайка, особено заради децата, детските градини и училища в района, както и все още голямото отстояние между сградите и зеленината. Отделен е въпросът, че пък не знам колко си заслужава тепърва да се инвестира в панелен блок от края на 70-те години. Ни пък там са по-приемливи цените. Новото строителство държи доста високи цени, но ако имате възможност, аз бих се насочила към по-новото.
Сега започват да стоят зад Евъргрийна, мисля че беше проект на Явор АД. Отделно има и комплекс Петият елемент пак на пазарчето на Чайка.

# 268
  • Варна
За сградата срещу клиниката на Марешки - забравих да снимам, следващия път като минавам дано се сетя. Работят по фасадата здраво като вътре до къде са стигнали няма как да кажа, но ако я сравня с тази, която проверявам срещу Делта Планет / Галерия мол, може би имат още 2-3 месеца. По принцип много строители пускат хората да си ремонтират дори на акт 14 (повечето на акт 15) така, че може да питаш ако искаш да се случат нещата по-бързо.

Иначе за сградата зад дом Младост (там се сетих да снимам), се опитах да хвана колкото мога електропроводите:

Скрит текст:

Един колега ми каза, че сградата се строяла от ВСК - варнеска строителна компания и гледал само техни сгради, защото били много високо качество. Някой има ли впечатления от тях?

# 269
  • ВАРНА
От имената на агенциите,когато търсихме апартамент преди години - сега само Ера, Мирела и Адрес май са ми познати.Държат ли все още ниво? Какво ще ми кажете за Акцент и Премиер? За Нов дом май бях чела лоши неща тук ...

Общи условия

Активация на акаунт