Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 8- ма тема

• 43 521
  • 752
  •   1
Отговори
# 375

Благодаря. Много кооперации ново строителство във Варна са строени с морски пясък и се надявам да останат толкова стабилни и след 30 години.
Aйде сега и градските легенди.  При Новото строителство поне  са спазени някои сеизмични норми, за разлика от старото. С морски пясък може да са строени вилите по морето, но по стабилните строители не вярвам да са се изложили- пясъка е 30лв/ тон.

Не са градски легенди, а сведения от извора. И не става въпрос за вили, темата тук е друга. Сестра ми работи в общината в областта на строителния контрол.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 09:07 от finеsse

# 376
Скрит текст:

Благодаря. Много кооперации ново строителство във Варна са строени с морски пясък и се надявам да останат толкова стабилни и след 30 години.
Aйде сега и градските легенди.  При Новото строителство поне  са спазени някои сеизмични норми, за разлика от старото. С морски пясък може да са строени вилите по морето, но по стабилните строители не вярвам да са се изложили- пясъка е 30лв/ тон.

Не са градски легенди, а сведения от извора. И не става въпрос за вили, темата тук е друга.
Добре, изворе. Дай имена на строители и сгради вдигнати с морски пясък. Някое и друго доказателство също ще е добре дошло. Иначе другото са градски легенди.

# 377
Скрит текст:

Aйде сега и градските легенди.  При Новото строителство поне  са спазени някои сеизмични норми, за разлика от старото. С морски пясък може да са строени вилите по морето, но по стабилните строители не вярвам да са се изложили- пясъка е 30лв/ тон.

Не са градски легенди, а сведения от извора. И не става въпрос за вили, темата тук е друга.
Добре, изворе. Дай имена на строители и сгради вдигнати с морски пясък. Някое и друго доказателство също ще е добре дошло. Иначе другото са градски легенди.

Не става въпрос само за пясък, а и за други неща, но не мога да издам служебна информация от името на сестра ми.

# 378
  • Варна
Не знам документално как са организирали нещата, но хората са сериозни.

Само като видя такъв покрив и ми е ясно колко са "сериозни". И ако е вярно, това, че е замесен някой от "кадастъра" е нормално да се използват и други пропуски в закона.

Забежка: извинявам се предварително ако просто архитекът е ексцентричен и е решил да направи такъв покрив

# 379
На пръв бегъл поглед отвън ми направи лошо впечатление евтината дограма - най-обикновена бяла пвц, та оттам поставих под въпрос изобщо качеството на сградата. Иначе мястото е много добро, на мен изобщо Чайка ми е фаворит и много искам да намерим нещо хубаво там ако останем във Варна.

# 380
  • Варна
Иначе мястото е много добро, на мен изобщо Чайка ми е фаворит и много искам да намерим нещо хубаво там ако останем във Варна.
Това не е ли една сграда, която е забита до бл.68? Кварталът може да е добър, но местоположението на сградата не. А пък и триъгълните стаи на по-високите етажи + наклонените покриви-стени. Предполагам цената за кв.м е ок.1200Е.

# 381
Да, права си, откъм страната на блок 68 е забита, но от всички останали страни има въздух. И е далеч от булеварда, за разлика от други нови стради в квартала, и съответно би трябвало да е тихо. Аз съм ок с мястото, но повече ме вълнува дали има добра шумоизолация на плочите между етажите, дали са ползвани безшумни вик тръби, система за отопление, и др. които вече са нормални за ново качествено строителство. Цени не съм проверявала още.

# 382
  • Варна
Пенемат Grinning

# 383
  • гр. Варна
Това не е ли една сграда, която е забита до бл.68? Кварталът може да е добър, но местоположението на сградата не. А пък и триъгълните стаи на по-високите етажи + наклонените покриви-стени. Предполагам цената за кв.м е ок.1200Е.
Според мен местоположението е много добро, особено за апартаментите, които "гледат" към читалището.
Скрит текст:
Трябва да се има предвид, че и на съседния парцел ( 208 ) ще се строи. През 2015г  при одобряване на ПУП-ПРЗ на кв.„Чайка“ на двата парцела промениха  предназначението  „за жилищно строителство и търговия“.

Цените са около 1100Е > https://drive.google.com/file/d/1yVkIr5pA6Ovj-2s6xtDe3oCJYTQb2jOE/view
Сградата в края на 2019г е въведена в експлоатация, а и като гледам са останали 6-7 апартамента.
Относно дограмата дали може да се разбере каква е от разстояние? Тук се виждат някои неща преди да се измаже сградата> https://www.google.com/maps/@43.2159047,27.9429603,3a,37.5y,76.5 … 00!7i16384!8i8192
Тухлите са Porotherm 25 N+F Light
Скрит текст:
Дограмата е REHAU SYNEGO> https://rehauvarna.com/product/synego/
Скрит текст:
От тази обява се виждат снимки на тръби и др. детайли отвътре> https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15233499139751 … k=5ltz14&f1=4

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 21:12 от pkol

# 384
  • Варна
Да, права си, откъм страната на блок 68 е забита, но от всички останали страни има въздух.
Но точно откъм страната на блок.68 е хубавото изложение. В сградата има само един свободен апартамент на 7-ми ет., тристаен. Ако става въпрос за него, то той гледа към бл.68 и най-вероятно е засенчен. Има и прозорци на дневната на СИ, евентуално от там предиобед може да влиза светлина. Част от дневната попада под терасата на горния етаж, трябва перфектна изолация.
Чудя се, дали като вали дъжд, няма да се чува доста силно като чука по тези наклонени прозорци?

# 385
  • гр. Варна
В сградата има само един свободен апартамент на 7-ми ет., тристаен.
Гледали сте единия апартамент от сайта на строителя. Уточних, че възложителите също си продават техни апартаменти, които са на другия сайт, описани като квадратури и цени в табличен вид.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 18:48 от pkol

# 386
  • Варна
pkol Това променя нещата. Изложението към читалището е югозапад, нали?

# 387
  • Варна
Да, права си, откъм страната на блок 68 е забита, но от всички останали страни има въздух. И е далеч от булеварда, за разлика от други нови стради в квартала, и съответно би трябвало да е тихо. Аз съм ок с мястото, но повече ме вълнува дали има добра шумоизолация на плочите между етажите, дали са ползвани безшумни вик тръби, система за отопление, и др. които вече са нормални за ново качествено строителство. Цени не съм проверявала още.

Комфорт строят в жк. "Чайка" някаква сграда К-55. Имаше хубави апартаменти ама не са ми в target-a за цена за кв. метър. Бях пращал в темата интервю с управителят им и каза, че били разпродадени на 30%, ама като влязох в сайта имаше само 2 резервирани (но може и да не са актуализирали). Мисълта ми, че ако има доста свободни може да поискаш по-ниска цена Grinning

# 388
Здравейте,имам нужда от малък съвет,моля 😃Може ли някой от съфорумците да сподели на кой етап от строежа е обсъждал и разглеждал с инвеститора/брокера евентуални промени по ВиК в жилището си(говорим за НС, естествено). Питам, тъй като за пореден път се убеждавам как 95 % от брокерите са един въздух под налягане и тъй като престават да са мили и добри, след като те извлачат с едни големи пари за комисионни. Няма да изпадам в подробности за тях, явно човек си е най-добре като сам си върши работата, а не разчита на трети лица...

# 389
Princess_of_the_orient, още при сключване на предварителния договор можете да обсъдите по кое време става това. Нашият апартамент в момента се строи, имам предвид самия етаж. Тези дни ще изпращаме по имейл желанието си къде да се поставят тръбите в кухнята, за да не се налага да удължаваме после, както и имаме схема на Ел. инсталацията и ще пращаме и за нея, къде допълнително да ни изкарат контакти.

Общи условия

Активация на акаунт