Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 8- ма тема

• 43 472
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Аз живея в сграда на Комфорт в Орхид Хилс, като търсих апартамент ново строителство, това бяха най - големите стай. Съседите се чуват като в панделка и знам какво са сготвили, налага се да включа аспирациата за да не идва миризмата. Ел. инсталацията беше лошо прекарана от към удобство. Уж имаше изкарани кабели за климатика, но като дойде момента да го слагаме нещо не беше наред и като се свързахме с фирмата която е прекарвала тока искаха някаква сума за да оправят това, ние намерихме алтернативен вариант. Беше сложен двоен ключ за осветлението в хола и се заблудих, че има две връзки ( обяснено по женски, можеш да разделих полилея на 2 и 3 крушки), но за съжаление не  беше така и не успях да го поправя, понеже стените вече бяха боядисани, та 2рия ключ беше за красота. И да, смъкнах от цената на която беше обявен апартаментс в сайта. Нямаше комисионна и  нямаше нужда от капаро, наех адвокат за сделката и всичко мина много гладко. Друго не се сещам.

# 466
Аз живея в сграда на Комфорт в Орхид Хилс

А освен тези забележки, нещо друго има ли проблемно? Или да речем, какви са пък нещата, които ви харесват? Как са откъм качество на строителство? Както писах и в предния пост, търся причина защо имат толкова неразпродадени апартаменти. На мен лично ми се струва странно.

Това с шумоизолацията наистина е проблем, ще ги питам дали са предвидили нещо. За тръбите не знам какво да кажа, май си е обща практика да са общи, ако човек не иска да си плати за по-луксозно строителство.

# 467
  • гр. Варна
Аз живея в сграда на Комфорт в Орхид Хилс,
"Комфорт" строи това, което е възложил инвеститора, а "Оркид Хилс" бяха  израелци,
захванали се с мащабни проекти.
Скрит текст:
Живея срещу Оркид хилс. ..
Комфорт нямат проблеми, просто са се разкъсали на 30-40 строежа. А така или иначе инвеститора не е Комфорт а израелска фирма.
Наблюдавам строежа от няколко години вече. Не ми харесва че използват най-долнокачествената дограма - Вайс профил.
Другото което не ми харесва е че строят блокчетата като къща - плоча, колони, стени с тухли и тогава новата плоча върху вече изградени стени. При малки кооперации как да е, ама ако някой на 2-ри етаж реши да събаря стени гаранция за появата на пукнатини в плочите.  Така е вярно по-лесно, сигурно и по-евтино, но трябваше първо да изградят бетонните конструкции и тогава да правят стените(говоря от опит)
Другото нещо което не ми харесва - целият район е на високи подпочвени води,а спец. Оркид хилс е върху магистрален водопровод, върху който по принцип не може да се натяга такова тегло. Един господ знае на кого и колко за да им дадат разрешително за строеж, при условие че разпоредбите изрично забраняват разполагането на такива сгради върху водопровод. Според мен тепърва в подземните гаражи ще започнат проблеми заради тези глупости.
И последно  - виждам че масово вътрешните мазилки май са правени директно с машина за гипсова шпакловка без циментова мазилка преди това - гаранция че до 2-3 години при улягането на сградите ще се появят големи пукнатини (пак говоря от опит) и ще докарат големи проблеми на живущите.  Ако имате начин накарайте ги да направят първо лека мазилка с цимент (или циментово лепило) колкото да отделят тухлените стени с техните въздушни пространства и тогава шпакловка или с гипсокартон на конструкция а не лепен. Почти задължително е да поскате гипсокартон на тавана за да избегнете ръждивите петна по тавана и появата на сериозните пукнатини, което е неминуемо до 2-3 години от завършването на сградата ви.

# 468
  • София
От моя опит, ел изходите за климатиците са с изключено напрежение от ел. таблото. За да не стават инциденти.
Като част от процедурата е, при инсталация на климатик да се включи откъм таблото.
Т.е., това не е "проблем", който има нужда от "оправяне" и ремонт, а рутина, начин, по който се случват нещата.
Вероятно затова и не са се съгласили да го поемат гаранционно, а са ви предложили сума, срещу свършена нова услуга. Повечето поставящи климатици сами си ги свързват.
Може и да бъркам, че навсякъде е така, но поне при мен е било.

# 469
Здравейте!
Някой знае ли, Явор кога ще стартират строежа на Фемили Гардън?
Трябваше вече да са започнали!

# 470
  • Варна
Щом имат разрешително, предполагам ще е скоро (седмица,две,три). Може да им се обадите и да попитате за кога планират да е старта. Въпреки, че първа копка не значи задължително, че ще продължат и след нея... Grinning

# 471
Здравейте!
Не е ли по сигурно да им звъннете и да питате тях.
От ФБ групата знам, че ще има първа копка на 15/07, но това не е официална и сигурна информация.

# 472
  • Варна
Здравейте!

Както един приятел го нарича "Scam garden" - от срещите ми с тях мога да кажа, че и на тях не им е ясно кога ще почват да го строят, защото ще почнат да го строят като имат достатъчно договори и пари, за да не са на минус.

Което е нормално на фона на всичко случващо се у нас и по света.

# 473
  • Варна
При над 90% продадени жилища не мисля, че става въпрос за липса на достатъчно договори. Аз не съм чул и видял до сега, някой да вземе разрешително и да започне да строи на следващия ден. Simple Smile

# 474
mumtaz, доволна съм от разположението на апартамента и квадратурата.
Относно ел. инсталацията за климатиците, момчетата си играха поне 1 час за да оправят проблема, но без успех. Съседите ми имаха същата ситуация  Simple Smile

# 475
  • Варна
При над 90% продадени жилища не мисля, че става въпрос за липса на достатъчно договори. Аз не съм чул и видял до сега, някой да вземе разрешително и да започне да строи на следващия ден. Simple Smile

Ако говорим за Family Garden - не знам къде ги видя 90% продадени жилища. Иначе нямаше да пращат mails за новите + IBAN за депозит:

Цитат
Във връзка с проявения от Ваша страна интерес към новите секции – Кипарис, Кедър и Ела в жилищен комплекс Фемили Гардън, Ви представяме етажните разпределения на трите нови секции. Към момента само Вие, нашите клиенти, имате възможността да се запознаете с разпределенията, цените и схемите на плащане и първи да изберете и резервирате най-подходящото за Вас жилище, преди старта на кампанията. Кампанията по продажба на апартаментите в новите секции ще стартира след две седмици, когато текущата информация ще бъде публикувана и в нашия сайт www.yavorad.com.

Според мен е точно обратното - имат много малко продажби. Който се е "хванал" - "хванал". Започва да става смешно и тъжно, но начинът им за реклама е като на понци схема.

# 476
Честно казано и мен ми е много странно, че имат толкова много продадени апартаменти от първите секции, още преди да са получили дори разрешително за строеж. То да е сграда с 10 апартамента ще го разбера, но те буквално "продадоха" 300+ апартамента с една гола поляна.

# 477
  • Варна
Ами от първите секции, 5или6, не ги знам колко, от 360 апартамента има продадени 335. Ами да, над 90% са. Като пуснат и останалите секции в продажда, и там предполагам ще тръгнат сделките.

mumtaz - сграда младост също беше почти изцяло продадена още на проект, без да има разрешително..

# 478
  • Варна
Честно казано и мен ми е много странно, че имат толкова много продадени апартаменти от първите секции, още преди да са получили дори разрешително за строеж. То да е сграда с 10 апартамента ще го разбера, но те буквално "продадоха" 300+ апартамента с една гола поляна.

Не е странно. Наемите във Варна не са ниски - вместо да плащаш 400-500 лв наем, може да плащаш вноска по кредит. Трябват ти в повечето случаи 10% за предварителен договор (може да теглиш кредит за тях или да продадеш някаква наследствена земя). Също така, много хора "инвестират" в имоти - имат пари от чужбина било от честен труд или сводничество/източване на карти/наркотици и нямат проблем да "вложат" тези пари така - в голяма си част в такива имоти в последствие не се живее.

Аз не съм фен на Явор. Не ме впечатлиха като говорих с тях Simple Smile просто станах свидетел на двама от големите "строители" във Варна, които се смееха, че собственикът на Явор трябвало да се появява по ТВ, за да си продава апартаментите и реших да проверя за себе си нещата. Затова питах тук по-рано за мнения и после се свързах с тях.

От моите приятели - 3ма се отказаха поради различни причини (+ мен 4), а 1 си капарира 4-стаен. Така, че накрая всичко е въпрос на вкус и възможности.

ЕДИТ:

Няколко снимки на кв. Христо Ботев и малко по-далеч Grinning има около 5-6 новостроящи се сгради там

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 21:21 от Via Pontica

# 479

Ако говорим за Family Garden - не знам къде ги видя 90% продадени жилища. Иначе нямаше да пращат mails за новите + IBAN за депозит:

Цитат
Във връзка с проявения от Ваша страна интерес към новите секции – Кипарис, Кедър и Ела в жилищен комплекс Фемили Гардън, Ви представяме етажните разпределения на трите нови секции. Към момента само Вие, нашите клиенти, имате възможността да се запознаете с разпределенията, цените и схемите на плащане и първи да изберете и резервирате най-подходящото за Вас жилище, преди старта на кампанията. Кампанията по продажба на апартаментите в новите секции ще стартира след две седмици, когато текущата информация ще бъде публикувана и в нашия сайт www.yavorad.com.

Според мен е точно обратното - имат много малко продажби. Който се е "хванал" - "хванал". Започва да става смешно и тъжно, но начинът им за реклама е като на понци схема.

Къде се намират тези прословути кооперации на Явор? В кварталите ли?

Общи условия

Активация на акаунт