Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 8- ма тема

• 43 472
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Не мога да разбера тази разлика в цените, а двата обекта са във Виница.

# 496
  • гр. Варна
ФалаБела предполагам, че питате за този строеж
https://dekaz.bg/sgrada/sunny-homes/
Този строеж би трябвало да е във Виница.
Скрит текст:
https://www.google.com/maps/@43.2385478,27.9894623,3a,75y,59.76h … e0!7i16384!8i8192

# 497
  • Варна
Строителството у нас продължава да отчита двуцифрени годишни спадове през май

https://www.investor.bg/bylgariia/451/a/stroitelstvoto-u-nas-pro … -prez-mai-307911/

Жилищен комплекс Сезони - строителство месец юни, 01-30.06.2020г.

https://www.youtube.com/watch?v=SnNNvtl-F2Q&feature=youtu.be

# 498
  • Варна
То строителството дали отчита спад или растеж за нас няма кой знае какво значение, обаче цените не виждам да отчитат спад. Всеки гледа да вземе имот защото имота и при смяна на режимите оцелява - за справка реституцията след 89-та.

# 499
Явор са възложили на Сити билдинг новия  си комплекс. А уж щеше да е Перинов и синове.

# 500
То строителството дали отчита спад или растеж за нас няма кой знае какво значение, обаче цените не виждам да отчитат спад. Всеки гледа да вземе имот защото имота и при смяна на режимите оцелява - за справка реституцията след 89-та.

Аз не знаех че за това купуват имоти. Всъщност съм убеден че това не е причината да купуват имоти. Българина по принцип купува имоти защото има много ниска финансова култура и не знае нищо друго.

# 501
  • Варна
Явор са възложили на Сити билдинг новия  си комплекс. А уж щеше да е Перинов и синове.

Пише, че грубия строеж ще е от тях, може довършителните работи да ги правят Перинов. Ако не се лъжа Бриз панорама се прави от две фирми, като едните бяха до акт14, а след това продължиха другите.

# 502
  • Варна
Аз под имот имам предвид не само апартаменти ами и земя, гаражи, селски имоти, ферми и.т.н. Има и индустриални имоти - фабрики, цехове. Реално погледнато нито акции, нито облигации, нито нещо друго е успяло да премине през поколенията в последните 100 години, а само имотите. Готов съм да разбера защо трябва да си с ниска финансова култура за да купувам имоти?

# 503
Аз под имот имам предвид не само апартаменти ами и земя, гаражи, селски имоти, ферми и.т.н. Има и индустриални имоти - фабрики, цехове. Реално погледнато нито акции, нито облигации, нито нещо друго е успяло да премине през поколенията в последните 100 години, а само имотите. Готов съм да разбера защо трябва да си с ниска финансова култура за да купувам имоти?

По начина както си задал въпроса не съм убеден че ме разбра. Българина като цяло има много ниска финансова култура и като резултат единственото нещо което му удва на ум е инвестиция в имоти с пари в брой. Искам да подчертая че с тази стратегия никога няма да останеш беден но най- вероятно няма и да забогатееш. Има доста други места където може да се инвестира като акции, облигации, ценни метали, суровини, различни валути, пари в брой и тн. Ти като казваш че недвижимите имоти са единствения клас който е оцелял за сто години какъв анализ си направил? Аз не мисля че това е вярно твърдение.
Между другото мене този вирус ме накара да преосмисля какво е безрисков доход. Имам познати които притежават или сами или в съдружие сгради с апартаменти в УСА. И на мен ми се струваше доста добра идея подобна инвестиция докато не удари вируса и хората спряха да плащат наем под закрилата на държавата без възможност да ги из хвърлиш като хазяин.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 20:09 от Neymar09

# 504
  • Варна

+ за селските имоти и ферми - има много малки селца (изключвам тези около София, Варна, Пловдив), където човек може да си вземе няколко декара земя на цената на едно външно парко място във Варна; стига да няма цигани, да дадеш 4-5 к евро за земя, която е хранила в миналото цяло семейство си е много добра застраховка за мен;

За това, че са преминали през поколенията тези имоти спор няма - обаче не винаги са преминавали в ръцете на законните наследници. Примерно клипа, който пратих за Пенчо Семов или дори като видиш наследниците на Владимир Митов, които не знам дали получиха в крайна сметка някакви пари от 70-те декара кайсиеви градини (днешната Максуда).

# 505
  • Варна
Цените на имотите да в застой, от години. Няма висок марш за печалба. В Б- я, често пазара е алогичен, в контраст с иконом.теории.

# 506
  • Варна
Цените на имотите да в застой, от години. Няма висок марш за печалба. В Б- я, често пазара е алогичен, в контраст с иконом.теории.

Hands Plus1 Точно така! А е алогичен , точно защото не се подчинява на правилата. Изкривява се изкуствено и се манипулира. Продължавам да се чудя на недоразумения, които струват майка си и баща си и наистина няма никаква логика за цената им. Лошо разпределение, ниско качество на изпълнение, пълно с проблеми технически и документални. Няма как да търсиш гаранции от строителя. Обаче цената им като за някакъв шедьовър.

Също и друго не мога да се начудя - лукс имоти, цената им не отстъпва от доста известни места по света, та аз ако имам тия пари посмъртно няма да си купя имот тук. Е как има такива , които купуват? Що търсят тъдява не мога да разбера. Освен ако не се крият по ... криминални причини. Или понеже тука  западните посредствени мениджъри ги имат за супер кадри? А другия вариант е ,че тия с парите понеже тук са изкарани по нечестен начин навън няма как да просперират. (не всички разбира се , но доста голяма част).

Все пак гледам на пазара разни къщи по над половин милион, които мязат ама точно на нищо и наистина се чудя - кой ще го купи това? Защото цената освен на квадратен метър си има и стойност и това , което се иска като цена не отговаря на стойността на стоката. Имам предвид пак лоши разпределения, криви стени, лошо изложение, ужасен интериор ( безвкусен и циганеещ, чак се плаша ,че има хора с такива вкусове) и т.н.

Честно да ви кажа вървя из града и ми е мъчно за всичките недоразумения , които се създават и се променя средата на града. Заприличал е на евтино (визуално) гето иначе си е доста скъпо като пара и надценено. Нищо стойностно няма като сграда.

Има интересни имоти около Журналист и свлачището Трифон Зарезан. Но те не показват облика на града. Тази част, която представя града е омаскарена. Тук -там има опити за нещо по-стойностно, но се губи на фона на останалата тотална  архитектурна идиотия.  Не знам тези хора дават ли си сметка какво оставят след себе си?

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 01:26 от BVAR

# 507
  • Варна
Не знам тези хора дават ли си сметка какво оставят след себе си?

Въпросът според мен е не дали си дават сметка, а дали им пука? И отговорът е "твърдо не", защото целта е максимална печалба. Но е виновен и законът, защото позволява строенето на сгради с покриви  обхващащи 10 етажа и осигуряването на 1.5 паркоместа на апартамент с "платформи по време на комисията" и "апартаменти-офиси". Зелените площи пък са външните паркоместа с малко тревичка под тях.

Програмата по саниране явно ще продължи:

60% от жилищата у нас ще бъдат обновени до 2050 г.
https://www.investor.bg/bylgariia/451/a/60-ot-jilishtata-u-nas-s … do-2050-g-308039/

Да се надяваме, че следващите изпълнения ще са по-добри и ще има задължителна смяна на ВИК. Отделно ако са верни слуховете, за придобиването на Изамет от Делян Пеевски  и "бъдещетите" 4 млрд. евро от ЕС за подмяна на асансъорите в България, може би има шанс за панелките.

# 508
  • Варна
Качеството на саниране е ниско. С тези пари, можеха да се построят нови жилища. Писах го и преди. В Русия има специална програма. Изграждат се нови сгради, със същата квадратура на живущите. Променя се само височината. Хората имат нови жилища, а инвеститора печели от продажба на останалите. Запазват се и зелените площи, които се облагородяват.

# 509
  • Варна
Ами щом супер кофти качество се продава на високи цени, а лукса който пак е с кофти качество се продава на супер високи цени значи ето свободна ниша - добро качество на високи цени и за двете категории и си ти Simple Smile. А, по въпроса защо купуват тук само ще споделя два аспекта - данъци и възвращаемост на инвестицията. Ако си осигуриш финансиране с гратисни периоди и рефинансиране на определен период от чужда банка за имоти тук си цар.

Пък българина, че бил с лоша финансова култура, това са тинтири-минтири. Нека не бъркаме ограничена и лоша. Вярно е ограничена ама като се има предвид колко малко пари имат и печелят хората постъпката да ги вложат в имот ми се струва добра.

А, относно приятелчетата от УСА, каквото за наемателите, такова и за тях. Банката не и трябва сградата, та всички ще получат разсрочки по кредитите си, за справка в някои държави в момента има по шест месечни такива без изобщо да го правиш на въпрос. Разбира се това не важи са колониални територии като нашата, тук идеята е да се дерат индианците. Та същите тия приятели, те ги притежават тия сгради чрез юридически лица и ако се сбози нещо продължават напред все едно, че нищо не е станало. Те сега банките гледат на фалитите като на опит там като си подадеш бизнес плана.

Общи условия

Активация на акаунт