Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 8- ма тема

• 43 447
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Госпожа, така или иначе скоро ще изтрият тоя спор, но да ти кажа защото явно не си прочела - аз съм от страната на заинтересованите да се строи по-бързо. НО осъзнавам, че пък тия хора дето нямат спокойствие нищо не получават от моя строеж и от моето бързане. За тях има само негативи. Защо да бъдат толерантни? Вие как разбирате толерантността - всеки да си чука и трака както му падне и да си прави каквото му скимне защото на вас не ви се плащат 3-4 месеца повече за квартира ли? На това му се казва едностранчиво мислене, силно повлияно от личен интерес и егоизъм. Трудещите се хора винаги ги уважавам, не виждам тука къде съм изразил неуважение. Тук говорим за регулации. Вместо да почиват в 12 часа, да почиват от 14 до 16 часа...два часа са това, какви половин надници. И не ми обяснявай кое се прави за мен и кое не, имам си глава на раменете да преценя кой от какво има интерес, защото ми звучите като едни крайно непопулярни напоследъка хора дето убеждават цял народ в някакви неща.

# 586
Госпожа, така или иначе скоро ще изтрият тоя спор, но да ти кажа защото явно не си прочела - аз съм от страната на заинтересованите да се строи по-бързо. НО осъзнавам, че пък тия хора дето нямат спокойствие нищо не получават от моя строеж и от моето бързане. За тях има само негативи. Защо да бъдат толерантни? Вие как разбирате толерантността - всеки да си чука и трака както му падне и да си прави каквото му скимне защото на вас не ви се плащат 3-4 месеца повече за квартира ли? На това му се казва едностранчиво мислене, силно повлияно от личен интерес и егоизъм. Трудещите се хора винаги ги уважавам, не виждам тука къде съм изразил неуважение. Тук говорим за регулации. Вместо да почиват в 12 часа, да почиват от 14 до 16 часа...два часа са това, какви половин надници. И не ми обяснявай кое се прави за мен и кое не, имам си глава на раменете да преценя кой от какво има интерес, защото ми звучите като едни крайно непопулярни напоследъка хора дето убеждават цял народ в някакви неща.
Всеки има право на мнение, аз изразих моята гледна точка господине, нямах по никъкъв начин намерение да Ви убеждавам в нещо. Жив и здрав да сте. П.с Когато стъпите на обект пишете ми отново ......

# 587
  • Варна
Не знам защо трябва да пиша ако стъпя на обект. Стъпвал съм доста пъти и стъпвам май като се замисля поне по един път на седмица в момента, може и повече. Какво общо има това? Може би съпругът работи в строителството и затова така скочихте. Няма пушек без огън, особено в България където всеки си гледа интереса най-егоистично, но с патетизъм и драма естествено.

# 588
Здравейте, търся си имот за закупуване, но изобщо не съм наясно къде да търся, с посредник ли и т.н и ще се радвам да споделите сайтове, фб групи, които са с реални обяви или пък фирма за недвижими имоти 😊 Относно търсенето ми, то е за тристаен апартамент, прага ми за цена е до 60000 евро и също държа на паркомясто🙂
Много зависи дали го искате готов, построен или на етап проект (на картинка). На зелено цените са доста добри,и май ще падат. Завършено жилище с паркомясто към него може би ще намерите, в този бюджет ако има компромис в локацията му. Младост и Възраждане са вече по скъпи, като квартали.
Да, извинете пропуснах да спомена това. По принцип не искам панел, тъй като търся имот с паркомясто и понеже ще използвам жилищен кредит, се оглеждам за нещо или пред акт 14 или след него 🙂 Има ли някакъв списък със сградите в строеж от инвеститори във Варна, понеже аз намерих само няколко?

# 589
Скрит текст:
Здравейте, търся си имот за закупуване, но изобщо не съм наясно къде да търся, с посредник ли и т.н и ще се радвам да споделите сайтове, фб групи, които са с реални обяви или пък фирма за недвижими имоти 😊 Относно търсенето ми, то е за тристаен апартамент, прага ми за цена е до 60000 евро и също държа на паркомясто🙂
Много зависи дали го искате готов, построен или на етап проект (на картинка). На зелено цените са доста добри,и май ще падат. Завършено жилище с паркомясто към него може би ще намерите, в този бюджет ако има компромис в локацията му. Младост и Възраждане са вече по скъпи, като квартали.
Да, извинете пропуснах да спомена това. По принцип не искам панел, тъй като търся имот с паркомясто и понеже ще използвам жилищен кредит, се оглеждам за нещо или пред акт 14 или след него 🙂 Има ли някакъв списък със сградите в строеж от инвеститори във Варна, понеже аз намерих само няколко?
Не искам да ви отчайвам, но на етап акт 14 няма да е останало нищо читаво на ниска цена. Разбирам, че сте с кредит но такава е реалноста.
За списък не мога да помогна.
Тук няколко човека си купихме от явор. ад, вижте им сайта може нещо да ви допадне.

# 590
  • Варна
А аз ще препоръчам да се отделят няколко часа и да се обиколи района, в който се търси жилище. Да се видят сградите, които се строят и на място да се говори с някой на обекта/обектите или поне да се взимат телефони за връзка.
Имаше тук преди време един човечец, който уж гледа за имот през гугъл стрийт вю, ама нещо не му се получи.

# 591
Много ви благодаря за помощта Simple Smile

# 592
Точно penkoman знае много добре какво говори. Има ли си правила, трябва да се спазват. Няма нужда от драматизъм. На мен също не ми пречи шума от 14 до 16, но има деца, възрастни. Единия час може да е обедната почивка. Другият може да е някаква по-тиха дейност. На всеки етап предполагам може да се измисли нещо.

# 593

Извинете но не сте прави. Представете си че сте си купили апартамент на дадено място чакате да влезе в експлоатация за да можете да се нанесете. През това време плащате наем да кажем. Няма ли да искате ако сте платили 70 000 € да се нанесете колкото е възможно по скоро ?
Скрит текст:
Хората който са на работа и са отишли за едничкия хляб, мислите ли, че искат в най големия пек да са на слънце при 35 градуса  оважавайте ги  не ги хулете, като звъните по институции Вие им изяждате хляба по този начин и днес вмето да вземат цял надник заради такива, като вас ще се приберат на обяд с половин надник . Така. Другото тооооо все Ви пречи нещо и само мрънкате, но по дяволите нали дадена сграда, път тротоар, водопровод, канализация трябва да се ремотира или изградят за да можете ВИЕ мрънкащите утре като си пуснеш кранчето да тече вода или пък като си запалиш колата да не си мислиш, че си на сафари. Не се чудете към коя институция да звъните и да пречите.
АМИ БЪДЕТЕ ТОЛЕРАНТНИ това се прави за вас.
Въобще не ме интересува, кой какво и за колко си е купил. Има зи закон. От 14 до 16ч са часове за почивка, както и след 22 ч.
Някои такива отвоковци дето си гонят надника са ме принуждавали да звъня в районното посред бял ден. Екип идва, и шума спира. Мисля, че и предписание им пишат.
Правилата са за да се спазват, пък вие си искайте толерантност.

# 594
Впрочем във варна през летния сезон е разрешена музика или до 23, или до 24 часа по общинска наредба.

# 595
  • Варна
Впрочем във варна през летния сезон е разрешена музика или до 23, или до 24 часа по общинска наредба.

От какъв зор пък?? Къде го пише черно на бяло?

# 596
в общинска наредба за общ. ред на Варна. Е, сега прочетох, че е ако празнуваш.

# 597
Говорим за шум от строителна площадка. За музиката, да до 23ч е.

# 598
  • Варна
Те това е тактиката на национално ниво. Едни хора да вземат някой лев се настройват срещу нормалността в държавата и накрая всички губят. Ако зависеше от мен не само щеше да има тишина от 14 до 16, ами и шумящи климатици и други дразнители нямаше да има. Включително и тия мизерните моторчета, скутери и всякакви подобни шумящи, бръмчащи и най-вече нарушаващи нормалността. Качиха на пиедестал чалга-културата. Всички си говорим на "ти", всеки си прави каквото му дойде в кухата тиква.

# 599
  • Варна
Ако зависеше от мен не само щеше да има тишина от 14 до 16, ами и шумящи климатици и други дразнители нямаше да има.

Скрит текст:
Преди време една съседка имаше претенции към климатика ми, който е доста скъп модел и за мен си е безшумен. За всеки случай извиках техници - те ми гарантираха, че няма никакъв шум от външното тяло и нямало как да го чува жената. Въпреки това, сложихме по-скъпи гумички (да намалим още повече евентуалните вибрации). Излезе ми около 50-60 лв, но тя пак твъдеше, че е от мен. Проблемът беше, че не искаше да ме пусне у тях да чуя какъв е този шум. Затова за около 2  седмици не го пусках, за да я убедя, че е различен източника. Накрая ме пуснa  и имаше наистина някакво бръмчене, което за мен беше от трафопоста до блока. И налисъм домоуправител, жената каза, че тряба ѝ да реша проблема. Тогаав писах на различни инситуции и накрая ме пратиха в РИОКОЗ. Само, че трябва да пуснеш лично жалбата и да дойдат у вас да измерят - не знам дали се плаща и не съм я питал какво е станало. Важното беше, че съм направил каквото се очаква от мен.

tl;dr;

Не успях да си намеря mail-ите, но може да се обадиш в РИОКОЗ и да питаш къде може да се пусне жалба за шум от климатици (ще ти кажат точния етаж  и стая).

Иначе нали сме на едно мнение, че животът около града е по-хубав Simple Smile всеки, който не му понасят шумове, съседи, битовизми и т.н. има право да не живее в града.

Общи условия

Активация на акаунт