Ноемврийски бебета - тема 3 - 2019 година

• 22 382
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Нели и моята е така, наближи ли час за манджа и започва да цъка..
И на бебка са раздалечени горните зъбки, не съм забелязала да има къса юздичка.

# 601
На Марина още от кожичката между 2та горни зъба ципата отива към устната и не знам колко е нормално. Ето снимка, доколкото успях да снимам, защото тя не стои мирна. 😀

# 602
Вашите деца имали ли са лош или просто особен дъх? Моята днес има особен, не е толкова лош, но принципно няма никакъв мирис дъха й независимо какво е яла, и затова се учудих че се усеща нещо. Да не би да е от храна или нещо друго?

# 603
Ливингстън,може да е от обезводняване.
Пълни ли памперсите добре?

# 604
Ливингстън,може да е от обезводняване.
Пълни ли памперсите добре?

Изобщо не бях се сетила за това. Сега като се замисля, днес една идея по-малко/бавно ги пълни. Уж си пие водичка, не я е отказвала, ама може и да не е пила достатъчно... Ще й предлагам повече. Благодаря! Heart

# 605
Moже да е от някоя храна. Аз влизам да питам за детска кухня. В чудене съм какво да правя - след много хвалене на общинската кухня в Младост записах малкия, но е ял много малко неща - няколко пъти си изяде десерта, но защото беше гладен, веднъж изяде заешко със спанак, веднъж с много канене пюре с риба. Супите не иска да ги близне, вчера едва успях да го накарам да изяде по-малко от половината пилешка. И честно казано, и на мен храната не ми харесва - много е течна, супите са направо воднисти, а не искам да го тъпча с накиснат хляб. Второто вчера беше зелен фасул, опитах го - направо ми нагарчаше. Реално ако разчитам на кухнята той остава гладен, кисел, защото яде вода с малко зеленчук и миниатюрно количество месо. Единият ден второто беше пиле със зеле - отвратително, като сварено зеле във вода с пилешко.
Изчетох мнения за частни кухни, но там има много оплаквания за хигиената. Иначе не е капризен на храна, ако е готвено домашно яде, повечето готови пюрета също. Но не знам аз ли съм сбъркана, развалили ли са храната или такава си е била винаги? Педиатърът каза, че често я разреждат повече, отколкото трябва, а от разни познати разбрах, че и техните деца не са харесвали. Други път ми обясняват как децата им ядат с огромен апетит. 

# 606
Второ дете гледам без детска кухня. Не знам честно какви са плюсовете на кухнята, минуси мога много да изброя.

# 607
Аз също отглеждам 2- ро дете без кухня. Първото го бях записала на държавна, не ядеше и спрях да взимам. Второто също е капризно и изобщо не съм я записвала.
Готвя й аз, като съм се запасила със повечето видове меса. Много рядко, може би веднъж в седмицата или на 10 дни поръчвам от частна кухня. Досега съм поръчвала от “Юначе” и от “ Ян Бибиян”. Някой път яде, друг път не. Много е злояда.

# 608
Вчера готвих и за него, и заготовки му направих, така че явно не отнема толкова време и усилия. С това ме плашеха, че ако не е на кухня, ще отнема много време и усилия да му готвя. Но то един час губя да ида за храната, за това време ще му приготвя поне две неща.

Плюсовете за много майки са, че не се налага да готвят специално, ако хранителния режим на семейството не става да се пригоди за бебе.  Някои изобщо не готвят и затова им се вижда сложно да го правят специално за две-три малки порции.

# 609
Моите бебета са на държавна кухня, в началото супите изобщо не ги ядяха, може би месец все ги пробвах по малко по малко. Вече ядат почти всичко Simple Smile

# 610
И аз не съм записвала дъщеря ми на кухня. Принципно всичко , което готвя за нас, става и за нея, просто й отделям за 2-3 порции преди да овкуся. Може би затова не съм се интересувала за детските кухни още, защото не й готвя отделно от нас и не ми коства екстра усилия за няколко малки порции.

# 611
Мен ме притеснява, че не мога да осигуря разнообразие. Ние въртим едни и същи яденета все. Затова я записах на кухня. Пробвахме 3 частни, нямаше успех. Да видим как ще е с държавната. Давам й месец тестов период 😁

# 612
Сияна е на кухня. С изключения на 2-3 манджи всичко и харесва. Разните му там кремчета за десерт не ги яде, явно за разлика от всички други в семейството няма да си пада по сладкото. Ако е мляко с ориз или овесени ядки ги яде. Събота и неделя и готвя аз. Обикновенно някаква супа за нас, от която отделям и за нея и отделно още едно ядене само за нея. Ние повечето ядене сухо и за нея няма как. Днес ще правя спаначена супа за всички и пържени кюфтета за нас. Бях и оставила и за нея от кюфтетата предния път (пекох ги във фурната), но нещо не и харесаха,  че сега се чудя да и оставя ли.

# 613
  • Гърция
На Марина още от кожичката между 2та горни зъба ципата отива към устната и не знам колко е нормално. Ето снимка, доколкото успях да снимам, защото тя не стои мирна. 😀

И при нас е така,аз мислех че това е нормално 🤔

# 614
Аз готвих три дни за малкия, яде почти всичко. Днес изяде с усилие пуешката супа от кухнята, която не беше лоша. Но второто беше направо скандално рядко, не пюре, ами нещо воднисто и оранжево с малко киноа. Десертът беше от най-гадния, нещо като силно разварен ориз, уж с мляко, никакъв вкус, никаква сладост или аромат. Иначе миналата седмица в четвъртък си изяде с апетит рибената супа и десерта.

Да се оплача от Чиполино - счупи ни се количката. Пръчката, която държи багажника, се отдели и съответно количката става по-нестабилна. Разправии със сервиза им, първоначално искаха да я пращам по куриер в Пловдив (купена е от техен магазин там, с две години гаранция и уверение, че дават оборотни при нужда),  обаче не можели да ми осигурят обортна. Накрая ме увериха, че мога да я занеса в Хиполенд като техен представител, да взема оборотна и за няколко дни да я поправят. После се оказа, че Хиполенд не знаят за моя казус, понеже от Чиполино така и не им се обадили. Накрая от Хиполенд я взеха и все пак ми дадоха обортна, която е Лорели. Да знаете, че обикновените колички на Лорели за по-големи деца са много неудобни. А май няма да купувам столче за кола на Чиполино.

Общи условия

Активация на акаунт