Ноемврийски бебета - тема 3 - 2019 година

• 22 447
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Мамчета,здравейте!
Как сте?
Какво правите в жегите?
На нашия бебко му е много горещо явно и се чуди какво става , изнервен е и сприхав , за най-малкото се сърди ако не му угодим.
В същото време сутрин и вечер когато е хладно е много спокоен и благ , коренна разлика.
Пак е наддал само 300 гр. за месец,при вас как е с наддаването?
Лейди,къде изчезналите,как е Росен , прояде ли?
Ливингстън,на батута радва ли се вашето бебче,ние искаме да купим за двора , като сме при техните на Мм да се забавляват,но незнам малкия дали и как ще се добере до там от батковците си.

# 421
Ох,много  ме мъчи горещината ,излизаме късно вечер  .. ние сме си един от най-топлите градове ,но мен не ми понася с това ниско кръвно.
Пълня на каката надуваем басейн ,на малкия един леген и  на терасата се плацикат ,голям кеф им е .

Иначе си яде Роско ,два дена обядва супа топчета ,с жълтък  за застройката  .
Днес ще пека пилешко-картофени кюфтенца с жълтък в сместа + някакви зеленчуци на пара.Обяда му е заместен май ,от два дена не пие мляко след него ,но и бая хапва . Много обича гъсти супички +печена филийка или оризовки .Засега всеки ден е нещо местно .Поне ми е лесно ,защото и на каката готвя и просто отделям преди подправките .Хапва и по една голяма порция пресни плодове и банан.Има си 4 АМ на ден ,като последното си е още с каша в шишето .

Ние сме на консултация след седмица ,ама едва ли ще е качил много този месец -много се движи ,пък и покрай вируса не ядеше...Дано на см е дръпнал .Аз ще си го измеря у дома преди да тръгнем ,че да видя има ли разлика .

Расте му трето зъбче отгоре ,така де вече се е показал ,но не от предните ,а от страничните .
 Не е раздранителен,обаче пък вчера успя да си пусне кръв от зъбчето ,докато яде ръба на кошарата Flushed

# 422
Моите бебета в тия жеги не се успиват много много. Последните дни предремват по 30-40мин многооо рядко по час. А нощем дали от зъби дали от жегите... Са като пумпали. Голямо въртене. Вече са на 9 месеца, а все още спят по 3 пъти денем. Вашите бебоци минаха ли вече на 2 дрямки?

# 423
Мама Мария, много се радва малката на батута в парка, на нея само й дай да си подскача и да се подрусва като е седнала. Simple Smile А пък като пусна музика или пеем песнички още повече се кеф. Тези дни започна да пляска с ръчички и е много сладка.
Звучи супер домашен батут, със сигурност много ще се радват твоите момчета, щом има и къде да го сложите, ще е голямо забавление. Дано батковците да пускат и малкия да си подскача. Blush

Ние сме с климатик вкъщи и е поносимо, навън не изглежда да се дразни в количката, но си се поти доста и в колата докато се нагласим и тръгнем и обърне въздуха климатика е голям рев. Гледаме да излизаме рано сутрин напоследък.

Вие как чистите пъпчетата на малките? Моята има нещо като черна коричка/люспички, не знам какво е, аз си почиствам с памуче, но ме е страх да търкам много...

Моята спи около 3 пъти по 30 мин на ден и 9-10 часа вечер. Още нямаме зъбки, но по долния венец мисля, че ясно са се очертали няколко, не знам наведнъж ли ще избиват или какво, на моменти е много раздразнена и ръката в устата.

# 424
Дани има около 2, максимум 3 дрямки на ден. Може би около 2-3 часа общо. Вечер спи от 20и30 до 8и30, като яде в 6и30 и веднага заспива за още 2 часа. Това е нов режим 😁 До преди няколко дни в 6и30 хапваше и играеше до 8 и тогава заспиваше за час, час и нещо.

# 425

Марина от днес стои права без да се държи.дали ще проходи скоро? Миналия четвъртък направи 8 месеца.

# 426
Уникална!
Да ви е жива и здрава , Ако е по-смела може да направи крачки напред!
Прегръдки на хубавицата!
И нашия се пуска за секунди и пак се хваща.

# 427
Уникална!
Да ви е жива и здрава , Ако е по-смела може да направи крачки напред!
Прегръдки на хубавицата!
И нашия се пуска за секунди и пак се хваща.
Благодаря!😊

# 428
Досега ми се случваше на всяко заспиване на бебетата около 30тата Мин се разшавват, и пак заспиват, но днес вече два пъти на тази 30мин се будят с рев и няма успокояване? Някой минал през този период?

# 429
Момичета, по колко мл млько пият вашите бебенца на хранене и на колко часа се хранят? И колко грама хапват при заместените хранения? По колко грама бурканчета вземате, ако сте с купешки? Предполагам, че повечето мами тук по две хранения сте заместили.

Също за краставичка, домат, зелена салата и пр. се чудих кога да дам. От основните неща, които и ние ядем само такива не съм давала. А, и от месото свинско не съм давала, казаха ни да изчакаме, ама до кога не знам...

# 430
Момичета, по колко мл млько пият вашите бебенца на хранене и на колко часа се хранят? И колко грама хапват при заместените хранения? По колко грама бурканчета вземате, ако сте с купешки? Предполагам, че повечето мами тук по две хранения сте заместили.

Също за краставичка, домат, зелена салата и пр. се чудих кога да дам. От основните неща, които и ние ядем само такива не съм давала. А, и от месото свинско не съм давала, казаха ни да изчакаме, ама до кога не знам...

Дани хапва така:

06:30 - 210 АМ (180 с 6 лъжички)
10:00 - закуска 200 гр.(попара, кус кус и т.н)
13:30 - обяд 200 гр.
17:00 - сз 200 гр.
20:30 - 210 АМ

Слабушко е, но да чукам на дърво си хапва Simple Smile

# 431
Катрин няма режим и яде в различни часове.Купувам пюрета на Хип и Гербер от 125 грама.В повечето случаи изобщо не го изяжда.Яде около 80-90 грама.Понякога си търси млякото след това,понякога не иска.За закуска пак яде пюре (отказва друго).Не яде плодове,каши,попара и подобни.Ам пие не повече от 150мл (5 лъжички).

# 432
Габриел е на кърма. Яде към 150-170 грама за обяд и към 160-180 за СЗ. Понякога иска да суче и след това, понякога не иска. Закуска и вечеря не давам все още. За кърменето нямам строг режим. Когато иска, тогава Simple Smile

# 433
Рано сутрин -180 мл вода +6 лъжички АМ
След час-порция плодове (например две праскови или банан+ резен диня )
На обяд - купичка гъста супа + 1 филия препечен хляб или 1-2 оризовки или 2 кебапчета +зеленчуци на пара и т.н.,винаги има месо в обедното .
След това има още два пъти 180 мл вода +6 лъжички АМ и преди лягане 180 мл +4 лъжички АМ + 2 лъжички каша .

С едно заместено хапване е ,след няколко дни започваме със сирене ,извара и ще видим дали ще иска да си замести и другото Grinning
Количества на твърдата храна незнам ,но си яде колкото почти 6годишната му сестра .

Краставица е хапвал ,имаме от село корнишони,не е впечатлен ,тя не е и незаменим зеленчук.
За домат се чудя -алерген е и се дава суров след годинка,то по скоро си е киселин и незнам как ще му се отрази на стомахчето .
Мисля го още ,по ЗВБ дават ,може би след 10ти месец ще предложа сладък розов.
Зелена салата ,ако е домашна,но ние например нямаме .От магазина купена още не мисля да давам,колкото и да я изкисвам ,пак си има нитрати ,та изчаквам .

На Роско му расте 5 ти зъб ,както нямаше нито един за кратко време се озъби Joy

# 434
Сутрин кърма, на обяд пюре около 100гр и кърма, СЗ кърма, вечеря каша. През ноща кърмя също.
Тъкмо бях започнала да давам плод за СЗ и започна да отказва да суче. В същото време са големи жеги и не знам дали не е заради това, дърпа се и пищи, памперса почти сух и вода не иска. Само да не се отбие. Затова спрях плода за СЗ.
Аз започвам след 10 дни с въвеждането на млечни, но това няма да ме успокоява, че не иска да суче понеже те не се равняват на млякото. А и докато ги въведа ще минат поне 2-3 седмици, но поне ще имам вече избор на продукти. Сега въвеждам втори вид месо и после пшеницата искам и пак е вече нещо. Но имам още много зеленчуци и плодове за въвеждане. Домати ще дам скоро, но на пюре. Риба смятам на 10м да дам и ягоди и цяло яйце евентуално след това.

Общи условия

Активация на акаунт