Ноемврийски бебета - тема 3 - 2019 година

• 22 439
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
HMoTwo, да не би да растат зъбки ?
Все от приятелки съм чувала ,че бебетата сучат повече на жегите ....
Иначе хранене с месо /жълтък /риба си замества кърма /АМ.Не е нужно да е млечно .
Плодоветв аз ги водя за по между храненията ,т.е.не го имам за заместено папкане на плод  ,нищо че бая хапва Роско .

Моят ,нищо че не е на кърма ,преди последното зъбче много настървено гризеше биберона на шишето ,риташе ,дразнеше се ,в момента като изби и се кротна .Мислех даже да пиша с въпрос  ,с каква чаша да му давам АМ.Но беше период .В който пък си търсеше твърда храна ,явно да си чеше венеца.

Едва ли ще се отбие детенцето  ,може да иска сега повече друга храна ,после пък само кърма ...Реално нямате заместено май ?
Защо на вечеря само каша ,като се кърмите и през нощта ?Ако е с АМ/кърма и плод ,може кашата  за следобедна ,тъкмо да не се притесняваш ,че не суче после .

При нас заместването на обяда не беше целенасочено .Давам ,колкото иска и след това мляко .Пиеше много малко ,плачеше ,дадох вода ,доволен и щастлив заспа.Но той си яде големи порции,сигурно около 300 грама.Дърпа и плаче ,ако му вдигна чинията или купата ...

# 436
До 23.08.20г.в Айко има намаление на всички детски стаи-25% .Ако някой има нужда разбира се,дано не се сметне за реклама . Blush

# 437
Аз доколкото знам да не заместваш хранене означава винаги след това да кърмиш или да даваш АМ. Такава ми е целта и ако вземе да отказва мляко ( дано е извънредно сега) ще намаля храната просто. На този етап има нужда най-много от мляко, достатъчно е че хапва и месо и зеленчуци и зърнени. С храната пу пу нямам проблеми, не ми отказва храна, но аз гледам да е в нормите за възрастта и- 125гр.
Иначе може и от зъб да е понеже един проби и още един прозира, но съвпадна с жегите, постоянно е мокра и не и е комфортно. И аз така знам в жегите уж сучат повече. Ние все на обратно.
Как спят в тия жеги вашите? Преобличате ли? Или спят потни?

# 438
Мами "за" или "против" сте кухня за бебоците?
В спор сме с доста хора и незнам какво да правя,попринцип аз си и готвя,днес пробвах кухня ,но искам да чуя и вашето мнение🙄
Има доста хора на мнение ,че не готвят чисто не се знае какво слагат,или и такива на мнение,че децата съм и израстнали на кухня🤷‍♀️

# 439
Всички около мен взимат храна от детската кухня.Аз взимам от време на време от частната кухня,в зависимост от менюто.Не готвя ,а купувам пюрета ,така,че кухнята е ок за мен.С държавната не бих се ангажирала,защото така или иначе взимам 2 пъти седмично .

# 440
  • София
Аз съм "за" кухнята и другия месец ще кандидатстваме за държавна. Ако не ни приемат или не му хареса ще взимам частна. В момента яде всичко домашно приготвено, но започвам да си мисля, че не мога да му осигуря това разнообразие което кухнята предлага. Лошото е, че и вече нито имам време, нито сили за готвене. Сами сме по цял ден, много е
енергичен и постоянно лази и само за секунда да отклоня поглед и е отнесъл главата...🤦‍♀️🤦‍♀️😔
Мами "за" или "против" сте кухня за бебоците?
В спор сме с доста хора и незнам какво да правя,попринцип аз си и готвя,днес пробвах кухня ,но искам да чуя и вашето мнение🙄
Има доста хора на мнение ,че не готвят чисто не се знае какво слагат,или и такива на мнение,че децата съм и израстнали на кухня🤷‍♀️

# 441
За кухнята ,мисля да го  запиша пробно , ние с мъжо готвим много ,но и доста 'вредно' в повечето случаи ,така че за каката,а сега и за малкия е отделно  .Не ми тежи ,но кухнята в града  е наистина хубава ,частна и използват качествени продукти .Тъкмо ще въведа някакви нови неща ,най-вероятно към годинката ще е обаче  Flushed Освен това догодина ,колкото и да не искам ,ще трябва да е на ясла Confused

HMoTwo,изобщо не искаш да заместваш хранене ,така ли ?То и аз не исках ,но се водя по малкия,не мога да му вдигам чинията ,като още иска и пищи ...Иначе винаги правя повече -и твърда храна и АМ ,просто в един момент като въведох месото , след обедното хранене пийваше по две глътки мляко и защото аз настоявам и спрях да давам.
Според мен няма място за притеснение при вас  ,със сигурност наваксва с нощните кърмения Hug
С водата беше голям кошмар с каката ,тя и АМ не пиеше ,ноемврийче е,щях да полудея лятото по това време ....Точно сухи памперси имаше ....

За спането - само по памперс спи отдавна .Много е топло при нас ,климатика го изключвам вечерта ,отварям прозореца .
В къщи не ми се е потил,виж навън е ад...Нали се носим с ерго раница и двамата сме потни ...Ама не иска засега количка ,и сестра му беше така ,без кръст останах Confused

# 442
Аз много се колебая за кухнята. От една страна, със сигурност е голямо улеснение и определено спестява време. Ще хапва по-разнообразно, отколкото мога аз да му сготвя (не съм голям специалист в кухнята) 😁🤷🏻♀ А и искам повече време да му отделям, да си играем, да се гушкаме и т.н. Сега или готвя, или чистя, или мия... От друга страна, не мога да съм сигурна как се приготвя тази храна, сол, захар...какво точно слагат. Аз съм много недоверчива и сякаш за момента предпочитам сама да му готвя, пък ще видим докога.

# 443
Лейди да, изобщо няма да замествам до годинката и честно казано не ме интересува дали иска още твърда храна. Аз си знам, че млякото е на преден план. Виж бих се притеснила ако след 4 месеца иска повече мляко, а не хапва. Може би разсъждавам така защото виждам, че тя яде всичко каквото и предложа и винаги отваря уста и май и цяла купа да и направя ще е така. Но и със синът ми беше така, аз лично си го отдавам на много бавното захранване, но може и съвпадение да е при двамата.
За кухнята аз съм под съмнение как готвят, от опит моя и на ММ в гастрономията, а и няма какво качество да предложат за такива цени. Проста сметка, опитайте се да сготвите такива манджи за тези пари които бихте плащали за кухнята с качествени продукти.

# 444
На държавна кухня не бих записала ,знам от други мами ,че не била хубава.
Частната кухня е 5 лв на ден,а супичката е 3 лъжици ,не са големи порцийките.Всеки път обаче е с различно месо ,включват и 'суперхрани'.
За днес погледнах и имат :

-нахутена супа с амарант,риба по градинарски ,плодово ризото с чия,булгурена запеканка с чушки

Обаче си използват млечни и някак не ми се струва за след 10 м.както я дават или защото аз захранвам бавно ,та затова след 12 м .на Роско мисля да пробвам.

Вземала съм чат пат на Ивка,на мен ми се струваше ок ,но тогава живеехме на друго място ,пък и тя е от злоядите ..
Иначе собственика е познат на баща ми ,има внуче наборче на каката ,и оттам са го изхранвали и него Grinning
Дано не са променили качеството .
А то и малкото докато стане на годинка знае ли се какви вкусове ще има Flushed

Въпрос за гърнетата -слагате ли вече ,вършат ли си работата там бебоците ?Аз и с това съм назад ,каката до 3 почти беше с памперс Flushed

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 11:33 от lady_gothic

# 445
Аз повече от месец слагам Катрин на гърне след сън и когато я усетя,че се напъва 😁Много й харесва и се забавлява.Върши си работата без проблем.

# 446
Да, ние сме с приставка за тоалетна чиния. На нея й е забавно. Слагам я след сън и имаме доста попадения вече, но аз не целя да се научи много рано, просто искам да свикне малко от малко. Понякога лекичко напръсквам крачетата с водичка и тя веднага се изпишква.
А каката сама ли прояви желание да ползва гърне като беше на 3г? Преди това правихте ли опити? Аз моята искам да я оставя колкото е нужно и да не го мисля толкова, но пък не знам не трябваше ли за ясла/градина да може да ходи само детето на гърне или се бъркам?

Тези дни ни мъчат зъби нас. Не иска нищо да яде освен кърма, а бяхме оставили само сутрин и вечер по едно кърмене, иначе си беше на АМ и заместени. Ръцете в устата, раздразнена е, дентинокса нещо не помага май, но поне спи през нощта, само някои дни се буди с рев, но си заспива после.

# 447
За ясла може с памперс ,но искат да сеа проходили и да ядат основните групи храни .Също и да спят следобед.Поне при нас.
За градина вече държат детето да не е с памперс ,но нормално ,нали е от 3+.

Каката я започнах късно ,около година и половина .Изпадаше в истерия от гърнето ,и на тоалетната чиния не искаше ....Последният път хвана гърнето и го хвърли по мен .Скрих го .След месец пробвах пак -пак" не искам ,моля те не" и се отказах .На 2 години пак пробвах -вече седеше,но се стискаше нарочно .В момента ,в който сложа памперс и вършеше работата .Оставих така нещата .По едно време започна да ака само там ,по-късно и да пишка .Слагах още месец памперс за всеки случай през деня,почти винаги беше сух .Махнах го ,избрахме гащички заедно ,цветни ,шарени ,да се радва .Фал е имало един -два пъти .Нощният махнах към 3 годинки ,след като продължително време видях, че и той е сух.
Е като се роди малкият два пъти ми се напишка ,но от ревност по-скоро .

# 448
Здравейте мами, взех пуешко филе от Лидл ,колко време издържа във фризера,разделила съм на дозички без да варя? Същото важи за заешко и пилешко🙄 Зо сега давах предимно пилешко и изполвам за 1 седмица не повече,но се зачудих🤷‍♀️

# 449
Във фризера може месеци да издържи.

Общи условия

Активация на акаунт