Ноемврийски бебета - тема 3 - 2019 година

• 22 441
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, имаме 3 заместени хранения, и винаги и ги приготвям преди да се храни ( с изключение на обяда,случвало се е да престои 2-3часа) Днес приготвих грис, за СЗ,попринцип слагам АМ,но този път не сложих,защото трябваше да престои 2-3часа,но сложих плодове и незнам дали е правилно,ще се радвам да споделите вие как  приготвяте десерти,оставяте ли ги да престоят и ако имат плодове, проблем
ли е да не се развалят 🙄🤦‍♀️🤷‍♀️ Какви десерхи мога да приготвя и да ги оставя спокойно зо няколко часа, забеляза, ,че  гриса беше станал на бучки като е изстинал иначе е супер :/

# 451
Ето примерни следобедни закуски

Ние още не сме на етап десерти ,междинно давам порция плодове .
На каката като по-голяма и правех домашно данонино   .За секунди ставаше. Блендирах кисело мляко,банан,авокадо ,боровинки .

Ето и линк ,има 12 странички с детски десерти ,може да се хареса нещо,зависи и какво е въведено .
https://www.niesmama.com/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1 … 1%82%D0%B8/ 

# 452
При някое бебе наложи ли се да се слага БЦЖ ваксина?

# 453
Тони на нас дори проба Манту не са ни правили Flushed Белег няма .
Вие имахте ли проба ,в кой месец ?Ако е отрицателна,тогава се прави пак БДЖ...

# 454
Аз готвя за 2 ядения за днес и за утре. С 4 заместени хранения е. За другия ден храната я съхранявам в хладилника. Грис с плодове правя често пак за два пъти на 100 мл течност слагам 8гр грис. Не ми е ставал на бучки.
Проба манту не сме правили, но си личи къде и е бита в родилния, а и до 7м беше синьо мястото. Докторката го отчете предния месец (8м) и каза, че всичко е наред. И с баткото беше така.

# 455
И ние си имаме хубав белег от ваксината в родилното.Педиатърката го вписа в картона на 8 месеца.

# 456
Тони на нас дори проба Манту не са ни правили Flushed Белег няма .
Вие имахте ли проба ,в кой месец ?Ако е отрицателна,тогава се прави пак БДЖ...

Лейди, сега ни беше пробата. 9++ е малкия. Обаче грам не е зачервено или подуто, та явно е отрицателна... Хич не искам да го боцкат пак. Старата педиатърка каза, че няма нужда защото на 7 години всички минавали проба манту. Ама нв го написа в картона.. И новата да ама не - айде на проба. Много ме притеснява ваксината, жива е. От предната такава - ротарикс  му станаха стомашни проблеми и отключване на алергия. Чудя се какво да правим. Sad

# 457
Аз готвя за 2 ядения за днес и за утре. С 4 заместени хранения е. За другия ден храната я съхранявам в хладилника. Грис с плодове правя често пак за два пъти на 100 мл течност слагам 8гр грис. Не ми е ставал на бучки.
Проба манту не сме правили, но си личи къде и е бита в родилния, а и до 7м беше синьо мястото. Докторката го отчете предния месец (8м) и каза, че всичко е наред. И с баткото беше така.
Извинявай за глупавия въпрос 😂 8гр на везна ли ги мериш или🙄аз знам на 100мл 1с.л и не ми става на бучки, но като престои се получава така
Може ли да споделите режима на хранене през колко часа ,какво хапва и по колко горе-долу ,колко хранения с мляко имате🤗
Ние към момента сме с 3 заместени хранения и 2-3 с мляко яде около 150-160🤷‍♀️
Закуската е или качамак или кус кус, и до туке не обича попара,пробвах с юфка харесва и ,но я пасирам и ма се вижда доста гъсто
Обяд почти всички зеленчуци
 месо-пилешко,заешко,пуешко мисля скоро да въведа телешко , жълтък от скоро давам по 1/4
Сз-оризов грис,пшеничен грис,брашно от рожков, плодове,кисело мляко(не го харесва много) ,с бисквити, елда,овесени ядки ,царевично нишесте и по препоръка на педиатър добавям АМ във всичко ,защото е слабичка
Извинявам се за дългия пост🤷‍♀️

# 458
Тони ,нищо не ни казаха ,тези дни сме на преглед ,и малкия е на 9+,уж нямало да го бодат ,дано не ме изненада педито,до годинка нямало да има ваксини , уфффф Confused

Клеопатра ,и каката беше слабичка и слагах АМ ,защото не пиеше иначе .Но!!!АМ в хранене ,в което има месо не слагай ....Не се усвоява желязото Confused Няма много смисъл .
В зеленчуково /плодово пюре или каша ,да ,но не и в местни .
За повече калории ,аз добавях масло ,ако сте го въвели може да пробваш .Добре ми се струва режима ви ,някои бебета са по-слабички ,ген Simple Smile

# 459
Тони ,нищо не ни казаха ,тези дни сме на преглед ,и малкия е на 9+,уж нямало да го бодат ,дано не ме изненада педито,до годинка нямало да има ваксини , уфффф Confused

Клеопатра ,и каката беше слабичка и слагах АМ ,защото не пиеше иначе .Но!!!АМ в хранене ,в което има месо не слагай ....Не се усвоява желязото Confused Няма много смисъл .
В зеленчуково /плодово пюре или каша ,да ,но не и в местни .
За повече калории ,аз добавях масло ,ако сте го въвели може да пробваш .Добре ми се струва режима ви ,някои бебета са по-слабички ,ген Simple Smile
Така правя, в пюре с месо не слагам АМ, в закуската слагам масло много малко  и сирене 10-15гр.
А за ген незнам,  аз и таткото не сме слаби 😂

# 460
Клеопатра да на везна ги меря 8гр. Според майка ми грис се прави като на 100мл течност се слага 10гр грис, но е гъсто за бебе. Затова с баткото открих, че 8гр е идеално. И като престой пак не става на бучки. 10гр слагам ако плодовото ми пюре е по рядко. Е имала съм изцепки да трябва да сгъстявам с бисквитки, но на бучки не става.
Режима и е:
8ч кърма (или когато се наспи)
10.30 закуска
13 обяд
17 СЗ
18.30-19 вечеря
21.30 кърма
И още 2-3 пъти през ноща кърма
Яде около 200гр
Вчера бяхме на консултация и е качила 100гр, но тя беше и с Т от зъби 3 дни предната седмица и 2 дни само на кърма, че не даваше да и се пипне венеца с нищо.
Докторката каза, че е време да въвеждам и белтък и прясно мляко с печива. Щом не е направила реакция към никоя храна и е яла вече всичко да съм ги въвеждала докато още кърмя.

# 461
Аз пък кашите на око ги правя, и водата и гриса до консистенция която ми харесва.

# 462
Лейди, и моят син нямаше нищо (или поне аз много трудно забелязвах), но лекарката каза, че било ок и не сме правили манту.

# 463
На бебчо му биха вчера БЦЖ ваксина. В крайна сметка не се зачерви пробата манту, пулмоложката опипва под пробата за евентуално топче - натиска, дърпа ръката и какво ли още не 😁😁 Емии няма и няма, прегледа го и го боцна.

# 464
Момичета, ще споделите ли как си играете с децата, какви игри им измисляте, на какво ги учите (примерно да пращат целувки и тн)? Забавляват ли се сами също? Blush А, да, и по колко време излизате и стоите навън?

Общи условия

Активация на акаунт