Ноемврийски бебета - тема 3 - 2019 година

• 22 434
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Навън прекарваме по няколко часа вечер , като вече мине жегата,сутрин докато ги оправя децата и всичко останало малчо иска да спи предиобеден сън и нещо рядко излизаме.
Днес бяхме преди обяд на разходка,защото сме на къщата при свекъра и свекървата и сме с помощници.
Ние играем на игри с катерене в последните дни,качвам се на дивана на облегалката на дивана,на детски столчета се качва и се изправя прав , а аз трябва да не го изпускам от поглед и все му треперя.
Научи се да пляска с ръчички и казва бабоо.Маха за здрасти.
Пеем песни и си говорим и постоянно , закачаме го и той нас.
Обича да бута всичко подредено и построено и казва Бам.
Кули от купчета и от конструктор и всякакви такива.
Караме колички лазейки,много обича да бута и други играчки носейки ги в ръка и да лази след тях.
Казва мама,тате,баба,да,не,бам,възклицания като еее   и разни такива.
Браштолеви на бебешки разни словосъчетания от срички и все едно нещо ни разказва.
Много започна да разбира , като го къпя всеки път реве като му спра водата и стане време за излизане,защото си играе в банята плиска и му е забавно.Казвам му после пак , но той всеки път реве и това е от месеци.
Вашите правят ли така?
Ходихте ли на море ? Ако да как изкарахте с бебковците?
Ще ходите ли?
Ние ще ходим от септември за десетина дни.Закасняхме тази година.

# 466
Днес прекарахме цял следобяд навън,люшкаше се на двора бебко,спа на люлката,(от тези големите, който стават и на легло е).Лежа и мързелува... отпочина си детето,а по принцип е дивчо. Smiley
Излезнахме на обяд и се прибрахме по тъмно преди малко,изкъпах го и го приспах . Blush
Лека и спокойна вечер момичета! Hug

# 467
Давате ли на бебета смокини?
От кога могат да бъдат въведени?
Незнам разхлабват ли запичат ли...?

# 468
Давате ли на бебета смокини?
От кога могат да бъдат въведени?
Незнам разхлабват ли запичат ли...?

Определено разхлабват ,и не само бебета Joy

Аз дадох ,имаме домашни ,от големите зелени ,по нашия край са такива .
След 9-10 месец може .
И грозде въведох -на две нарязано (то е едро) и семки махам ,и то го разхлабва .

Някой дал ли е пресен домат ?На една мама от парка ,бебето получило обрив покрай устата ....

Сирене започнах ,риба никаква не съм дала ....Сега в жегите и не яде много

# 469
Моята Михаела вече почти изцяло отказва да яде пюрета, дори и зеленчукови супички, които аз й правя, а преди е яла.
Та през последните 3 седмици единствените две неща, които яде с голямо желание са хляб и домат. За щастие не е имала никаква алергична реакция, а домат яде през 1-2 дни.
За смокините и аз се чудех дали да й дам...може да опитаме тези дни.

# 470
И аз имам смокини,обаче с тия семчици дали няма да й подразнят на стомаха?

# 471
  • MI
Аз давам от доста време сурови домати, от сладките и без много семки тип биволско сърце. Другите я дразнят, тези много ги обича и няма никакви проблеми. И тя вече не иска пюрета никакви, голям зор е като направя тип крем супа някаква. Иска на малки парченца... Смокини пробва, нищо ѝ нямаше, но не ги хареса много. На мен ми действат разхлабващо. Joy На нея крушите, почти нищо друго.

Вече седи, постоянно бърбори нещо или ме овиква, като я вдигнеш стои на краката си, но я е страх.

Стоим по час-два сутрин навън, много е горещо после... Играе си с играчките, иска да съм близо, но ме оставя да си чета нещо например. Любимо й е да си играе и като се протегне да намери гърда. Flushed Не съм я учила да поздравява честно казано, имитира всичко по неин си начин. Сега на мода е да бърчи нос и сумти като е недоволна и да дърпа очила, коси и устата ми. Особено като успее да ми откъсне косъм е много доволна. Говори си на бебешки, само мама и папа' казва добре, то други хора и няма постоянно около нея.

# 472
Определено разхлабват ,и не само бебета Joy

Аз дадох ,имаме домашни ,от големите зелени ,по нашия край са такива .
След 9-10 месец може .
И грозде въведох -на две нарязано (то е едро) и семки махам ,и то го разхлабва .

Някой дал ли е пресен домат ?На една мама от парка ,бебето получило обрив покрай устата ....

Сирене започнах ,риба никаква не съм дала ....Сега в жегите и не яде много
[/quote]

Лейди, аз днес дадох домат 10 грама 😂 Ама обелен, сварен и добавен към пюрето. Така е препоръчително да се въведе, защото е силно хистаминов. От рибите съм въвела само пъстърва за сега - всяка неделя хапва х 30 грама. Скоро мисля и сьомга да дам, ама първо ще дам телешко и боровинки.

# 473
Аз ще въвеждам млечни тази сесмица...найййй-после хаха..та като дам маслото съм заплюла домата. Той ще е на пюре както всичко друго де. Обаче имам доста невъведени зеленчуци, с плодовете сме още по-назад. Рибата остава за 10 м.
Още не може да сяда сама, но явно не е готова. За сметка на това се предвижва навсякъде с търкаляне и пак успява да стигне до играчките на брат си които са с опасни дребни части и той се ядосва. Весело е. Опитва се да повтаря думички и доста често по интонация и се получава. И много сладко казва даааа и ннннеее, но не е осъзнато още.

# 474
Ние пък с думите сме назад -казва тата на майка ми и кака си ,дада на татко ми и ние сме с баща и сме 'ей' или 'ам'.Почти изцяло си го гледам ,рядко на мама и тате да ги оставим ....Ама такова е Joy

Пуска се за секунди прав ,но тупва по дупе ,рано му е ,мерака е голям обаче Grinning

Иначе и боровинки дадох ,и телешко въведох като трето след пуешко и пилешко .
Бобови ме съм дала никакви (брашно/нишесте от царевица не мисля ,че се брои )
От млечни -масло ,кисело мляко в застройка /кюфте и сега сирене .
Мамите от парка с бебета на моята възраст имат по едно млечно (АМ) или 4 заместени и кърмене на поискване .
Ние седим с един обяд и плодове междинно ,като въведа сирене ,ще го пробвам с някаква закуска .Все пак не кърмя .Даже ми казаха че ЗВБ било само за кърмещи ,аз къде съм била тръгнала ....малко кофти ми стана ,ама ...
Рибата ще е след 10 ти месец ,може би и домата .До годинка прясно мляко и яйце в печива и мисля ,че всичко е точно .
Чисто кисело мляко ,при положение ,че си пие АМ няма да дам още ,за прясно да не го говорим .

И местене обмисляме .....на квартира ...С тази пандемия ,мъжа пак е без работа ,изкарва пари ,но нищо постоянно и идеята за наше жилище в града отиде доста далеч .Свеки много се меси като дойде ,отделно сме много хора ,беше временно ...но повече не издържам да ме карат да се чувствам лоша майка и така.
Сори ,ама да си помрънкам Confused

И каката от 15 септември е предучилищна ,страх ме е ,нямам избор ....Как се справяте мамите с батковци и каки на градина /училище ?Боледуват ли повече малките или според зависи ?

# 475
Аз от бобовите съм въвела грах и зелен боб. От млечни: краве кисело мляко, сирене и извара. Кисело мляко му давам 2 пъти в седмицата за закуска или за следобедна с овесени ядки и плод - много му харесва. Гледам в сутрешното хранене да има нещо млечни, било то и нещо приготвено с АМ.
Четох, че не трабва да се прекалява с киселото мляко. Като цяло с млечните. Та понякога за закуска хапва овесени ядки с плод, или нещо от този сорт с АМ.
Иначе ние сме на тата, дада, мама, баба, неее, даа, айде, еййй
Като ще почва да яде казва ам ам. Изправя се навсякъде и е пълна лудница. Още няма зъбче, беше сравнително спокоен до сега, ама тия дни гледам белее... Много е кисел, направо мъка 😁 Сега ми е шанса да отслабна 😁😁😁

# 476
За първи път чувам, че ЗВБ било само за кърмени бебета. Според мен е за смели майки хаха
Аз съм дала царевица и грах давам в момента. От месата и аз пилешко и пуешко въведох и следва телешко и после от на майката на телето, говеждо ли се казва..абе доста неща имам още за въвеждане. Кисело мляко и аз едва ли ще давам ей така изведнъж чисто, а прясното след годинка и то разредено с вода. С яйцето още го мъдря цяло ли или първо жълтък.
Лейди отделяйте се, ще ти е много по-спокойно.
За боледеването, до дете си е. И е много стресово ако детето докато се адаптира боледува, но пък тя е и по-голяма може да е изградила вече имунитет. А и аз лично мисля, че е по-лошо липсата на контакт с връстници, не е същото като по детските площадки.

# 477
Аз май всичко съм въвела. Останаха ми само прясно мляко и белтък. Може да съм пропуснала някой зеленчук или плод ама всичко важно е въведено. На последната консултация докторката каза да въвеждам и прясното мляко и белтъка с питка и други печива.

# 478
Бях питала тук спелтата преди пшеница или след се въвежда..да знаете след ще да е било, оказа се че тя от всички зърнени съдържа най-много глутен пък аз я въведох след овеса.

# 479
Момичета, кога може да се дава бобови култури боб или леща, добре сварени? Също киселото мляко по-добре високо или нискомаслено е по-добре?

Малкият изкара първата си настинка и имаше 39,5 градуса и много се бяхме шашнали с таткото. Тук освен панодил друго не дават, нищо за хрема или за кашлица, само докато чаках да свали температурата мисля, че ми побеляха няколко косъма. Изобщо не искаше да яде или пие нищо, голяма мъка. Сега е по-добре, но още подсмърча.
Иначе по въпроса по-долу ЗВБ определено не е само за кърмени бебета,  нищо не пречи ако е на АМ, моя приятелка така си го захрани. Много лесно преминаха после на обща храна.

Общи условия

Активация на акаунт