Ноемврийски бебета - тема 3 - 2019 година

• 22 411
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Аз се опитвам да заместя вечерята,но нещо не ми се получава.  Моята госпожица е злояда и ми е много трудно с това ядене,тя и мляко не пие много 🤷‍♀️. Пие към 21ч мляко около 130-150мл и се буди към2-3,после сутринта 6,7,8🤷‍♀️

# 541
Клеопатра,нашата госпожица е същата,а вече е на 11+ месеца.Заспива към 22:00-22:30 с мляко,после около 2 пак,към 5:30 пак се събужда и пие по много малко АМ.През деня също през повечето време отказва твърда храна.Преди следобедният сън задължително пак пие АМ,иначе няма заспиване.

# 542
Какви ли не комбинации правя и за обяд и за сз,единствено закуската я редувам с качамак и кус кус ,и трябва да я залъгваме с нешто друго с играчки или все едно и даваме някаква друга храна понякога се получава 🤷‍♀️

Забравих да ви питам,вашите мъници стоят ли си стабилно на крачетата,моята не е стабилна🤔 клати се изобщо не може да стои сама,подпряна на дивана стои малко, но да си сверя часовника,знам че е до дете но виждам че има и проходили...

# 543
Моята Мони е на 10 + и от доста време стои изправена и е стабилна. Но си е до дете.
Ние пък имаме друга драма. Все още я кърмя, захраних на 6 м. В началото си хапваше добре, вече все повече отказва твърда храна. Какво ли не опитах, яде но много малко. През 2 часа иска да суче, нощем се буди по 4-5 пъти. Заспива късно към 22.30 и се събужда в 8.30. През деня спи 2 пъти по час. Като цяло е много жизнена и доста трудно заспива.
Лошото е, че на последната консултация установихме, че е прорастнала с 3 см. , но е олекнала с 200 гр.
Съвета на докторката е да й давам да суче сутрин и вечер и през деня само твърда храна колкото и да не иска. Иначе трябва да я отбия.Залъгвала си глада с кърмата от честото сучене. Опитвам се, но тя си търси млякото и гледам постепенно да го намалим.
Твърдата храна малко я увеличихме, но нищо особено. Недоспиването ме тормози и вече ми се иска да поспя 2-3 часа непробудно но.....няма.

# 544
Моята Мони е на 10 + и от доста време стои изправена и е стабилна. Но си е до дете.
Ние пък имаме друга драма. Все още я кърмя, захраних на 6 м. В началото си хапваше добре, вече все повече отказва твърда храна. Какво ли не опитах, яде но много малко. През 2 часа иска да суче, нощем се буди по 4-5 пъти. Заспива късно към 22.30 и се събужда в 8.30. През деня спи 2 пъти по час. Като цяло е много жизнена и доста трудно заспива.
Лошото е, че на последната консултация установихме, че е прорастнала с 3 см. , но е олекнала с 200 гр.
Съвета на докторката е да й давам да суче сутрин и вечер и през деня само твърда храна колкото и да не иска. Иначе трябва да я отбия.Залъгвала си глада с кърмата от честото сучене. Опитвам се, но тя си търси млякото и гледам постепенно да го намалим.
Твърдата храна малко я увеличихме, но нищо особено. Недоспиването ме тормози и вече ми се иска да поспя 2-3 часа непробудно но.....няма.
Ако питаш мен , период ее може да е и от зъбки,но не отбивай бебето си щом хапва малко твърда храна,нека суче това е много ценно за тях особенно щом ти е злоядо бебето.
Моя е много капризен и злояд,хапва малко , но го Кърмя,  по същия начин като при вас се буди много вечер , върти се и му давам да суче.
Зеленчуци и месо яде в микро дози,хапва каша и плодови пюрета.
Обичаше кис.мляко , но го отказва напоследък,оставила съм го , предлагам му и той яде каквото и колкото иска.😊
Незнам как може да ядат без да искат , нито можеш насила да му набуташ в устата,нито да го нагушиш като патка.🤷‍♀️
Явно на лекарите на думи им е лесно,но на практика.... 🤷‍♀️

# 545
  • Наблизо
Какви ли не комбинации правя и за обяд и за сз,единствено закуската я редувам с качамак и кус кус ,и трябва да я залъгваме с нешто друго с играчки или все едно и даваме някаква друга храна понякога се получава 🤷♀

Забравих да ви питам,вашите мъници стоят ли си стабилно на крачетата,моята не е стабилна🤔 клати се изобщо не може да стои сама,подпряна на дивана стои малко, но да си сверя часовника,знам че е до дете но виждам че има и проходили...
Моят син.Има опора в крсчетата,обича да скача,може да стои прав подпрян при желание,но иначе се гъне.Не се сеща да си слага краката един през друг.Не ме притеснява,защото иначе е подвижен.Сяда и се търкаля сам.Пред пролазване е.

# 546
Дани има опора на крачетата, постоянно се изправя и обикаля мебелите. Изправя се навсякъде - на дивани, легла, на пералнята, на стените, на вратите, на краката ми и всичко, до което се докопа реално😁 Също така и пълзи, но той пълзи отдавна.

# 547
Дани има опора на крачетата, постоянно се изправя и обикаля мебелите. Изправя се навсякъде - на дивани, легла, на пералнята, на стените, на вратите, на краката ми и всичко, до което се докопа реално😁 Също така и пълзи, но той пълзи отдавна.
И Стилиан е така , плюс , че от около седмица се изправя без да се хваща никъде , кляка и се изправя,задържа се прав без да се държи никъде и може би скоро ще проходи,но да са живи и здрави на първо място , всичко с времето си . Simple Smile
Лейди и много други , изчезнахте..., как сте ?
Как са малчуганите?

# 548
Благодаря Мама Мария.  И през ум не ми минава да я отбия съвсем и си й давам да суче. Малко разрешихме през деня, нооо нощите не пропуска Simple Smile.

Щях да съм спокойна ако си беше запазила теглото, а тя е отслабнала въпреки честото сучене. Много се надявам да навакса.

# 549
Сияна беше по същия начин с яденето. Откакто започнах да я кърмя само сутрин и вечер започна да яде нормално твърда храна и намали храненията през ноща на 2. Суче в 21, около 2, в 5 и след 8 като заведем баткото на ДГ. И докато 3м подред не наддаваше и даже беше свалила предния месец е качила 300гр. Трудно беше да я откажа да суче през деня, но се наложи, прецених че независимо дали ни харесва и на двете това е най доброто за детето. Даже последната седмица има 2 нощи, в който е сукала само веднъж към 4. Иначе през деня заспиването е драма, реве, крещи, мята се, абе ужас.
Седи стабилно на крака, изправя се по всичко, ходи по мебелите и хваната за 2 ръчички. В паяка не иска да влиза, пищи сякаш я коля, но имаме 2 проходилки от тези който се бутат с тях си върви.

# 550
Нашия пък ни хапе много,гушкаме го , а той ни хапе и стиска силно,където свари по врата,по рамото-ужас,зъбки зъбки ама.... , има четири,две от долу и две от горе и горните две следващите прозират вече,явно си го мъчат много,но играчки не иска да гризе. 🤷‍♀️

# 551
Дани сега от около 2-3 седмици е на период гушкане. Идва и се гушка в нас и издава супер сладък звук 😁 Също се гушка и в играчките си. Супер сладко е 😁😋

# 552
Много миличко! Hug

# 553
Много ги мъчат зъбките. Мони има две горе и две долу. Сега пробива трето долу. Понякога доста скърца със зъбетата, нещо ги стиска. Иначе гризе каквото й падне. Дори таблата на спалнята Simple Smile.

Болибон  може би това има впредвид лекарката. Обаче тя си търси и през деня няма шанс да заспи ако не е на гърда. Другия вариант е в количката , но вчера беше лошо времето и пак я кърмих за да заспи.Трябва да измисля друг начин.

# 554
Момичета, имам въпрос. На дъщеря ми бретона вече е доста дълъг. Връзвах й кукуригу, но след като два пъти го махна и се опита да глътне ластика се отказах от тази прическа. Панделки и диадеми не търпи категорично. Вие как и с какво прибирате косите на децата си? Някой да се е подстригвал вече? Аз бих искала малката да е без бретон, затова се чудя дали изобщо се очертава да я подсригваме скоро? Rolling Eyes Може бе ще трябва да оставим бретона и в някакъв момент ще се раздели в двете посоки косичката и няма да й влиза в очите. Но да, ако имате идеи за прибиране на косата с разни бебешки аксесоари, моля споделете Yellow Heart

Общи условия

Активация на акаунт