Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 28

• 29 673
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Груд Грудов и Кадифейка Цуцоманова

# 226
Малама е гръцко име и означава ,,злато,,.

Никога не съм знаела това. Едната ми прабаба се казваше Маламка.

# 227
# 228
  • Milky way
Имах колежка Николия... Ния й викахме.
Има една сръбска певица с името Николия Grinning

# 229
# 230
Възкресен - едно мъжко име от днес. дори не знам къде му е ударението...

Още едно име от български филм от 1980 - Койченко Койчевски.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 11:40 от AnMary

# 231
  • Sofia
Еглика,от фб

# 232
Това ме подсети за приятелка Аглика Simple Smile

# 233
Това ме подсети за приятелка Аглика Simple Smile

Има две много сладки детски книжки "Агликина поляна" и "Къщичка под Витоша" на писателя Иван Василев. Книжките са от времето на майка ми. За съжаление не са адаптирани и преиздавани. Основната тема е как едно градско дете (Аглика) попада в селската среда. Абстрахирайки се от темата за ТКЗС-тата са много интересни.
Книжките са пълни с типични имена за времето. Помня леля Димка, Вълчо и Радка. Имаше и още, но трябва да погледна.

# 234
  • Пловдив
Агликина поляна е историческа местност, недалече от Сливен, където са се събирали хайдутите. След това идва и детската книжка, не я помня, бях я чела от библиотеката, имам спомен за харесване, но абсолютно нищо не помня от нея, никога не съм я препрочитала.

В бургаския театър има актриса Аглика Бояджиева - много е добра. Не знам дали не е вече пенсионерка, дойде да играе някъде към края на 70-те години, току що завършила ВИТИЗ. Първият театър, който гледах беше "Боряна" с нея.

Ех, спомени ...

# 235
  • Sofia
Дионис Икономов,от тв,около 50год.

# 236
Венетин Николов, от една фб група.

# 237
Агликина поляна е историческа местност, недалече от Сливен, където са се събирали хайдутите. След това идва и детската книжка, не я помня, бях я чела от библиотеката, имам спомен за харесване, но абсолютно нищо не помня от нея, никога не съм я препрочитала.

В бургаския театър има актриса Аглика Бояджиева - много е добра. Не знам дали не е вече пенсионерка, дойде да играе някъде към края на 70-те години, току що завършила ВИТИЗ. Първият театър, който гледах беше "Боряна" с нея.

Ех, спомени ...

Да аз съм израстнала в Сливен и съм чувала и местността, и съм ходила в киното с това име. Но за пръв път познавам жена с това име от няколко години Simple Smile

# 238
Адреана
Сладина
Петромира
Стеляна

# 239
Исая /бебе/.

Общи условия

Активация на акаунт