Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 28

  • 63 813
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
# 646
  • Мнения: 188
Тайна филенцата на хартия за печене ли слагаш? И каква е панировката, май има корнфлейкс? Аз също обичам, но съм правила само пържени, а не ми се занимава, пък и стават много мазни. Твойте изглеждат като пържени, но са по - добрия вариант Blush

# 647
  • София
  • Мнения: 3 920
Филе "Елена"- home made

# 648
  • Мнения: 1 131
Салата с пиле, целина, домашна майонеза и кълнове от лук.

# 649
  • Бургас
  • Мнения: 23 878
Тайна,и на мен не биха ми омръзнали тези филенца! Винаги се облизвам щом ги покажеш!

И да не е гол пост,една стара снимка на пил.филе пълно  с кашкавал и кис.краставички

# 650
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 050

Плодови палачинки с банани и череши


Кюфтета с доматен сос

# 651
  • София
  • Мнения: 15 822
Тайна филенцата на хартия за печене ли слагаш? И каква е панировката, май има корнфлейкс? Аз също обичам, но съм правила само пържени, а не ми се занимава, пък и стават много мазни. Твойте изглеждат като пържени, но са по - добрия вариант Blush
Деси, пържа ги, печени стават много сухи и не ги искат.Наредени са на дъски за рязане, за да стегне панировката и да не пада в олиото. Мариновани и оваляни в корнфлейкс за паниране са.Изобщо не стават мазни.

# 652
  • Мнения: 1 437
Цитат на: Тайна link=topic=122009
[/quote
Мариновани и оваляни в корнфлейкс за паниране са.
Какъв е този корнфлейкс за паниране?

# 653
  • Бургас
  • Мнения: 23 878
Аз като правя филенца,мариновани,после топя в разбито яйце и овалвам в корнфлейкс,но винаги има малки участъци в които е паднала панировката. Ще ми е интересно Тайна да разкрие тайната за добрата панировка!

# 654
  • Мнения: 776
Не мога да се спра с тези кюфтета от тиквички...



Може ли рецептата? Изглеждат страхотно!

# 655
  • Мнения: 2 180
Здравейте, момичета! ☺️ Ducet0, чудесно се е получило рулото ти! 😋😍Наистина има лека трудност при разпределяне на смесите, но не се цели съвършенство. Аз бих помолила за рецептата на това с тиквичките. Изглежда много апетитно.
У нас днес картофени кюфтета по манастирска рецепта от една стара книжка. 😋🥔🧀🥚🍴
Пожелавам ви приятен неделен следобед! 🤗🌞
https://---shoretner923-3em7UP3

# 656
  • София
  • Мнения: 15 822
Рени Димова , ето този ползвам аз.



karzz,
Скрит текст:
Маринатата ми е от лимонов сок( две-три кръгчета с шишенцето или половин лимон, може и с портокал или мандарина), олио пак две кръгчета с шишето, сол на вкус, но не много, за да може после да се ядат с разни сосчета , 2 яйца и натурално нишесте, около 2 супени лъжици.Всичко разбъркано заедно с нарязаното месо. На  вид е като течна майонеза.Може да се добавят мед, горчица и други подправки, но у нас ги правя така.Точно преди пържене, сипвам около 1-2 лъжици брашно ,разбърквам и веднага започвам да овалвам в корнфлейкса. С щипка пускам филе в панировката, засипвам с ръка и го стискам, да залепне.Редя на дъски за рязане. Не се оставят да стоят с брашното, защото се слепват.Пържа на умерен котлон, ако е силен, панировката ще изгори, а вътре месото ще остане сурово.

# 657
  • София
  • Мнения: 3 356
Рулца от лаваш с картофи

Постен грах

Салата

Сьомга на тиган

# 658
  • Мнения: 43 306
Тирамису по рецепта от Супичка.

# 659
  • Мнения: 2 705
Да си покажа и аз обикновените манджи.
Закуската

Обяд
Миш маш
Кюфтета
Обикновена питка

Общи условия

Активация на акаунт