Ясмин- противозачатъчни

• 4 221
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
На мен ми идват силни. И въпреки това все нещо кървеше в двата месеца, които пиех Ясмина. Противозачатъчните, макар и някои жени да ги приемат добре, не са шега работа. Консултирай се с доктор!

# 16
Здравейте, видях такъв пост тук от 2018, има го споментато и в листовката на Ясмин.
Преди  около 8 години го пиех без проблем. Сега пак започнах преди около 4 месеца и оттогава почти всеки месец имам симптоми на гъбички, които се засилват и отслабват през различните дни от цикъла, даже напълно изчезват като ми дойде, но после се появяват пак.
Личната ми хигиена не е проблемът, минах на памучно бельо и вагинален гел вместо обикновен душ гел и съм 100% сигурна в партньора. Пиенето на Ясмин е единствената променлива от 4 месеца насам и се чудя дали не е свързано.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 10:23 от Miki11

# 17
Здравейте,
Някой може ли да даде мнение по въпроса кой е по-правилно да изпише хормоните - гинеколога или ендокринолога, тъй като имам някои много малки отклонения на показатели за поликистозен синдром - според ендокринолога трябва хормони, гинеколога твърди че поликистозни яйчници не се наблюдават, но щом ендокринолога казва да ги пия той се доверява на него….знам, че хормони се пият в краен случай…според вас второ мнение при гинеколог ли да взема или при ендокринолог? Simple Smile

# 18
Базирано на какви изследвания ендокринологът ти изписва Ясмин тогава? По принцип ендокринолога е водещ.

# 19
Базирано на какви изследвания ендокринологът ти изписва Ясмин тогава? По принцип ендокринолога е водещ.

Базирано на изследвания на полови хормони.

# 20
Ясно. Пусни ги и тук, ако искаш, и да видим какво показват. Кажи и как ти е мес. Цикъл..какви симптоми на СПкя имаш въобще?

# 21
Здравейте,преди 1г родих,но от тогава цикълът ми е много дълъг-първо 4 дни се чуди ще идва ли,няма ли,много оскъден.После 4 дни си тече и после пак,4-5 дни свършва,тъкмо си кажа айде свърши,на следващия ден пак зацапва.След това направо овулацията,после 7 дни ПмС и пак идва цикълът 🤣Поне се отървах от болката!

Гинекологът ми изписа Ясмин,уж било най-ново поколение и нз си какво,но много се чудя за някои неща.Първо,четейки листовката не ми вдъхва доверие,какво означава, ако не ви дойде значи може,да сте бременна и подобни,та нали затова се пие...Второ виждам,че 7 дни не се приема,а знам ит други жени на други противозачатъчни, че те си имат плацебо таблетки(за да не се забравя навика,т.е пие се целия месец хапче всеки ден, просто едните са неактивни).
За страничните ефекти ясно,но до колкото чета едва ли не може постоянно да имам някакви зацапвания...Също така в кой ден точно да го започна забравих да питам,при положение, че 4 дни някъде съвсем леко ми зацапва и  не бих била сигурна дали точно ми е дошло..трябвало от ден 1ви,но можело и от ден 2-5-всъщност това е главният въпрос, който забравих да попитам лекарят.И наистина ли в момента това е най-доброто?Благодаря предварително 🌸🌸🌸

# 22
Здравейте,преди 1г родих,но от тогава цикълът ми е много дълъг-първо 4 дни се чуди ще идва ли,няма ли,много оскъден.После 4 дни си тече и после пак,4-5 дни свършва,тъкмо си кажа айде свърши,на следващия ден пак зацапва.След това направо овулацията,после 7 дни ПмС и пак идва цикълът 🤣Поне се отървах от болката!

Гинекологът ми изписа Ясмин,уж било най-ново поколение и нз си какво,но много се чудя за някои неща.Първо,четейки листовката не ми вдъхва доверие,какво означава, ако не ви дойде значи може,да сте бременна и подобни,та нали затова се пие...Второ виждам,че 7 дни не се приема,а знам ит други жени на други противозачатъчни, че те си имат плацебо таблетки(за да не се забравя навика,т.е пие се целия месец хапче всеки ден, просто едните са неактивни).
За страничните ефекти ясно,но до колкото чета едва ли не може постоянно да имам някакви зацапвания...Също така в кой ден точно да го започна забравих да питам,при положение, че 4 дни някъде съвсем леко ми зацапва и  не бих била сигурна дали точно ми е дошло..трябвало от ден 1ви,но можело и от ден 2-5-всъщност това е главният въпрос, който забравих да попитам лекарят.И наистина ли в момента това е най-доброто?Благодаря предварително 🌸🌸🌸
Точно от първия ден се започват. Приемам Ясмин поради други проблеми вече 5та  година и до сега не съм имала проблеми от страна на защита. При мен лично е следното с мц на 3/4 ден след спирането идва и на втория ден след започване на приемането им ми спира. Единствения проблем, които съм имала до сега с тях беше, че ги приемах около 15 месеца без препоръчителното прекъсване и имах болки около 2 седмици до края на опаковката и при посещение на лекар минах 3/4 месеца на едни прахчета (да поддържаме ефекта на Ясмина) и отново си започнах приема им. Сега единственото от което мога да се оплача (не знам дали се дължи на приема на Ясмина или от спирането на хапчетата) драстично качих 6кг за рамките на месец.

# 23
Благодаря много за бързия отговор,т.е от 1 ден на зацапване трябва да ги започна, т.е си ми е като по часовник и е ясно,че е цикъл,просто е много оскъдно.

Общи условия

Активация на акаунт