Ясмин

• 748
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте. Предписаха ми противозачатъчни Ясмин, за първи път ми е да ги пия, искам да попитам тези от вас, които сте ги приемали, как се приемат и кога се прави почивка.

# 1
Първата опаковка се започва от първия ден на месечния цикъл. Хапчетата се приемат всеки ден по едно и също време. След последното хапче се прави почивка от седем дни и тогава се започва следващата опаковка.

# 2
Аз ги пия вече от 4-5 години- нямам никакви оплаквания. Пия ги за ПКЯ и нередовен цикъл, кистите изчезнаха, лицето ми се изчисти и леко отслабнах. Гинекологът ми не ми е казвал да ги спирам, но аз на своя глава на всеки 6 месеца ги спирам за няколко месеца, тъй като много ми влияят на либидото и ми изчезва всякакво желание за интимности. След почивката се чувствам супер отново.

# 3
Както са ти казали:
- първа таблетка от първия ден на МЦ.
-21 дни приемаш таблетките всеки ден горе-долу по едно и също време.
-7 дни почиваш.
- на 8-ми ден започваш нова опаковка.

# 4
Здравейте момичета и аз ги започнах по предписание на лекар, но не уточни колко време да ги пия, само каза да пробвам как ще са ми и ако не се чувствам ок да се обадя за смяна.
Изписаха ми ги защото имах ендометриозна киста, правиха ми лапароскопска преди два месеца. Казаха че е лека или начална фаза нещо такова, и засега няма нужда от по-силни препарати. Според вас може ли да се пият билки заедно с Ясмин- например добавките Витекс или Див ямс?

# 5
Здравейте момичета и аз ги започнах по предписание на лекар, но не уточни колко време да ги пия, само каза да пробвам как ще са ми и ако не се чувствам ок да се обадя за смяна.
Изписаха ми ги защото имах ендометриозна киста, правиха ми лапароскопска преди два месеца. Казаха че е лека или начална фаза нещо такова, и засега няма нужда от по-силни препарати. Според вас може ли да се пият билки заедно с Ясмин- например добавките Витекс или Див ямс?

Няма смисъл да пиеш Витекс или Див ямс - те регулират хормоните, а про теб това става от Ясмин

# 6
Благодаря! А като цяло какво мислите за пиенето на Ясмин и изобщо на противозачатъчни, защото чета предимно негативни мнения и че не е хубаво да се тъпчем с химия.. ноо все пак когато има Ендометриоза, според мен по-добре да пием хапчета, отколкото да се надяваме, че няма да се появи пак, и дотам…

Няма смисъл да пиеш Витекс или Див ямс - те регулират хормоните, а про теб това става от Ясмин

# 7
Благодаря! А като цяло какво мислите за пиенето на Ясмин и изобщо на противозачатъчни, защото чета предимно негативни мнения и че не е хубаво да се тъпчем с химия.. ноо все пак когато има Ендометриоза, според мен по-добре да пием хапчета, отколкото да се надяваме, че няма да се появи пак, и дотам…

Аз преди години пиех Цилест от 16 години до 24 г. Само позитиви имаше за мен - редовен цикъл, хубава коса и кожа, нямах никакви странични реакции и след като ги спрях нямах проблеми. Моите приятелки тогава също пиеха такива таблетки (Ясмин, Логест)  и никоя нямаше странични реакции, но както знаеш това е индивидуално. Дъщеря ми сега (17г) трябва да пие Ясмин заради акне и дълъг цикъл 35-40 дни. Притеснено ми е, но ако не й понесат винаги може да ги спре. При вас ситуацията е по- сложна и трябва да ги пиете, слушайте доктора. Все пак основното е да не пушите, да имате добър индекс на телесната маса, да пиете течности и да сте под 35 години, да нямате тромбози или високи триглицериди. Не предпазват от полови предавани болести, така че ако сте с нов партньор се пазете допълнително.  Проблемно е спирането при някои жени, защото им отнема около 6 месеца да “заработят самички” хормоните .

# 8
Здравейте искам да попитам тъй като аз започвам да пия ясмин,но пуша и това ме притеснява тъй като пише,че не трябва да се пуше знае ли някой дали това може да ми навреди извинявам се предварително за това запитване,но много неща пише за това лекарство и започва малко да ме притеснява преди 2 години някъде сам го пиша не съм имала проблем и сега пак го пия тъй като не искам повече деца имам две за това благодаря много за отговора

Общи условия

Активация на акаунт