Гобленарска 143 късметлийска тема.

• 32 155
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
рони, картинката е такава, нежна и ефирна. не е като плътно покриващите модели.
никакво отчайване не позволявам. Simple Smile

динков, започваш Templar Prophecy! с черно върху черно!
нямаш стигане, да си знаеш.

аз си търся Book2 и Tree of Dreams и докато не се намерят ще подсмърчам тихо и нещастно в ъъла.

# 631
Добри, аз като ших моите момиченца през цялото време ми приличаха на извънземни. Вярно трябва да забодеш и последния бод за да му видиш красотата. Давай.
Аз пък търся нещо като семплер, но да е с кафени чашки. Наумила съм си на свекърва ми да ушия нещо. Та ако на някой му изпадне, ще съм благодарна.

# 632

Това е за тази вечер ...предавам се.

# 633
# 634
Добри, благодаря. Харесах 4 поне. Ако ти кажа, че ровя от един месец и не.
Злат-на си! Пак имам да те черпя😊

# 635
Хайде да “хвана” и аз четвъртъка и да покажа нещо започнато, което се надявам да успея да завърша, макар че не шия много - много. Голям стимул сте мили момичета пишещи в темата и успяхте да ме върнете към позабравено хоби. Благодаря!!

# 636
Във Варна игли с топче има в магазинчето зад Пощата.
Да се оплача от конците Ариадна-много се завързват и късат! Никога вече!

Благодаря! Изобщо не ми е минало през акъла да питам за точно такъв чешит игли!
О, Ариада = о, Ужас! Брррр...

Скрит текст:

Получих го и нищо не разбирам ...
В символите се ориентирах,но не разбирам е колко ката е конеца ?
Като започвате отзад възелче ли се прави?
И тази панама през колко нишки се шие...

Рони, от опита ми да "преподавам он- лайн", се убедих, че няма (кой знае каква) полза!
Ако си куражлийка и ентусиазирана искрено, по-лесно ще е да споменеш откъде си.
Непременно ще се покажат момичета, готови да ти отделят половин час, сигурна съм!
Докато си пиете кафето, ще те научат на всичко нужно.
Успех (ЛанАрт ми е сред фаворитите!)!
От Червен бряг съм.
В схемата пише,че се шие в един кат, но не знам защо ми се струва някак рехаво,старая се да не стягам за да не е става още по -рехаво.
Трудно е ,защото цветовете са бледи и преливащи и се слива с панамата,а установих ,че ми е и тъмно.
Някаква лампа с лупа ще търся ,но за сега нищо май не намерих.
А и нещо тези конци се движат като ги вадя и скоро ще ги омотая...някакъв начин има ли да се организират.Мислех си във малки пликчета да ги сложа с номерата.

# 637
ronito новите дизайни затова се правят с различни брой нишки и видове бодове, да за де получава определен ефект, така че да не те притеснява, че прозира търсено е. Относно конците, аз ги навивам на картонени бобини, като на картончето си пиша знака по схема.
Аз си ги режа сама от картон, иначе се продават и картонени и пластмасови. Слагам ти снимки в скрит текст, не са мои от нета, просто да добиеш представа.
Скрит текст:

# 638
ronito новите дизайни затова се правят с различни брой нишки и видове бодове, да за де получава определен ефект, така че да не те притеснява, че прозира търсено е. Относно конците, аз ги навивам на картонени бобини, като на картончето си пиша знака по схема.
Аз си ги режа сама от картон, иначе се продават и картонени и пластмасови. Слагам ти снимки в скрит текст, не са мои от нета, просто да добиеш представа.
Скрит текст:

Благодаря,благодаря...много полезно за конците и много успокояващо като информация.❤️

# 639
накарай мързеливия на работа, да те научи на акъл! - казваше баба ми навремето. Simple Smile

ей така си организирам конците. това на снимката е по-лъскаво, но с нагънат на няколко ката лист хартия и перфоратор се получава прилично плътно и здраво. с картонче даже не се налага да се сгъва.
а нали е хартия - лесно се пишат знаците, за да не стане объркване. Wink

Скрит текст:

# 640

ronito това май е на лан арт, не помня точно. Шила съм с единична нишка даже има половин кръстче.
Давай смело 😊
То и накрая като се изпере се свива панамата малко. Не помня какво шиеш, но ще стане, дишай😊

# 641
  • Варна
И аз в кюпа на мързеливите - вижте какво чакам да получа от Алито

# 642
Добре, тя е пуснала снимка по-напред и конците са разделени точно на такъв разделител.
Сплети ги на плитка, ако се оплитат. Мен пък ми е много удобно да работя на такива разделители, но да си играя да рисувам знакчетата.. не е за мен.
За лампа - и обиквена настолна ще ти свърши работа.

# 643
аз ги "връзвам" с клупче през дупката. никъде не бягат. Simple Smile
когато ми трябва някой, вадя само него и докато шия само той е изваден от дупката. като приключа с енго го връзвам пак и хващам следващия. Simple Smile

# 644
Ау, сега като се загледам нейните май само са прокарани през дупката. Ми много ясно, че ще излизат и ще се заплитат, не знам защо така са ти изпратени. Направи си ги на примка и няма да имаш проблем, ей така:

Общи условия

Активация на акаунт