Гобленарска 143 късметлийска тема.

• 32 158
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
Добри, с този пръст...... ще объркаш работата на онези криминалисти от  "От местопрестъплението" и други подобни.Simple Smile

Тъкмо и аз тръгнах да пиша същото Joy. Добри, махни пръста после, че току виж някой се сдобил с отпечатъците ти  Grinning. Гобленчето е много нежно и сладко. Наистина не бива да се прави заключение преди да си боднал и последното бодче.

olenka63, чорапчето е разкошно и ти си точно на финала.....преди многото контур  Grinning.

KoteVania, искрено ти завиждам за приятната емоция да шиеш този любим гоблен Heart Eyes. Синьото верно е преобладаващ цвят, но доста сполучливо съченато иот стената прилича на истинска зимна приказка Sparkling Heart.

dessislawa1, итвоята зимна красота напредва, макар и с по-бавни темпове. Но ние не сме на състезание, важното е да ни е кеф с това, което правим.

Не мога да не отбележа и на тихерула прекрасната златна есен и на Динков разкошният завършен семплер!

За магьосницата ни прекрасна Нелка пък нямам думи да изразя възхищението си отвсичко, което излиза от работливите и ръчички. Нелче, предполагам осъзнаваш какво необикновено и уникално нещо си. Извинете ме за лиричното отклонение, но понеже видам тук и там разни работи и не можах да се въздържа.

Моят гоблен отлежава по кашони, защото в момента боядисвам, шкуря, шия пердета, претапицирам разни работи и нямам търпение да приключат ремонтите и да го хвана отново в ръце. Дотогава ви прегръщам виртуално и се радвам на вашите красоти Hug

# 616

Получих го и нищо не разбирам ...
В символите се ориентирах,но не разбирам е колко ката е конеца ?
Като започвате отзад възелче ли се прави?
И тази панама през колко нишки се шие...

# 617
На втората снимка в таблицата ти е показано горе, даже с картинка Simple Smile . В първата колона знаците шиеш с 1 нишка от 6 колкото е снопа конец. Във втората колона знаците шиеш с 2 нишки, третата и четвъртата са контури съответно пак с 1 или 2 нишки.
Възли не се правят, конеца се подпъхва. Когато е с две нишки  вземам една дълга и я сгъвам на две, става като примка ако ме разбираш. Когато е 1 нишка само оставям една част от края да виси и с ушиването на знаците го прихващам...ох, така обясних, трябва да има клипчета, ще ти потърся ако някой друг не пусне.
За панамата не мога да ти кажа, зависи какво е описано в упътването на гоблена

# 618
Скрит текст:

Символите под 1/6 се боцкат с един конец, под 2/6 с два (защото има общо 6 в чилето); второто е контур, пак по същата логика.
Oт 3та минута ще видиш как се започва кръстче, в ютуб има много клипчета, които ще те насочат
https://www.youtube.com/watch?v=5TPDAIe4A5Q
Снимай хубаво упътването и от двете страни и ще ти дешифроваме

Аз започвам да поглеждам по-активно какво творите вече Simple Smile Динков, Браво душа, герой си, че за толкова кратко време успя да го пребориш този семплер.
Добри, аз съм вечно с такива пръсти, не знам какво правя. А да ви кажа, че трети или четвърти гоблен бода с една игла от комплект на кадифе крафт. Никаква идея нямам каква и е марката, но излезе жилязо.
Нелка, преписките ти много ме впечатлиха, човек на изкуството си ти, няма как да ти го отрека!
Показвам етап, аз съм го подхванала от където ми е кеф, а като гледам колко систематично работите, например Елка, срам ме хваща.
И ще прощавате, че не съм махнала гергефа, но е точно на крайчето и трудно го сложих Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 14:35 от Хибискус

# 619
  • БЪЛГАРИЯ
Във Варна игли с топче има в магазинчето зад Пощата.
Да се оплача от конците Ариадна-много се завързват и късат! Никога вече!

Благодаря! Изобщо не ми е минало през акъла да питам за точно такъв чешит игли!
О, Ариада = о, Ужас! Брррр...

Скрит текст:

Получих го и нищо не разбирам ...
В символите се ориентирах,но не разбирам е колко ката е конеца ?
Като започвате отзад възелче ли се прави?
И тази панама през колко нишки се шие...

Рони, от опита ми да "преподавам он- лайн", се убедих, че няма (кой знае каква) полза!
Ако си куражлийка и ентусиазирана искрено, по-лесно ще е да споменеш откъде си.
Непременно ще се покажат момичета, готови да ти отделят половин час, сигурна съм!
Докато си пиете кафето, ще те научат на всичко нужно.
Успех (ЛанАрт ми е сред фаворитите!)!

# 620
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
по нашите ширини Хорейшо още не се е родил, та не ме е страх от копиране на пръстов отпечатък, но ще махна пръстчето да не стряскам по-малко опитните.
по-опитните си знаят, че и това се случва. Wink Simple Smile Simple Smile

динков, сърдита съм ти. Simple SmileSimple Smile Simple Smile запали ме с тези семплери и сега място не си намирам....
харесах един, а само на него не намирам схема, ни платена, ни безплатна.... Sad Sad Sad

остава да разбера и какво означават символите най-долу.... Simple Smile

# 621
Добри, за да не се редактирам трети път ще ти кажа да си ги шиеш тия бебоци и да не му намираш кусури преди да си го завършила. ММ пък хич не харесва тия лавандули, каза, че са "соц", а мен точно соц ми е последното на ум като видя лавандулови поля, ама нейсе..

# 622
  • Варна
....
Да се похваля - купих си пластмасова кутия за конци с разделители за бобини и резервни игли с топче. Консумативи, но ако знаете как ми се зарадва душичката Simple Smile. Хубаво е човек да се поглези.
...

Манжелка, живо се интересувам от иглите с топче.
Имам единствен екземпляр, подарък от една сладурана тук, и си я къткам като новородено.
Не ми се мисли, ако нещо ѝ се случи- почти всичко бродирам с нея!
Виждам, че си от Варна, моля те да кажеш откъде да си купя (и дали има различни дебелини).
Авансово благодаря!

Позакъснелите пожелания за здраве, дълголетие и обич, надявам се, се приемат! Wink

Харесвам всички етапи, процеси, придобивки, оформления...,
но най си падам по изгъзиците в бродерията (нищо, че не всичко съм опитала)! Grinning

Поздрави и спорен ден от мен! Heart
Ами аз си ги купих онлайн, от anika99.com. Дебелината беше еднаква, както и цената (2.50 лв бройката), но дължината е различна - аз си взех 40 и 44 мм. Има и по-къси, и по-дълги. Поръчката ми дойде буквално за 24 ч. Много съм доволна.

# 623
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Скрит текст:
Днес, момичета, съм адски, зловещо и нетърпимо зла и кисела. Моля, да ми простите, ме няма да ви похваля поименно Confused
Внасяте светлина в минорното ми настроение и ви чета и "лайквам" от сърце. Целувки и прегръдки на всички сръчни бързоръковки!

Преди:

Сега:

# 624
Цветенце, все повече ме радва тази зелен фея. Подбора на цветовете е великолепен Heart Eyes. Гушкам те и ти пращам положителни емоции Hug

Manzhelka, много ми се иска скоро да видя етап и от твоята икона. Много е красива и  магнетична.

# 625
  • София
Ей, страхотни сте! Ужасно много ми харесват всички начинания и напредъка им! Добри, много са хубави дечицата! Нежност струи от гоблена! И лавандулите са си супер, изобщо не са соц, и аз ги свалих. Рони, Ланарте са много добри, убедих се с Азиатката - много изпипани и вдъхновяващи!
За моето дъждовно лято пък, мъжа ми каза, че му прилича на Ню Йорк заради тухлените сгради. Обаче още не съм избоцкала чак кръста на източноправославната църква 😁 На мен пък ми напомня на детството в скромния град Горна Оряховица (явно много е валяло по онова време). Ето и напредък:

# 626
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
всички сте много бързи. чак ме е срам с моите скромни "напредъци".

и си търся дългото куче с любовните писания.... Sad
а докато го намеря се чудя, с бяло на черен фон или с черно на бял... Simple Smile

# 627
  • Norge
Мибобо, и аз си имам такива линийки и шивашки сантиметри с инчове от другата страна Blush Помагат. Но въпреки това си ги карам по норвежки, на там-колкото-си в сантиметър. Когато може. Защото и Добри е права за объркването, особено при по-нови любители на бродирането.

Ронито, чак ми идва да си пожелая никога да не научиш докрай термините, защото това за гевгира просто.....Да ми беше някъде наблизо, здраво щех да те намачкам от радост. Innocent

Аз съм от шиещите без гергеф, но сега за последната бродерия просто няма как. И поради липса на пособието, просто взех една рамка за снимки, отстраних стъклото и захванах с такера плата към дървото.

Добре, и от по-близо пак става. Той ти завижда, затова ги бръщолеви такива.

Динков!!! Когато Тръмп спечели изборите, Тома Томов нарече усещането си „взрив в мозъка ми“. Е, нещо подобно ми идва да кажа и на мен, при вида на тази уникална красота, която вече виждам в завършен вид. Благодаря ти, че избра нещо толкова изискано, благодаря ти, че ни държа в течение на работата, за мен целият процес беше едно много голямо удоволствие, примесено с мъъъъъъничко завист. Innocent Но по хубавия начин. Да ти е честита тази красота; каквото и да решиш да правиш с нея, все ще е впечатляваща!
(И още преписани книги имам - и за бродиране и други подобни хобита, и също така „Наследникът от Калкута“.  Честно казано, не знам последното дали е за хвалене...Satisfied )

Оленка, благодаря. Sparkling Heart Вече започнах и третото цвете по новия ми проект; да го гокарам до крушата и ще покажа. Много увличаща работа е.

Коте, и само синьото изглежда много хубаво!

Елче, красиви хортензии!

И аз харесвам Анхор, идват ми някак по-стегнати от ДМЦ, това - в добрия смисъл.
За някои нюанси са ми незаменими иначе ужасните български конци от по-новото производство. Защото старите такива са си съвсем нормални.
Ползвам всякакви марки, като само внимавам да не смесвам твърде матовите с другия тип (ДМЦ и Анхор), защото стоят некрасиво едни до други и много се забелязва.

Зоринка, Sparkling Heart Sparkling Heart Sparkling Heart съвсем замрях след думите ти и изобщо нямам представа как да отговоря така, че хем да отхвърля похвалите, хем да благодаря за тях. Много, много, много съм ти задължена за всяка буквичка, която си ми отправила; много ми е ценно всичко, защото ти за  нас тук си една звездичка, която грее и украсява всичко наоколо си, огромна благодарност за всичко, което правиш и си!:kiss:
Успех с ремонтите; и у дома всичко е с краката нагоре, но въпреки това, подобни дни и седмици са приятни моменти в живота. Знам, че отново ще съртвориш красоти като от изискано списание. Flowers Hibiscus

Хибискус, много хубаво става! С радост да си боцкаш и нататък! Не пречи, че е на гергефа.
За останалото - благодаря ти много! Two Hearts

Цветенце скъпо, грее, грее феята ти! И от мен много гушки! Kiss

Хайър-ъп, ама че хубава атмосфера! От мен, само за да съм контра на половинката, нека да е Бостън. Smirk

# 628
  • sof
Отново благодаря! Засрамена съм, сигурно като Лили Иванова звуча вече, хаха.

Nelka, моля те, беше си с психотерапевтична цел (не са ми се наместили чарковете вследствие на ушиването, но не се и разместиха повече от обичайното, пък и взрив май нямаше) и ценя съпричастността на всички!

Добри, тя авторката прави и частни поръчки, тази си е в Commissions на сайта й със заглавие Book ІІ. Също така и тя вече "печата" .pdf - ските файлове с криптирана "марка" (кодЧе, разпознаване с проследяване на файла, че да "гони" IP-то откъдето "изтече", не знам на бг как са го терминували?), и по-новите й модели не излизат при руснаците преди да са "пренабрани" в друга програма, а те пък така или иначе всичко си пренабират в програмки, четими от таблет, най-модната е saga (руска естествено).

Сега за Templar Prophecy, ето едно начало черно върху черно, и аз с вас - с гергефа/гевгир! - за да ти подпомогна решението какво да избереш на цвят за основа...

Cvete, феята е хубавица, настанявай се да шиеш и ще ти светне настроението.

Хортензиите ме вдъхновяват! Браво, elka52!

KoteVania, с този напредък много по-кратко време ще ти отнеме, супер е по време на жегите да правиш нещо зимно, както и olenka63 (подаръциии!).

higher-up, очарована съм!

Хибискус, чудно е, в социализЪма не беше още популярно тука индустриалното отглеждане на лавандула да ти кажа. Давай смело!

Зори, важното е да се участва в Четвъртъците, ще се радвам и на етапи от ремонт!

ronitо, тази панама ако я снимаш отблизо бих погледнала дали има някакво отпечатено знакче, което да си кореспондира със знакче от/в схемата, с цел да ти обозначава така да разположиш отначало още зашиваната част, че да е центрирана спрямо тонираното. Предполагам, че е 35ct и просто шиеш кръстчета и полукръстчета с една/две нишка/и, и по възможност в еднакво направление да са долното спрямо горното диагоналче (не е задължително, но изглежда по-прегледно). В самото начало остави придържайки да кажем 3 см без възел от края на нишката просто така от към гърба и когато завършиш броя кръстчета или пък конеца, се върни там и вдени и подпъхни под чертичките образувани от към опакото; следващите начала просто подпъхваш началото на нишката под няколко вече съществувващи чертички на гърба. Гледай да не стягаш, ама не оставяй и да висва чак. Също е удобно да си направиш работно копие на модела, за да си отбелязваш на воля. С две нишки ти е в клипа - с примка се започва и завършваш с подпъхване. Ще разкажеш с или без Гергеф ти е по-удобно.

# 629
Ох,хора трудно беее....почвам да се отчайвам.
Шия както пише в един кат ,но защо ми се вижда рехаво някакво...

Общи условия

Активация на акаунт