Тупка ДЕКЕМВРИйско сърчице, а коремчето на мама ще започва да расте ! {тема 3/2020}

• 27 535
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Мамчета, някоя от вас има ли пиърсинг на пъпа/корема. Аз от тинейджърските си гогини имах обица, но в понеделник за БХС реших, че е крайно време да я махна. За първи път от 10 години я свалям и сега имам 2 грозни дупки.. някоя от вас, която е махала своя пиърсинг мазала ли се е с нещо, за да се заличат поне малко "последствията" ?

# 556
  • Варна
Аз имах преди 15 години. Махнах я с първата бременност. Повече не съм я слагала. Дупката все още си личи къде е била 😁. С нищо не съм се мазала.

# 557
Djenna, аз имам и нямам намерение да я махам все още (16 г.с.). Прочетох, че има силиконови обици, подходящи за бременни, които се махат преди раждането. Преди години бях изгубила обицата и нямах около месец, през което време дупката се беше запълнила и се наложи да я пробивам отново. Честно казано, доста си я харесвам и възнамерявам и след раждането да си я нося. Simple Smile

# 558
Здравейте момичета! Да се похваля- днес най-накрая бях на ехограф и видях бебчо! Мърдаше ръчички, крачета, правеше ни пози Heart Eyes
Оказа се, че съм една седмица напред и термина всъщност ми е на 20.12.
Rave, моля да го промениш на първата страничка ако все още има възможност.
И да попитам- на някоя от вас растат ли и косми по корема на линия посредата, и ако да- знаете ли пола на бебето? Четох някъде, че може да е признак за момче, а в моята рода момче се е раждало последно преди 26 години, така че ще е голямо събитие ако се окаже така Grinning

# 559
Здравеййй,
Честитоо Simple Smile И при мен ми промениха термина - 20 декември Grinning Баш преди празниците, супер.
Почнаха косми да ми растат по корема по средата и ми е неприятно...

Здравейте момичета! Да се похваля- днес най-накрая бях на ехограф и видях бебчо! Мърдаше ръчички, крачета, правеше ни пози Heart Eyes
Оказа се, че съм една седмица напред и термина всъщност ми е на 20.12.
Rave, моля да го промениш на първата страничка ако все още има възможност.
И да попитам- на някоя от вас растат ли и косми по корема на линия посредата, и ако да- знаете ли пола на бебето? Четох някъде, че може да е признак за момче, а в моята рода момче се е раждало последно преди 26 години, така че ще е голямо събитие ако се окаже така Grinning

# 560
Djenna, аз имам и нямам намерение да я махам все още (16 г.с.). Прочетох, че има силиконови обици, подходящи за бременни, които се махат преди раждането. Преди години бях изгубила обицата и нямах около месец, през което време дупката се беше запълнила и се наложи да я пробивам отново. Честно казано, доста си я харесвам и възнамерявам и след раждането да си я нося. Simple Smile
И аз мнохо си я харесвам, за толкова години стана като част от мен, сега ми е странно, сигурно след бременността ще я пробия пак, ама знае ли се какви акъли ще ми дойдат до тогава.

# 561
Момичета,
има намаление 50% в H&M и на дрехи за бременни, както в магазините, така и онлайн. На мене лично нищо не ми харесва, но аз по начало никога не съм могла нищо да си харесам оттам Frowning1

# 562
Те в H&M не са нормални!  Някакви рокли за бременни за по 100 лева, че и повече, и даже не са и хубави... И на мен никога не ми е харесвало нищо от там. Аз лично ако си бях в България щях да поразгледам в някой секънд хенд магазин, особено пък за дрехи за бременни.

# 563
Имам въпросче, ако някой вече е питал гинеколога си. Аз съм на преглед след 1 седмица.  Днес си направих поредните изследвания, защото следя тсх, желязо, вит.д, глюкоза и прогестерон.
Странното ми е, че преди 1 месец т.е като бях в 3 месец, прогестерона ми беше 48.27, а сега в 4 месец е паднал на 37.71. Малко се притесних,  не трябва ли да се вдига? Някой случвало ли му се и вече да е питал?

# 564
Днес звънях на следящия ме АГ да му кажа, че искам хорионбиопсия (не съм казвала, че съм ходила и другаде за мнение), той не вдигна и писах на сестрата, тя говорила с него, казал да изчакам още и ако се наложело ще правим амниоцентеза в Майчин дом. Не разбирам защо настоява да чакам, да е амнио и да е в Майчин дом? Явно няма да стигнем до консенсус и в крайна сметка ще отида в понеделник за хорионбиопсия в Селена. Не ми се чака месец, не мога просто, мисълта, че на бебето може да му има нещо ме побърква. Ако не дай боже се наложи да прекъсна бременността сега ще бъде аборт, а ако чакам амниото ще е късно и ще си бъде живо раждане... Как да си го причиня?  Какво мислите вие, права ли съм да си направя генетичните изследвания скришом от аг-то?

# 565
  • Варна
Mylitta, защо не пуснеш Пренатест?
Ако там има нещо, чак тогава се подлагай на тези процедури.

# 566
Днес звънях на следящия ме АГ да му кажа, че искам хорионбиопсия (не съм казвала, че съм ходила и другаде за мнение), той не вдигна и писах на сестрата, тя говорила с него, казал да изчакам още и ако се наложело ще правим амниоцентеза в Майчин дом. Не разбирам защо настоява да чакам, да е амнио и да е в Майчин дом? Явно няма да стигнем до консенсус и в крайна сметка ще отида в понеделник за хорионбиопсия в Селена. Не ми се чака месец, не мога просто, мисълта, че на бебето може да му има нещо ме побърква. Ако не дай боже се наложи да прекъсна бременността сега ще бъде аборт, а ако чакам амниото ще е късно и ще си бъде живо раждане... Как да си го причиня?  Какво мислите вие, права ли съм да си направя генетичните изследвания скришом от аг-то?
Мила аз ти препоръчвам да звъннеш в Надежда и да обясниш ситуацията. Там др. Чачева е много добра, прави и вътреутробни операции. Прави и хорион биопсия и след това мисля, че генетичните изследваня са по пълни на всички 24 хромозома. Можеш и да им видиш ценоразписа. Според мен също няма смисъл от прена тест, а направо хорионбиопсия или амниоцентеза. Доктора иска Майчин дом, защото все пак работи с Национвлната генетична лаборатория, а тя все пак е най- добрата. Селена може и да е добра болница, но най важното е лабораторията.
Пожелавам ти късмет с цялото си сърце!

# 567
  • София
алекс, абсолютно !
Да не говорим, че аз каквото имам от НМ, всичко е с отвратително качество. И за ММ сме купували неща, и те са същия боклук.
Та, не вярвам с дрехите за бременни да стоят различно нещата.
милитта, аз вече си казах мнението. Но при така създалата се ситуация, разбира се, че ще направиш по-ранното изследване. Хич не го слушай тоя. На него му е лесно.
Смисълът да се измъчваш и да стоиш в агония още месец, е просто НИКАКЪВ !

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 14:16 от rave

# 568
Здравейте, момичета Simple Smile
На 31 г. съм от София с термин 26.12, като това ще ми бъде втора бременност - майка съм на Августинче 2019, т.е. всичко още ми е прясно-прясно Grinning
И в тази ми бременност обаче се очертава да преобладават екзотиките - гестационен диабет и тромбофилия. Гладувам като куче и си бия за разкош по една инжекция всяка вечер в корема.
Но стига толкова за мен Simple Smile
Надявам се да си бъдем опора една на друга и стискам палци (и на краката) на момичетата, които в момента минават през трудности Heart

ПП: Относно възглавница за бременни, имам тази и съм много доволна:
https://e-shop.izamama.com/product/1246/vazglavnitsa-za-bremenno … ink-classics.html

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 14:53 от Lali1504

# 569
Здравейте! Записвам се към бъдещите декемврийски мами и аз. На 28год от Стара Загора. Термин 14.12. Имам си вече едно октомврийче 2014, което обаче от много бързане стана септемврийче 😀 В 14+4г.с. съм. Миналата седмица минах на първа ФМ и човекът е перфектен, обаче пол не ми казаха, но както казах и на Док “Щом още няма пишка, няма и да има” 😀

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 16:58 от desy.

Общи условия

Активация на акаунт