Тупка ДЕКЕМВРИйско сърчице, а коремчето на мама ще започва да расте ! {тема 3/2020}

• 27 537
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте,
да се представя - от ранните януарки съм, макар много да ми бе мерак за декемврийче Simple Smile ( но след 2 години опити ми бе вече  все едно кога ще се получи и какво ще е) следя си ви редовно.

rave голям ден за теб -честито за пренатеста -сигурна бях че всичко топ!!!

mylitta, изгубем стискам палци и за двете всичко да е наред!!!
Милита не знам защо не препоръчват пренатален тест да направиш също...

Liinaa това е твой избор - както са казали момичетата може да опиташ да говориш с HR и да помолиш да ти разрешат home office заради нестабилната обстановка с вируса. Все пак ако решиш да излезеш в болничен и си осигурявана добре - имаш право на до 180 дни непрекъснат болничен (преди 45дневния за преди раждане). ако си осигуряването ти е наред - това няма да се отрази мн нито на заплатата ти към момента нито на майчинството после. ако правиш прекъснати болнични обаче вече се отразява. поне така аз знам  нека някой ме коригира ако трябва.

Цитат
Здравейте,
Имам един въпрос към работещите все още, до кога обмисляте да работите? Питам защото от началото на бременността работя от вкъщи, заради ситуацията с вируса и евентуално от другия месец ще ни викат в офиса. Но вече не мога да си представя 8ч. да съм седнала, защото почнаха жескоти болки в кръста, тоест повече време в една позиция ми е трудно да стоя. А ако си пусна болнични, дали няма да се намали след това майчинство.

# 541
Изгубен , как ти мериха шийката ? Наистина трудна ситуация . Един казва едно , друг , друго . Но щом се налага , нека направят каквото е необходимо , за да сте спокойни .

Милита , много стиснати палци 🤞

Рейвче , чудесни новини ... все така да върви госпожицата . От пренатеста не разбра ли пола със сигурност ?

Мериха я с вагинален. Сега трябва да излекуваме гъбичките,днес ми излезна микробиологията пак е кандида албиканс.
Каквато съм все с гъби незнам какъв серклаж ще правя После след него се следяло постоянно да е чисто.Въобще след серклаж не трябва да имаш инфекции. А аз съм все с гъби,незнам как ще я карам.
И доктора не пише какво да взимам. Вчера Пелев ми изписа Гиназол и след три дни МАКМИРОР. Днес му звънях за заместител на Гиназол,понеже го няма от месец в складовете.Той каза Залаин.Не съм го чувала това.
А моя мъж вече ми крещи по телефона да си чакам да каже този от днес. То е все лечение за гъбички какво да чакам повече. А и три пъти по един утрогестан вечер как ще го слагам,освен вечерния да го пия. Но трябва да се излекуваме.
Четох страшни неща за серклажа,може докато те шият да ти се спукат водите от инфекция.
Днес ми каза доктора да направя цитомегаловирус и рубеола само от изследванията.

# 542
Rave, браво за хубавите новини.
За кръвното - моето, ако е 90/60 празнувам. Simple Smile Последните 3 месеца е не повече от 85/55. Поне не ми причернява вече. Докторка ми каза, да се оплаквам, само ако е високо. Желязо и хемоглобин е добре да си ги следиш.
Изгубен, Милита, стискам палци да се подредят нещата по най-добрия начин.
Лина, и аз съм в размисли докога да работя, но този път мисля да се възползвам от възможноста от болничен. Преди работих до последно и даже повече, но медал не получих, само стрес, който сега не ми е нужен.
Animore, нищо не се знае - може и декемврийка да станеш, а ние - ноемврийки.
Сънувах снощи шантав сън - че родих два месеца по-рано и чак тогава уведомих работодателя ми за бременноста. Simple Smile Явно ме тормози този предстоящ разговор другата седмица.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 14:58 от Fifiana

# 543
Mylitta и изгубен, стискаме ви палци всичко да е наред!
Рейв, честито за хубавите новини!
Аз сега видях, че имам резултати от БХС, смятам, че са супер! Биохимичен риск за Даун е 17000. Мисля да не правя никакви пренатестове, на феталната всичко си беше наред, прекрасна ностна костица има бебечето и нухалната е 1.4 Hug Обаче един мъдрец много ме тормози, зъболекаря каза, че бременността не е контраиндикация за вадене и че ако продължава да прави сериозни проблеми е по-добре да го махаме. Как пък баш сега реши да расте... не можа ли да изчака януари поне Sweat Smile

# 544
Зилаин и след три дни МАКМИРОР (12 глобули са)
Това става чак до 6 юли лечение ,после посявка и чак тогава при чиста микробиология да се прави серклаж.
Или-Днешния доктор каза през три дни да слагам три апликатора Гиназол ,като му казах че го няма никъде и е спрян смени на клотримазол глобули за шест дни и после да правя посявката.
Какво ще ме посъветвате?
И Клотримазола ще изчисти според мен гъби,но първото лечение е по- сериозно и по- дълго.Вече съм в шах и мат.....

# 545
Момичета, здравейте! И аз не съм писала отскоро в групата.  Излязоха ми кръвните резултатите, АГ , който ми води ЖК, не ми отговаря. В урината ми излязоха - седимент бактерии - 3 на поле, нямат референти стойности, граници. Урината беше стерилна. Другите неща в урината са отрицателни. Май и аз ще имам някакви гадинки. Според вас какво ще значат тези 3 на полета?

# 546
Зилаин и след три дни МАКМИРОР (12 глобули са)
Това става чак до 6 юли лечение ,после посявка и чак тогава при чиста микробиология да се прави серклаж.
Или-Днешния доктор каза през три дни да слагам три апликатора Гиназол ,като му казах че го няма никъде и е спрян смени на клотримазол глобули за шест дни и после да правя посявката.
Какво ще ме посъветвате?
И Клотримазола ще изчисти според мен гъби,но първото лечение е по- сериозно и по- дълго.Вече съм в шах и мат.....
Изгубен, за да не се изгубиш в различните мнения на разлипните специалисти,  харесай си ЕДИН! Проблема е, че и при още 3ма доктори да отидеш, всеки ще ти каже още нещо различно. За това избери един, който да те следи, да ти води лечението, серклажа, а и после бременността. Според мен това е правилното решение, вече ти ще прецениш, кой ти вдъхва доверие и сигурност.

# 547
  • София
Аниморка Kissing HeartKissing HeartKissing Heart

изгубен, аз бих избрала по-сигурното лечение, пък макар и по-дълго.
А и ти не ги изчисти в началото, когато имаше, та сега вероятно си трябват по-сериозни действия.

Забравих да кажа, че вчера ми пристигна възглавницата за бременни.
Ще трябва малко време да й свикна, нооо... Друго си е ! Relieved
Определено препоръчвам. Hands V

# 548
Така е прави сте ,че трябва да си харесам един,ама не мога. Как да се доверя на един. Ще почна да се лекувам сега по дългия начин и като отида на профилактичен при този дето ми го назначи и е вече късно  за серклаж .... незнам.Но е най- добре да се излекувам и с лежане да се задържи до тогава. Дай боже. Откъде ми дойде това на главата незнам.Не можех да седя и да не ида днес. Измерването е 22 мм. Малко е.Той вчера не я мери,а само с ръката провери.

# 549

А и ти не ги изчисти в началото, когато имаше, та сега вероятно си трябват по-сериозни действия.

rave от къде си поръча възглавница, аз отначало не мислех, че няма да ми е нужна, но сега място не мога да си намеря. Преди се подигравах на ММ, че спи с няколко възглавници, а сега си ги присвоих всичките 😁

# 550
Мери, не, пуснах тест само за заболяванията, без пол... Че беше по-евтино.
криста, благодаря. Flowers Cherry Blossom
Обаче сега излязоха някои неща и в съчетание с това кръвно, може би обясняват зверската умора, която усещам постоянно... - хемоглобин - 109,
еритроцити - 3,52 и хематокрит - 0,31.
Ама ще изчакам да излезе всичко и ще пратя на док да коментира...

Моя хемоглобин пък е висок-155, АГ каза,че е като на мъж Sad
Стискам палци всичко да е наред

# 551
Ей за това хората стават накрая хомеопати, защото лекарите лекуват на налучкване.  Изгубен, като поддържаш гъбична инфекция от месеци е редно да ти вземат материал за изследване. Гъбичките могат да са резистентни или слабо чувствителни към някои антигъбични препарати.  Да ти пуснат едно изследване, да се види кой антимикотик ги трепе. Също мъжът ти най-вероятно също има гъбички и при полов контакт се заразявате един друг. Трето- след лечение трябва да изчакаш 10 дни за да ти пуснат отново микробиология инак ще излезеш отрицателна,  ама може да е фалшиво отрицателна. Аман от лечение "на око".

# 552

Rave, ще споделиш ли от къде си взе възглавницата,че много искам

# 553
Изгубен, Skrubi е много права! Другото което бих ти казала е, че попринцип гъбичките или инфекции са основния виновник за акъсяване на шииката. Друг съвет пт мен е да изключиш напълно захарта и  колкото може по малко въглехидрати, защото много по трудно се лекуват гъбичките когато консумирас такива продукти. И лежане до серклажа, а и след това най добре е постелячен  режим и ставане само до  тоалетната.
На другите момичета с проблеми пожелавам късмет и кураж!

# 554
CryМомичета изпокарахме се с моя. Купих сега, едвам се домъкнах до аптеката ,взех Залаин и МАКМИРОР.Предпочитам да се излекува хубаво и тогава да ме шият. До края на лечението ще лежа и слагам Утрогестан и Магнерич. Дано устискам до края на лечението.Наистина една инфекция може да предизвика и спукане на мехура,а недолекувана и защита ще е по- лошо.
Иначе днес ми излезна микробиологията вече втора правя за този месец и е пак кандида албиканс.
Мъжа последно секс е видял като прави бебето хахах;) та и секс няма.
Само се моля да устискам до 15 дни,да се излекува това гъби ли е кво е,а Макмирора ще ги изтрепе каквото и да е друго.
Ще се опитам да не слагам и захар в кафето,тъкмо ще го спра и него,аз само две глътки сутрин ама са със захар.
Побърках се за два дни.
Ако всичко мине наред и ме зашият и аз ще си купя таз възглавница ,че ще се лежи доста;)

Общи условия

Активация на акаунт