Бързи здравословни въпроси и отговори – 26

• 33 977
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас
Дидка,много ми е мъчно за вас.
Аз се боря с много болести и знам какъв ужас е,също така съм и майка и винаги съм казвала,че бих понесла и двойно повече болести,но да са на мен,не на детето ми.Дано Господ го опази здрав и да му даде много късмет и любов в живота.
Дано и на вас някой да помогне.Ходи ли малкият на градина?Ако ходи,спрете го.
Не вярвам да ходи,но все пак...
Билки понася ли?Взех наскоро пелин,вероятно всички ще кажат,че не е за малко дете,но като нямате много варианти?Хайде да не е пелин (но помага за хронични възпаления),нещо друго.
На моето момче хомеопат много помагаше.Класически.Опитайте,при деца и без органни заболявания,помагат.
Държа да кажа,че на мен хомеопатът не можа да помогне и когато установиха сериозните заболявания,отказа да се занимава с мен.

# 706
  • София
Здравейте.
Свекърва ми има повишен показател на черния дроб GGT. Оперирана е от рак на гърдата и приема силни лекарства в тази връзка.
При какъв специалист да я заведем, който да разбира и от двете неща едновременно - онкологични заболявания и такива на черния дроб?
Благодаря!

# 707
  • София

За черен дроб доц.Такоров- военна б-ца. ,

# 708
Здравейте,

От около 1 месец имам слаби болки предимно по краката, ръцете и по различни места от тялото, но най-вече по краката от колената надолу и ръцете. Болата не се влияе от физическото натоварване и обикновено трае 1-2 секунди и се измества, в много редки случаи продължава повече . Чувствам я като пареща болка на моменти в някой пръст на ръцете или краката, в областта на лакътя, коляно, в мускул, в китката, в гърди имам чувството, че се мести по цялото тяло, но предимно по ръцете и краката.

Болката не е симетрична нито в краката, нито в ръцете. Примерно преди малко я усетих в пръст на дясната ръката, след малко ниско в стъпалото на единия крак, след още малко в лакътя. Има дни, в които я усещам по-малко, в други повече, като че ли, ако си помисля за нея и я усещам повече. От както започна болката, прозорецът до мен е отворен, не знам дали е възможно от течението да се получи невралгична болка. Четох за Фибромиалгия, обаче нямам други симптоми, от друга страна дали е възможно да е от тумор, който притисква нервите или разсейки ?

Също си мисля , дали от много седене е възможно да са притиснати нерви на гръбначния стълб и да ме болят чак краката и ръцете, не е ли по-логично да ме болят близо до мястото на засегнатите нерви ?

Четох, че парещата болка може да е сигнал на възтановяване на нервите, не знам дали е истина.

Скоро си правих стандартна ПКК, всички резултати са в норма. Работя по 9-10 часа седнал, някои дни по 11-12.

Казаха ми, че най-вероятно болката е невралгична.  Преди време също съм седял по толкова, обаче не съм я имал болката, с разликата, че поспивах по-повече 9-10 часа, а в момента по 7-8. Имам чувството, че по-малкото спане ми се е отразило психически, за болката не знам.

Непрекъснато мисля за нея и не мога да работя нормално, мисля си, че съм болен от рак и ще умирам, не знам вече, дали не съм за психолог.

Нямам други оплаквания, освен болката. Мъж на 22г. съм.

# 709
  • Sofia
Здравейте!
Преди коремна ехография може ли да се пие кафе и да се пуши. Зная, че не трябва да се яде 8- 12 часа.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 23:06 от ivben

# 710
  • В царството на игрите:)
Здравейте.
Свекърва ми има повишен показател на черния дроб GGT. Оперирана е от рак на гърдата и приема силни лекарства в тази връзка.
GGT е показател за проблем с жлъчката, а не на черния дроб точно. Там определящи са ASAT и ALAT. Може и с ЛЛ да се посъветвате.

# 711
За тази странна болка си проверете вит д, сещам се че при дефицит имах болки по краката и пръстите на ръцете

# 712
  • Пловдив
Не е баш за тук, ама да питам...лубрикантите на Дюрекс съдържат ли спермициди?

# 713
# 714
За странните болки на младия мъж освен витамин Д вижте и Б12 - след само три инжекции болките при мен изчезнаха, а нивата ми бяха критично ниски.

# 715
Здравейте,

На мен също ми казаха, че най-вероятно имам дефицит на един от двата витамина, без да съм правил изследвания на конкретните. Препоръчаха ми да приемам профилактично Вит. В12 1000 мкг и Витамин Д, 1 т. дневно. Ще почна от утре, надявам се да има резултат. За витамин Д, предполагам, че имам дефицит понеже не съм се излагал на слънце последните месеци, а и по принцип не излизам много.

# 716
Няма защо да предполагате. Задължително си пуснете изследвания, преди да започвате с приема "отвън".

# 717
Ако не отминат до известно време до 1 седмица ще ги проверя, въпреки че като чета за дефицити и при двата има други симптоми, които при мен ги няма. Примерно, четох, че при б12 дефицит е нисък хемоглобина, докато при мен е 157, при дефицит на Д, има умора, аз нямам други симптоми освен странната болка. Също продукти с животински произход ям и ме съмнява малко да е от б12 дефицит.

# 718
При всички положения, трябва да се изследват, преди да се пристъпи към дозировка, защото едно е да имаш лек дефицит, съвсем различно е, ако страдаш от тежки липси.

# 719
Така е. Mисълта ми беше, ако дефицитите са тежки не е ли логично, човек да има повече симптоми на конкретните, които обикновено са характерни?

Общи условия

Активация на акаунт