Бързи здравословни въпроси и отговори – 26

• 34 167
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • под тепетата
Да, три дни беше. За другия път ще знам. Благодаря ви за отговорите!

# 151
Аз точно от холтер в болницата съм недоволна. Не го изчакаха да направи запис 24 часа, както в поликлиниката.
Хората чакали да ги приемат и ми го свалиха преди обяд.
Ама иначе стоях безцелно 3 дни, да си вземат парите от пътеката.

# 152
Дали по това време на годината е подходящо да си направя тест за алергии? Чувала съм, че се правят само есента и няма никакви действащи алергии като сенна хрема и т.н. Постоянно ми се появяват обриви по краката и не издържам вече.

# 153
  • Бургас
Уейв,силно алергична съм,за лекарства по всяко време са ме тестували.За други алергени не помня.
Какви са обривите?Да не са от гъбички?
Аз като студентка много се обривах,повече по краката,но и по други места понякога.Оказаха се дървеници,бях на квартира.
А от гъбички правя алергия и става много зле положението.

# 154
Знам от дървеници какви са петната, различно е при мен. Моите са ситни подутинки, някой път без цвят, но май по-често са розови и вътре има секрет. Нямам идея от какво са. Главно в предната част на краката т.е. отпред на бедрата или отпред на подбедриците. От време на време и от задната страна. Ходила съм няколко пъти на дерматолог и ми изписват кортикостероиди, което изобщо не искам да ползвам вече. Казват ми различно и най-вече "дай да изчакаме за тест". Какво да чакаме, като от 2 години не са ме оставили на мира. А, едната дерматоложка ми каза, че нямало да минат никога и все така периодично ще излизат. Било от суха и чувствителна кожа - мажа се постоянно с кремове и пак не се поддържа положението. Друга ми каза, че било от стрес, което е супер глупост, защото не бих казала, че съм чак толкова стресирана.

# 155
  • Бургас
Алергичният обрив при мен не се проявява така,но и на алерголог може да отидеш.
Може би наистина е от суха кожа.

# 156
За тест е подходящо всяко време, но трябва да не си приемала противоалергично определен период. Май около 2 седмици.

# 157
И аз мисля, че тест за алергия може по всяко време. ПОне на моето дете му надраскаха ръката с 10 черти с игла и на всяка напръскаха различни алергени....Според мен това няма значение по кое време на годината ще се направи. Тялото ще си отговори.

# 158
Зимата е избор за тестуване при алергии към полени. Предполагам, че за останалите алергени няма проблем.

# 159
Здравейте, днес ходих на гинеколог и съм доста притеснена.. Ходя вече почти две години при този лекар и днес ме попита по какъв начин се пазим с приятеля ми, е аз и казах, че с прекъснат полов акт, но съм от вече 2 години с него, в началото с презерватив. Накратко ми каза, че трябва да си направя ДНК тест Femoflor screen, който е на цена 155лв. и го има само в една лаборатория в моя град, опасенията и са, че имам полово предавани болести, които можело да са безсимптомни, в това число и хламидия. Понеже аз нямам никакви оплаквания, както и приятеля ми, до колко според вас са оправдани тези изследвания или всичко се свежда до пари. Съмнявам се защото и преди съм си правила микробиология и ме изпрати пак в тази лаборатория, а там са доста завишени цените, отделно този тест го видях в друга лаборатория в Бургас на цена от 98лв..

# 160
Аз не разбрах каква е връзката между как се пазите и от къде изскочи ДНК теста, от къде се намесиха и полово предавани болести, при положение че няма оплаквания...Нещо не стана ясно от това което си написала или докторката препоръчва.

# 161
Аз не разбрах каква е връзката между как се пазите и от къде изскочи ДНК теста, от къде се намесиха и полово предавани болести, при положение че няма оплаквания...Нещо не стана ясно от това което си написала или докторката препоръчва.

Така се чувствам и аз, притеснена и в невидение. Общо взето, според нея щом не правим секс с презерватив, явно имаме венерическа болест. Точно така я разбрах аз дори и тя да не ми обясни за какво точно това изследване трябва да го правя. Подразних се защото, едва ли не ми каза, че ако не е това ДНК изследване, другите кръвни тестове и т.н. няма да покажат вярно.

# 162
За първи път чувам за такова нещо. Надявам се да се включат и други с мнение. Не се шашкай. Според мен всичко е наред с теб, а казваш че и оплаквания нямаш.

# 163
За първи път чувам за такова нещо. Надявам се да се включат и други с мнение. Не се шашкай. Според мен всичко е наред с теб, а казваш че и оплаквания нямаш.

Ами нямам оплаквания, предполагам, че ако при мен е безсимптомно поне при него ще има някакъв симптом.. Аз много се притесних, говори ми, че хламидия и гонорея водили до стерилност, а съм още на 22 години, нямала съм и кой знае колко полови партньори.

# 164
Звучи ми като да иска да ти вземе парите. За две години досега 100 пъти да са се появили симптоми. Освен ако не си изневерявате.

Общи условия

Активация на акаунт