Отговори
# 315
  • Plovdiv, Bulgaria
Мистик не. Аз и малкия храних едно време така. То си се пълнят според исканията на детето, просто като не ползвам и 2те гърди, не се пълнят едновременно. Аз не искам препълнени гърди, не искам да цедя, искам просто да има Толкова, колкото детето да се наяде😀 за сега се получава така, но и тя суче по 10-20 минути де, и по на често. Ще видим как ще е по нататък.
Разбира се, ако видя, че едната не й стига и иска още, ще дам и другата. Но на този етап няма проблем така.

Помпата на авент иначе имам и аз. Ползвах я с малкия, беше ми по-удобно дори от една електрическа на медела, с батерии. Тогава цедях доста, защото пътувах за изпити често. Сега я ползвах 2 пъти, обаче и аз забелязах, че ми е малко трудно да "събера" гърдата (тоя път са ми по-големи, направо е ужас.. Ще трябва да си взимам нови ситуени 😅), махнах уплътнението на фунията и нещата се получиха по-леко. Та може и без тях да пробвате.

# 316
Момичета,
След несметно ядене на ананаси, катерене на стълби, баири, чукари, следене на докторски графици, изпросени прегледи за разкритие, родих след като ядох дюнер!

Разказ нямам, то за два часа колко мат'риал да се натрупа, освен култовото:
- Д-ре, бебето излиза!
- Абе мила, как ще излиза....-  бегъл поглед -  Елиии, идвай, то наистина излиза!

И така, след като в един през нощта ми започнаха контракциите и се престраших да ида в родилното, с един напън, в 3:23 проплака (измърка) моята дъщеричка Вяра. Роди се нормално, беше благосклонна към мен и отново се разминах с шевовете.
Язък, че купувах 50ти размер, защото девойката е 51см, 3330гр.

Пожелавам и на вас такива леки безпроблемни раждания!

# 317
Еее, Амели, доживяхме! Шегичка Stuck Out Tongue Winking Eye
Хайде да е честита малката Вяра! Да е жива и здрава, засмяна и безгрижна!
Много се радвам, че пак бързо си родила и че сте добре.
То малкото момиченце просто си е точно и си е изчакало термина ..или пък просто и писна да ядеш дюнери Joy
Ех, че ме зарадва, а вчера имах ужасен ден и бях готова да се сърдя цял ден. Grinning Hug Heart

# 318
Ама наистина! То си беше голямо чакане, не знам как околните ме понесоха последните две седмици Joy

# 319
  • София
Амели, след дългоочакваното раждане на сестра ми ( 8 дни след термин ), твоето беше следващото 🤣
Да е жива и здрава Вяра, а че ще е дете с характер се знае вече 💖 Много се радвам, че всичко е минало така добре и днес ще си се гушкате двечките. 🥰

# 320
  • София
Честитоо!
Ей такива бързи и изненадващи раждания са най-хубави Simple Smile
Спомените ще са ти супер, яла си дюнер хихихи

Да е жива и здрава, много добро бебе, щастлива и безгрижна. Цялото семейство да сте щастливи Simple Smile

Пп: размер 50 ще й стане Simple Smile

# 321
Аз съм с помпа на Канпол. Много е удобна, върши чудеса. И моите гърди сега са по - големи, но помпата ми пасва.

Аз още се чудя, имам един стягащ клин, който ми е от предното раждане, дали сега е подходящо да го нося? Май че като си с операция не било хубаво да носиш такъв клин.

Ами и честито дъщеря!! ❤️

# 322
Енгрусева, осем съвсем нямаше да изтрая Joy
Брайда, на такова раждане се надявах. Миналия път пак така - родих за по-малко от три часа и имам само хубави спомени Heart

# 323
  • София
Родена си да раждаш Simple Smile

# 324
Родена си да раждаш Simple Smile
Мисля след още едно да се спра вече, че няма къде да ги гледам.

# 325
Ние сме носили  питка на 3я ден и по принцип при нас така се прави. Аз вчера си взех  ананас че утре ми е термина ама не се надявам. Мм днес има р.д но няма да е  и сега чакаме....чакаме...... И на мен не ми е приятно къмренето  или цеденето с помпата но поне 2,3 месеца ще.гледам да издържа.

# 326
Това пък за питката дори не съм го чувала. Хич не съм фен на такива работи - питки, кокошки, агнета.. Joy както и даването на пари в плик. Грозно ми е. Смятам, че не е необходимо при положение, че си плащам така или иначе.
ММ на изписването донесе две фамилни пици за сестрите и те толкова доволни бяха. Писнало им е да ядат бонбони, шоколади, солетки и соленки..
За АГ свекито направи една кошница с орхидея, хубава бутилка вино и честно казано дори не видях какво друго имаше вътре - Нищо кой знае колко специално.
Криси, питам защото аз в началото давах и двете гърди. 10-15мин едната и още толкова другата. От вчера обаче суче от едната само и заспива. На следващото хранене давам другата, но ако минат повече от 2 часа започва да ме боли и ве подува. Може би ще трябва време да се нагодят и по този начин.

# 327
Ще трябва някакво време да се нагодят. Миналия път като кърмех редува точно така. В началото имаше някакво напрежение, но за месец някъде отшумя.

# 328
Кърмата на мен ми тръгна на 4-ти ден, като аз родих секцио.
Слагах го на гърди в болницата, но нямах и той изобщо не искаше. Много се тормозих.
Вече в къщи успя да засуче и давам от двете гърди, защото не стигаше поне според това което цедях и виждах колко е. След това прочетох, че всъщност не е нужно да се цедя и ако бебето суче, то това стимулира кърмата.
Педиатърката беше казала да дохранвам с АМ и го правихме до вчера. Да, ама се запече и сега съм под напрежение. Вчера с масажи успяхме да го накараме да се изходи, но днес отново не се е изхождал.
Някой знае ли как бих могла да помогна на бебето да се изходи?

# 329
  • Varna, Bulgaria
Ама как се изместиха темите Simple Smile Във Фейсбук се още се дебнем коя ще роди следваща, а тук кърменето обсъждате Simple Smile После ще черпим от вашия опит Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт