Отговори
# 330
Здравейте  дами, по въпроса какво носи в болницат. Аз предният път при изписването занесох 3 торти и целият персонал беше много благодарен, за неонатологията, за родилното и за реанимация.
Сега пак живи и здрави ще занеса ,но не знам какво.

# 331
здравейте мами,на мен ми тръгна днес кърмата тоест на 3тия ден.Вчера бях изпаднала малко в депресия че не мога да го нахраня и ми беше гадно защото останах и сама в стаята. Иначе сутринта като станах и си усетих и видях гърдите какви са големи напрегнати като скални образования са ии се зарадвах много...моя прави много бели и то една след друга накрая се и напиша на лицето си Sad

# 332
Аз ще им занеса сигурно някоя баница и бутилка алкохол, но ще е общо за всички хаха

Деница аз не можах да разбера кой си пиша на лицето и прави бели? Бебчето ли? То е на няколко дни. 😁

За гърдите аз се надявам да успея с кърменето.Подготвям се психически за всякакви сценарии

# 333
  • София
Здравейте, дами!

Включвам се по няколко теми - Хънимама, бебетата, които са изцяло на кърма могат да не акат и по 7-10 дни, защото кърмата се усвоява почти изцяло от организма им. Важни са напишканите памперси. Ако си е изакал, каквото е имал от последната добавка на АМ, значи може да не пълни памперса.
И между другото, защо по дяволите всеки дава този съвет да се дохранва с АМ, а никой не посъветва какво да се направи с кърменето... Rage

За кърменето от една гърда или от две - така нареченото правилно хранене е от едната гърда докрай, след което, ако има нужда се дава и втората. Ако има напрежение, може да се изцеди малко, дори на ръка, за да се облекчи напрежението. Съвета за хранене еди колко си минути от едната и после от другата гърда е неадекватен. Има предно и задно мляко. Предното е синкаво и по-воднисто, а задното е по-жълто и по-калорично. Ако храните бебето малко от едната и малко от другата гърда е твърде вероятно да изяжда само предното мляко и да наддава недостатъчно. Това води до съвета с дохранването с АМ и твърде често дохранването води до приключване на кърменето.

Евгения, ще ги отровиш тия хора в болницата с толкова торти! Защо не им носите нещо полезно на тия доктори, сестри и т.н. Например плодове, зеленчуци.. Дюнер... LaughingLaughingLaughing

Деница, как така бели прави бебе на няколко дни?? Наказвате ли го? LaughingLaughingLaughing

Ееееми толкоз от мен! Лека нощ! Simple Smile

# 334
Здравейте мами. Днеска се роди нашата Василена 2990кг. 49 см. Естествено раждане с епидурална упойка. Всичко е повече от прекрасно, пожелавам на всички  ви леко раждане 😍😍😍

# 335
И аз взех да се чудя, защото всички лекари казват да дохранвате с адаптирано. Ако има основателна причина съм съгласна. Щом има кърма няма нужда от дохранване. А и с дохранване си вкарвате автогол, защото ще ви намелее кърмата.
ММ направи коментар, че сигурно са на процент към някоя фирма за адаптирани млека.
Междодругото има такова нещо, има фирми който дават на лекари пари или екскурзии, за да им изсписват тяхните лекарства. Всъщност почти всички фирми го правят.

# 336
  • Varna, Bulgaria
Brrrrr, честито бебче Simple Smile

# 337
  • София
Brrrr, Честита да е Василена!!! Здраве и щастие на цялото семейство!!!

Ние днес “гнездихме” с ММ. Готов ни е детския кът. Почистване, подреждане, направо така се уморих, чак ми се подуха краката.

ММ всеки път като изохкам и ме пита : Раждаш ли? Викам му бъди сигурен, че ще разбереш 🤣

# 338
И аз взех да се чудя, защото всички лекари казват да дохранвате с адаптирано. Ако има основателна причина съм съгласна. Щом има кърма няма нужда от дохранване. А и с дохранване си вкарвате автогол, защото ще ви намелее кърмата.
ММ направи коментар, че сигурно са на процент към някоя фирма за адаптирани млека.
Междодругото има такова нещо, има фирми който дават на лекари пари или екскурзии, за да им изсписват тяхните лекарства. Всъщност почти всички фирми го правят.

Факт! Моята педиатърка ми беше “изписала” Аптамил, а бебето беше спокойно и според мен нахранено, първото АМ го повърна на фонтан, но аз прясна майка с първо дете продължих да дохранван, кърменето приключи скоро след това с много рев от страна на дъщеря ми, която вече не искаше дя суче изобщо

# 339
Brrr - Честита дъщеричка!!!
Да ви е жива, здрава и много щастлива!!! 🙂❤️🎈

# 340
Здравейте, дами!

Включвам се по няколко теми - Хънимама, бебетата, които са изцяло на кърма могат да не акат и по 7-10 дни, защото кърмата се усвоява почти изцяло от организма им. Важни са напишканите памперси. Ако си е изакал, каквото е имал от последната добавка на АМ, значи може да не пълни памперса.
И между другото, защо по дяволите всеки дава този съвет да се дохранва с АМ, а никой не посъветва какво да се направи с кърменето... Rage

За кърменето от една гърда или от две - така нареченото правилно хранене е от едната гърда докрай, след което, ако има нужда се дава и втората. Ако има напрежение, може да се изцеди малко, дори на ръка, за да се облекчи напрежението. Съвета за хранене еди колко си минути от едната и после от другата гърда е неадекватен. Има предно и задно мляко. Предното е синкаво и по-воднисто, а задното е по-жълто и по-калорично. Ако храните бебето малко от едната и малко от другата гърда е твърде вероятно да изяжда само предното мляко и да наддава недостатъчно. Това води до съвета с дохранването с АМ и твърде често дохранването води до приключване на кърменето.

Евгения, ще ги отровиш тия хора в болницата с толкова торти! Защо не им носите нещо полезно на тия доктори, сестри и т.н. Например плодове, зеленчуци.. Дюнер... LaughingLaughingLaughing

Деница, как така бели прави бебе на няколко дни?? Наказвате ли го? LaughingLaughingLaughing

Ееееми толкоз от мен! Лека нощ! Simple Smile

Манди Портокалова, благодаря ти за отговора.
Не знам защо дават тези съвети с АМ ...може би, защото кърмата ми беше по-малко.
Аз му давам само от една гърда, но винаги изпива цялото съдържание и не му стига. След това му додавам и от втората, а следващото кърмене започвам, от втората гърда. Не изцеждам от вчера и го храня на поискване.
Ох, не е проста работа кърменето...мен ме плашеше повече от раждането и е имало за какво. Simple Smile

Brrr честита рожба ❤️
Нека расте здраво и щастливо дете.
Бързо възстановяване!

# 341
brrr честито и от мен 🙂🌺 живи и здрави и много да се слушате ☺️
за кърмене извинявам се , ще прозвучи глупаво, но как се разбира че от едната гърда е свършило всичко и че не в стигнало на бебето? Аз днес реших да пробвам без дохранване с АМ, държах повечко и на двете гърди и уж заспа. След час неистов рев и глад. Съвсем се обърках. После пак сложих да суче, пак заспа и една неспокойна, само мънка , криви се , събужда се.. то ако постоянно трябва да е на гърда, къде ще му излезе края. Плюс това сега толкова са ми чувствителни зърната че боли 😔

# 342
На 06.06 в 9.39 вечерта се роди моята Алиса -3.390 кг! Раждането не беше много леко, но мина 🙂 И двете сме с някаква инфекция със завишени левкоцити и ще приемаме антибиотик, но пък лекарите тук ни гледат и всичко ще е ОК.
Мъча и аз кърменето, ама вчера някаки съвсем малко капчици само. Казаха с този антибиотик може. А тя е една мъничка, направо се притеснявам като я вдигам...

Честито на другите родили мами!!! 🌷🌷🌷

# 343
  • София
Снежи, да ви е жива и здрава Алиса и да живее в един приказен свят на чудесата 💖

# 344
brrrr,
Честита Василена!🌷🌷🌷Да е жива и здрава,радост на мама и татко!На теб бързо възстановяване❤

По темата за кърменето за сега не мога да се изказвам,но скоро ще разбера какво предизвикателство е.При първото раждане нямах никави проблеми,освен че кърмата ми свърши на втория месец,въпреки неистови усилия.Дано и сега не е така.

Очаквам да науча и какви бели прави новородено бебе,явно съм забравила😂😂😂

След малко с ММ тръгваме към болницата,искат ме 2 дни преди секциото,сбогом ягоди сбогом дюнери....ще си умра от скука и глад 2 дни,за после не знам😂
Ааа и рецепти за торти оставих на моя мъж,че ние сме решили да оставим 6 торти в болницата,ама домашни,та да има време да ги прави😁🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂😬
Айде момичета,до после!

Общи условия

Активация на акаунт