Захранване - въпроси и отговори - тема 8

• 44 970
  • 846
  •   1
Отговори
# 135
Бебето е на 6 м и половина, има обяд и СЗ. От другия месец трябва да дам закуска. Честно казано на толкова малко бебе разнообразие за закуска е кус кус ,попара или каша.
Някой дава ли първо малко мляко после след известно време закуска?
Мисля че този вариант е по удачен.

# 136
  • Варна
Какво ще рече "след известно време"? По принцип се прави обратното - закуска и после се дохранва с мляко. Ако яде мляко и след половин час го пробваш със закуска много вероятно да не е толкова гладно, че да я яде. А и не мисля, че е ОК храненето да се разпокъсва в стил сега малко, след 15 минути още малко. Това дете трябва да седне и да се наяде, а не да кусва на час по лъжичка.

# 137
Когато се въвежда жълтък може ли да се въвеждат и други храни или както при глутен (не може)?

# 138
Дъщеря ми става около 7:30-8 сутринта и задължително първо я кърмя. След около час вече е огладняла и давам закуска.
Аз жълтъка го въведох за 4-5 дни, не се въвежда като глутена 1 месец. След тези 4-5 дни само се увеличава количеството. Някои педиатри препоръчват захранването със жълтък да не се прави през летните месеци(юли и август), заради големите жеги.

# 139
Здравейте, дъщеря ми е на 5++ захранваме се от около 2-3 седмици и вече заместихме обяда. Давам и жълтък по препоръка на педиатърката ни. Според Нея следващото е безглутенова каша. Също така се чудя...малката обядва в 12 и обикновенно спи 2 -3 часа. След като се събуди да я кърмя ли или да дам кашата? Кога според вас започна да я предлагам - сутрин или следобед? Извинете за дългия въпрос. Опитвам се да съставя някакъв план в главата си?

# 140
Здравейте, майчета!
Присъединявам се и аз към вас!
Имам няколко въпроса.
След известно време ще ни предстои захранване и си мисля дали е възможно сега да приготвя и замръзя сезонни плодове и зеленчуци? Например тиквички, защото след 2 месеца вече няма да ги има на пазара. И другия ми въпрос е какво показва броя на + зад месеца на бебето. Ние след 1 седмица ставаме на 2 месеца и това значи ли, че сме 1+++? 😆

# 141
Да, аз съм замразявала сезонни зеленчуци за детето ми, но не ги дръжте повече от 2 месеца, защото им заминават всички качества. А за питането Ви за (+) след месеца е навършения месец и седмица след това. Тоест ако детето е на 2м и една седмица или повече! Дано сте ме разбрали.

Здравейте, майчета!
Присъединявам се и аз към вас!
Имам няколко въпроса.
След известно време ще ни предстои захранване и си мисля дали е възможно сега да приготвя и замръзя сезонни плодове и зеленчуци? Например тиквички, защото след 2 месеца вече няма да ги има на пазара. И другия ми въпрос е какво показва броя на + зад месеца на бебето. Ние след 1 седмица ставаме на 2 месеца и това значи ли, че сме 1+++? 😆

# 142
Здравейте, дъщеря ми е на 5++ захранваме се от около 2-3 седмици и вече заместихме обяда. Давам и жълтък по препоръка на педиатърката ни. Според Нея следващото е безглутенова каша. Също така се чудя...малката обядва в 12 и обикновенно спи 2 -3 часа. След като се събуди да я кърмя ли или да дам кашата? Кога според вас започна да я предлагам - сутрин или следобед? Извинете за дългия въпрос. Опитвам се да съставя някакъв план в главата си?

Плодовата каша я давах в 17-18ч., като следобедна закуска, а в 15ч. кърмех. След това въведох и млечна каша сутрин в 10ч. След като отпадна кърменето в 15ч. изместих плодовата кашата в 16-17ч.

# 143
дали е възможно сега да приготвя и замръзя сезонни плодове и зеленчуци? Например тиквички, защото след 2 месеца вече няма да ги има на пазара.
как смяташ да приготвиш? на пюре и да замразиш ли?

# 144
дали е възможно сега да приготвя и замръзя сезонни плодове и зеленчуци? Например тиквички, защото след 2 месеца вече няма да ги има на пазара.
Да, смятам да ги сготвя на пара, пасирам и замразя..

# 145
  • Пловдив
По-добре замразявайте сурови зеленчуци и плодове и като им дойде време тогава ги правете на пюре. Тиквичка не съм замразявала, но на пара и след това в пюре става една блудкава и слузеста водниста кашичка, поне според мен. Това е единственото нещо, което дъщеря ми не искаше да вкуси - тиквичка приготвена домашно му.

# 146
Колко време cлед кaто cе зaмрaзи пюрето е добре дa cе използвa? Имa ли някaкъв cрок нa годноcт? A зaмрaзеното меcо във фризерa, до колко време трябвa дa cе използвa?

# 147
  • Пловдив
Не съм замразявала пюрета, само заготовка с месо, сварено, пасирано, заледено във форми за лед и след това прехвърлено в пликчета за замразяване. По принцип мисля, че макс 2-3 месеца, ако е сурово и повече. Аз лично сварявах едно долно бутче (пилешко, пуешко) и то ми стигаше за месец, като редувах ден месно пюре, ден зеленчуково. Излизаха ми 15-16 броя кубчета, зависи колло бульон съм си прецедила и пасирала.

# 148
По-добре замразявайте сурови зеленчуци и плодове и като им дойде време тогава ги правете на пюре. Тиквичка не съм замразявала, но на пара и след това в пюре става една блудкава и слузеста водниста кашичка, поне според мен. Това е единственото нещо, което дъщеря ми не искаше да вкуси - тиквичка приготвена домашно му.
цели ли трябва да се замразяват или може и нарязани?

# 149
  • Пловдив
Както ви е по-удобно. Аз си имам нарязани моркови и чушки във фризера и ако нямам пресни, взимам от фризера и слагам директно в манджата. За захранването си бях замразила тиква, че даже си я бях направила на порции с еднакъв грамаж, обелена, нарязана, готова да я сложа в уреда за пара. Определено е по-лесно, когато зеленчуците са готови за готвене, така не се чака да се размразят.

Общи условия

Активация на акаунт