Захранване - въпроси и отговори - тема 8

• 44 980
  • 846
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, в момента захранвам с риба. Миналата седмица дадох готово пюре с треска, хапна, но не се хареса особено. Тази седмица ще предложа заготовка на Плазмон, няколко лъжички. Трябва ли и утре да предложа отново риба? Малко ми е неясно, защото до колкото разбирам риба се предлага 1 път седмично. Бебето е на 11 месеца.
Другият ми въпрос е свързан с количеството месо, което трябва да давам. Педиатър ми каза, че до 1 г трябва да давам 30 гр. Виждам обаче, че храната от кухнята съдържа по-голямо количество от тези 30 гр. При това положение като готвя месно ястие за бебето , колко месо трябва да предложа?

# 151
Питала съм в кухнята  слагат 25 гр в супа и 30 гр в пюре до 1 г. След годинка 40 гр.

# 152
Здравейте, мами. Чета ви от известно време и сте ми в голяма полза!  Дойде време и аз да попитам, колко време давахте жълтък, за да се счете за въведен? Последно четох, че се дават по трошички до достигане на 1/4 в рамките на 1 седмица. Няма ли да е тежко макар и по трошички?

# 153
Започнах с 1/4 3 пъти в седмицата, 2рата седмица давах на око малко повече от 1/4 пак 3 пъти в седмицата и считах за въведен жълтъка. Редува ден месо, ден жълтък и 1 ден само зеленчуково пюре. След 3 седмица започнах да давам по 1/2 вероятно до годинката ще давам по толкова.
Здравейте, мами. Чета ви от известно време и сте ми в голяма полза!  Дойде време и аз да попитам, колко време давахте жълтък, за да се счете за въведен? Последно четох, че се дават по трошички до достигане на 1/4 в рамките на 1 седмица. Няма ли да е тежко макар и по трошички?

# 154
От какво правите оризова каша от ориз или оризово брашно и как?
Бебето не харесва много купените каши.

# 155
Cъщото иcкaм дa питaм и aз зa проcото, могa ли дa cвaря зърнa проcо и поcле дa ги cмеля c пacaторa?

# 156
Не знам до колко е било правилно, но аз си сварявах ориз/елда/просо и после го пасирах. Скоро даже не ги и пасирах,защото са достатъчно дребни зрънцата. Не е задавял моя.
Да уточня, че след 7 мес дадох. За по-малко бебе, може би е добре да се пасират.

# 157
  • София
На мен ми казаха да правя от брашно.
Ако е от зърна било хубави да се запекат предварително, после с мелница да се сменят.
Това което направих в две лъжици с връх слагам във вода вечер, след което на другия ден се вари до желана гъстота.
С плод или зеленчук ще е по-вкусно според мен.
Прилагам ви сайт от където прочетох:
https://www.zdravjivot.org/14654/приготвяне-на-домашно-брашно/

Мая този начин също е правилен, мисля за една идея по-големите. Моя син е на 6м.

# 158
Ако съм давала 3 дни оризова каша мога ли да дам плодово пюре с оризов грис?

# 159
  • Варна
Оризова каша, оризов грис, все е ориз.

# 160
Дете на 1г 1 м. дали може да яде спагети карбонара ? Той яде на вечеря от нашата храна по принцип. Притеснява ме сметаната в соса Rolling Eyes

# 161
  • Варна
Може.

# 162
Дете на 1г 1 м. дали може да яде спагети карбонара ? Той яде на вечеря от нашата храна по принцип. Притеснява ме сметаната в соса Rolling Eyes
В спагети Карбонара няма сметана!
Скрит текст:
Спагети ала карбонара е едно от най-лесните неща на света. В смисъл, наистина. Имат едва 4 съставки: паста, яйце, панчета (или гуанчале, бекон) и пекорино романо (или пармиджано). Със сигурност няма сметана. Не че не може да се сложи – може, и вероятно ще е много вкусно, но просто няма да е карбонара, а нещо друго, което си има право на собствено име, за да не използва чуждо./spoiler]

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 08:51 от Sissy

# 163
Е добре, де, все пак не сме в кулинарно предаване Hug Ние вкъщи ги правим със сметана, сирена различни и бекон. Даже чери и маслини слагам. Стават супер. Та, ще хапва спагети ала мама явно Kissing Heart

# 164
Мая,в Карбонарата яйцата са почти сурови и не е правилно да се дава на бебе или малко дете, затова има значение. В къщи можете да приготвите спагети със сос подходящ за бебе 😜 Та затова,ако не бяхте споменали сметаната ,отговора щеше да бъде отрицателен.

Общи условия

Активация на акаунт