Захранване - въпроси и отговори - тема 8

• 44 968
  • 846
  •   1
Отговори
# 720
Извара не съм давала, не ядем извара. Предполагам ако е въведено сирене, няма проблем да се даде. Йогурт, кисело мляко ли се има предвид, ако е то, се въвежда като всяка нова храна. Аз дадох към 10м. Сметана /готварска предполагам визираш/ дадох след годинката в разни яденета, не съм въвеждала специално.

По-скоро се чудех за ей това пюре, дали мога да го давам. Simple Smile
С 3% сметана и пълномаслено мляко.

# 721
Зависи на колко е детето. Преди 10м аз лично не бих го дала заради сметаната. Както казах,сметана дадох след годинката.

# 722
Така е,вие сте в началото на захранването с малчо, има др подходящи комбинации.

# 723
Зависи на колко е детето. Преди 10м аз лично не бих го дала заради сметаната. Както казах,сметана дадох след годинката.
Аз пък спанак дадох сравнително късно. Наистина зависи от възрастта.

# 724
Ами аз не си спомням спанак точно кога дадох. Със сигурност е било след 8-9м, не по-рано. Не знам на колко е бебето на Рокет.

# 725
Още е малък - 5++. Simple Smile
На пюрето видях, че е за след 4ти месец, затова се зачудих.

# 726
То като пише за след 4, обикновено имат предвид, че е с консистенция за 4 месечно - много ситно смляно. Не, че е добре да се дава на 4 м. бебе. Simple Smile

# 727
Аз спанак ще давам днес за първи път,на 9+++. Сметана още не съм давала,мисля ,че е рано! С картоф ще дам спанака ,чудя се дали да сложа кисело мляко ,та да докарам на вкус нещо подобно като това, което е показала Рокет ( даде ми идея 😜).

# 728
спанак дадох в седмицата, в която навърши 8 месеца
хареса му
комбинирах го с картоф+заек или оризова каша+тиквичка/жълтък

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 15:57 от elle.n

# 729
То като пише за след 4, обикновено имат предвид, че е с консистенция за 4 месечно - много ситно смляно. Не, че е добре да се дава на 4 м. бебе. Simple Smile

Пюретата на HIPP са номерирани спрямо навършеният месец, от който могат да се дават.
Това сме го коменрирали във фейсбук групата им. Simple Smile

# 730

Пюретата на HIPP са номерирани спрямо навършеният месец, от който могат да се дават.
Това сме го коменрирали във фейсбук групата им. Simple Smile
Ние пък сме го обсъждали много във форума. За фирмата ХИП е съвсем естествено да иска да давате пюретата им колкото може по-рано. Много майки обаче, и аз включително, не захранват на 4 м. Въпрос на избор и решение на майката.

# 731
Няма логика в това, което казвате, но няма да споря. Simple Smile

# 732
Не мисля,че само майката ще реши кога да бъде захранено детето! Някои бебета са готови на 4 месеца,други на 6 още не са. Аз имах желание да захраня на 5+,но малката не проявяваше никакъв интерес към храната и го отложихме. Е,на 6 месеца вече усилено се вълнуваше от храна и захраних успешно. Ядеше с апетит и беше любопитна към нови вкусове. Сега вече има предпочитания и капризи ,с които се опитвам да се съобразявам!

# 733
е то има и пюрета с месо, на които пише 4+ ама ще го дадеш ли ... Точно показва консистенцията тази възраст, а не че съставките са подходящи. Ето примера с това пюре картоф, спанак и сметана - пише 4+, но нито едното не може да се даде на 4-месечно, то изобщо за какво пюре може да става въпрос на 4м?!?. Първо, че захранване се започва около 6м, и второ, че спанак и сметана се въвеждат доста по-късно, както вече го уточнихме по-горе.

# 734
Elle е направила много добре, че е комбинирала спанака с друга желязосъдържаща храна. Желязото от растителен произход се усвоява най- пълноценно, когато е комбинирано с месо или жълтък.
При нас също имаше проблем със запичането в началото. Сложих микроклизми мелилакс по препоръка на педиатърката. След време, като свикна стомахчето, нямаше проблеми с изхождането. Явно и трябваше време.

Общи условия

Активация на акаунт