Захранване - въпроси и отговори - тема 8

• 44 933
  • 846
  •   1
Отговори
# 75
Навън давам банан, соленки, бисквитки, айрян. Общо взето неща, които стават за гризкане.
Пп. Сега видях, че детето е с АБКМ. Не знам дали са подходящи тези неща. Аз приготвям вкъщи бисквитките и соленките, така че може да използвате съставки, които може да яде.

# 76
  • София
Банана много я запича, в кутийка съм взимала на парчета нектарини или кайсии. Нямаме зъби, но си хрупа солети и бисквитки. Взела съм едни био на Хип за 1+, които бяха единствените без сухо мляко. Не знам обаче това дали е достатъчно да отложим храненето с 1-2 часа.

# 77
На 5+ сме въвела съм няколко зеленчука -тиква,картоф, морков, купила съм на хип пащърнак. Мисля тиквичка.... Имахме тежки колики мислите ли че трябва да поотложа и до кога карфиол и броколи?

# 78
Здравейте мами,
Днес мъжът ми наряза авокадо на детето. И отгоре при основата на авокадото има някакви черни неща(прилагам снимка). Това нормално ли е? Притеснява ме, защото детето вече яде от авокадото- малко и не от частта с жилките.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 11:11 от happy dream

# 79
Не разбрах - яло ли е или не от това с петънцата? Като ви притеснява - не давате.. Не виждам проблемът.

# 80
Не разбрах - яло ли е или не от това с петънцата? Като ви притеснява - не давате.. Не виждам проблемът.
Не е яло от това с петънцата, само от чистата част

# 81
Не е яло от това с петънцата, само от чистата част
Нищо няма да стане не се притеснявай.

# 82
  • Пловдив
На 5+ сме въвела съм няколко зеленчука -тиква,картоф, морков, купила съм на хип пащърнак. Мисля тиквичка.... Имахме тежки колики мислите ли че трябва да поотложа и до кога карфиол и броколи?
Аз на твое място бих ги отложила. Карфиол, броколи и спанак дадох на 7 месеца, а започнах със захранването на 6м без седмица.

# 83
Здравейте!Имам въпросче относно захранването.Бебка е на 6м. тежи 8 кг.От месец въвеждам зеленчуково и плодово пюре. От 4тия месец и давам млякото с каша.  На АМ сме и яде 4 пъти дневно в 7ч.,12ч.,17ч. и 21ч. На 210мл вода слагам 4 лъжички каша и 3 мляко. Въпросът ми е  как и с какво да заменя обедното и следобедното хранене. Благодаря предварително.

# 84
Здравейте!Имам въпросче относно захранването.Бебка е на 6м. тежи 8 кг.От месец въвеждам зеленчуково и плодово пюре. От 4тия месец и давам млякото с каша.  На АМ сме и яде 4 пъти дневно в 7ч.,12ч.,17ч. и 21ч. На 210мл вода слагам 4 лъжички каша и 3 мляко. Въпросът ми е  как и с какво да заменя обедното и следобедното хранене. Благодаря предварително.
Обедното е зеленчуково пюре (месно-зеленчуково /зеленчуково с жълтък - - > когато им дойде времето), следобедното е зърнени храни (каши) + плодове. Кашата в шишето не я разбирам като цяло, защо го правите това...

# 85
Бебето е много малко, за да се заместят обедно и следобедно хранене. А и тези 4 хранения ми се виждат малко. Моя е на 1 год и яде 6 пъти + нощни хранения. За 6 мес бебе е достатъчно на обяд да предлагате по няколко лъжички зеленчуково пюре, но не да замествате изцяло храненето. Към 7 ми мес може СЗ плодове, но пак колкото иска бебето без да целите грамажи. Моя замести хранения към 10 мес. Имайте предвид, че млякото е основна храна до годинката. И аз не го разбрах това с кашата в млякото. Защо са тези празни калории? Бебето си е добре 8 кг.

# 86
Ние сме на 9+ и имаме 6 хранения, чак се притесних, че много я храня😀

Искам да питам сварени те чушки докога се белят?
И коя риба е подходяща за първа?

# 87
Здравейте, аз се включвам за първи път при вас. Имам следния казус. Моята бебка е на 7 месеца (от вчера), изцяло на кърма е,но  мисля да я отбивам около годинка, тъй като ще се връщам на работа. Захраних я на 5 месеца и 2 седмици, като около месец след това изцяло заместих обредното хранене. Обаче този месец не е качила изобщо(9400кг. е) и педиатъра ми каза, че не е трябвало да спирам да и давам кърма и на обяд. Та въпроса ми е грешка ли съм направила, и до кога трябва да я кърмя и след пюрета. И как да процедирам, за да мога лесно да я отбия около 1 г.

# 88
  • Варна
Ами грешка е според мен, да. До годинката има цели 5 месеца, много е рано да я лишаваш от обедното мляко. Постепенно можеш да отбиеш за месец, дори за по-малко, за момента си кърмѝ детето.

# 89
И аз смятам така, да не спираш да кърмиш и след обедното хранене. А ако имаш желание като тръгнеш на работа пак можеш да кърмиш сутрин, вечер, през ноща...

Общи условия

Активация на акаунт