Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако бебето ми не яде повече от 60 грама пюре на обяд?
Кога мога да започна да давам на детето си червено цвекло, кайсии, праскови и боровинки?
Кога едно хранене е напълно заместено?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако бебето ми не яде повече от 60 грама пюре на обяд?
Ако бебето ви не яде повече от 60 грама пюре на обяд, не се притеснявайте, особено ако продължава с кърменето. Не го принуждавайте да яде повече; вместо това предлагайте разнообразна храна редовно. Наблюдавайте реакциите му и предлагайте плодове между храненията или сутрин, като не забравяте да опитвате различни видове храни, като месо, жълтък и други, когато детето е готово.
-
Кога мога да започна да давам на детето си червено цвекло, кайсии, праскови и боровинки?
-
Кога едно хранене е напълно заместено?
-
Как да въведем нови храни при захранване на бебе на 5 месеца?
-
Кога може да се въведе агнешко месо в диета на бебе?
от две седмици се мъча и няма и няма. Човека е пристрастен
Аз отбих много лесно изключително пристрастено кърмаче, чак се изумих, очаквах големи драми.
След това започнах веднага след обедното хранене да го мятам в количката и да излизаме навън, за да заспи, докато се вози и пак да не се сеща да търси. Най-голям зор бяха нощните, защото се будеше поне по 3-4 пъти на нощ. Няколко дни спах в другата стая, за да не ме вижда през нощта като се събуди, тогава баща му успяваше да го успокои и приспи с гушкане. И като махнах нощните хранения кърмата ми намаля много, ама много и просто нещата станаха естествено. Остана само вечерното кърмене за приспиване, накрая беше буквално на сухо, само дъвчеше. И една вечер си казах, че това е, приключвам. Вместо да му дам да суче просто го гушках и той си заспа. И това беше, без ревове, без запушване, без медикаменти (предвид, че се запушвах редовно до 6-я месец и от това ме беше страх). Явно уцелих момента, не знам, мои приятелки с малко по-големи деца видяха голям зор. Просто трябва все още да не разбира чак толкова, да не може да става от леглото и да ходи да те търси из стаите, времето да е подходящо за дъъъълги разходки навън и т.н.