Захранване - въпроси и отговори - тема 8

• 45 641
  • 846
  •   2
Отговори
# 255
  • Пловдив
Цяла порция ли се дава или постепенно, като захранване? И колко продължително? По препоръка отложихме, на 1.6 е.
Аз и дадох цяла порция. Вие щом сте отложили по препоръка, предполагам на педиатъра, той какво мисли - кога да дадете белтък?
Всъщност и нашата педиатърка искаше да отложим белтъка, но бях чела, че се съдържа белтък във ваксината за паротит, рубеола, морбили и на своя глава и дадох белтък преди ваксината. Не е имала проблеми, нямаме алергии в семейството.

# 256
И ние нямаме алергии. Баткото също не е имал проблеми. С ваксината всичко беше ок, притесвявах се и аз точно заради това. Към млечните прави реакции, основно се изразяват в пламване на дупето..от сирене и кисело мляко, при минимални колическа - връх лъжица кисело, например, . затова и белтъка го забавихме като по-особен вид. Ще пробвам с трохи кекс плавно.

# 257
  • Пловдив
При дъщеря ми така пламва дупето от ягоди и то само от една ягода (малка, домашна) и ги оставих за догодина, когато вече ще е на 2,5г живот и здраве. Ами във вашия случай не мога да препоръчам нищо, освен както казвате да пробвате с кекс и плавно. Да няма АБКМ?

# 258
Следя темата от няколко седмици и все повече се страхувам от това захранване.
Не знам защо ми изглежда толкова сложно.
Можете ли да ми препоръчате някоя книга по темата, но да е писана като за идеоти? Grinning Просто ми трябва целата информация систематизирана на едно място.
Нещо като "Захранването за Dummies". Предпочитам вътре да има и някакви примерни менюта.
Предполагам ние ще започнем захранването до 2 месеца и искам от сега да се подготвя.
На колко сте? Аз започнах на 4м с каши. На 5 с пюрета. Приготвях и домашни,но моята е голяма претенция и не ги ядеше. Опитай първо със зеленчуково,но с еднокомпонентни зеленчуци(картоф,морков)

# 259
Купих на плазмон заешко 80гр.
Колко гр трябва да сложа от него в зеленчуково пюре? Половината?
👶на 7м.е

# 260
Здравейте, бебчето ми е на 1м.,но тъй като имам доста праскови си мислех дали е добре като идея да ги обезкостя и обеля и да ги затворя с малко водичка без захар в буркани, и за зимата, когато дойде време за захранване да и давам от тях като пюре?

# 261
Здравейте, бебчето ми е на 1м.,но тъй като имам доста праскови си мислех дали е добре като идея да ги обезкостя и обеля и да ги затворя с малко водичка без захар в буркани, и за зимата, когато дойде време за захранване да и давам от тях като пюре?

До колкото знам мъхестите плодове след 1г.

# 262
  • Варна
Обелени и термично обработени не са проблем. Но точна рецепта и метод за консервиране не знам, да кажат другите.

# 263
  • Пловдив
Зимата не знам точно колко ще е голямо детето, но препоръчвам след 10 м да се даде, обелена, стига да нямате алергии в семейството. Вече ако има - след 1 г.
Пиша, за да ви кажа аз какво правих с прасковите. Трябва да са меки и сочни. Беля, режа и пълня буркана до горе, така хубаво да се натъпче, затварям без вода и варя за капачка. Става като сладко, защото тя си пуска сок, плода става леко тъмен, но вкуса е страхотен. Щом и на мен ми хареса.

# 264
  • На брега на реката
Аз, току-що направих няколко пакета обелени и нарязани и прибрах във фризера. Зимата само слагаш в малко кипнала водица да поврат 10 мин и са готови.

# 265
Това с фризера ни хареса, но нямам много място... Така с буркани те мислех да ги направя. По принцип смятах към 8ми месец да ги давам, тя февруари живот и здраве ще е на 8, и по принцип ако я захраня на 5м, това ще е декември, тогава няма нищоподходящо за пюрета, а по принцип искам аз да си ги приготвям. Има ли някакъв друг плод, който мога да стерилизирам, сещам се за сливи, някакви др идеи?

# 266
Аз пробвах да замразя синя слива без костилката. На следващия ден я размразих, за да я опитам, ами беше станала кисела. Мислех да сваря и направя на пюре една и така да замразя или да замразя обелена. Някакви съвети?

# 267
Това с фризера ни хареса, но нямам много място... Така с буркани те мислех да ги направя. По принцип смятах към 8ми месец да ги давам, тя февруари живот и здраве ще е на 8, и по принцип ако я захраня на 5м, това ще е декември, тогава няма нищоподходящо за пюрета, а по принцип искам аз да си ги приготвям. Има ли някакъв друг плод, който мога да стерилизирам, сещам се за сливи, някакви др идеи?
Аз също ще захранвам зимата, съветвам те да си стерилизираш круши, защото действат добре при запек.  Братовчетка ми каза, че също стерилизирала миналата есен без захар за сина и който е на 1г. и половина вече. Изхвърлила е всичко, плодовете били кисели и горчиви. Посъветва ме да слагам по малко захар.
Аз искам да попитам домати кога се въвеждат?

# 268
  • Пловдив
Предполагам, че по-киселите плодове след стерилизация стават още по-кисели. Освен праскови друго не съм стерилизирала.
Ако ще се слага захар, то по-добре да изчакам да им дойде времето на плодовете или пък да си купя готово пюре.
Домати дадох на 9 месеца, захраних на 6. Те са киселина и може да се върнат коликите.

# 269
  • София
И аз не бих сложила захар! Домат добавих около 10- ия месец, захраних на 5+++ м.

Общи условия

Активация на акаунт