Захранване - въпроси и отговори - тема 8

• 45 011
  • 846
  •   3
Отговори
# 660
Здравейте мамита! Днес с малката принцеса бяхме на консултация,която чакаме от 3 месеца... Та всичко мина ок,каза ми обаче да започна да й давам пюрета от месо и зеленчуци и риба,но тя е почти на 6 месеца и според мен е малка за тези неща? Да отбележа,че сме в Англия и тук явно дават от доста малка възраст такива неща. Някоя друго давала ли е на 6 месечно бебче месни пюрета и как му се е отразило? Аз мислех да изчакам поне до 6-7 месец за този вид пюрета. Благодаря предварително.

# 661
Здравейте мамита! Днес с малката принцеса бяхме на консултация,която чакаме от 3 месеца... Та всичко мина ок,каза ми обаче да започна да й давам пюрета от месо и зеленчуци и риба,но тя е почти на 6 месеца и според мен е малка за тези неща? Да отбележа,че сме в Англия и тук явно дават от доста малка възраст такива неща. Някоя друго давала ли е на 6 месечно бебче месни пюрета и как му се е отразило? Аз мислех да изчакам поне до 6-7 месец за този вид пюрета. Благодаря предварително.
Здравейте първо въведох зеленчукови пюренца след това , пилешко , пуешко и заешко а риба дадох около 10-тия месец

# 662
Аз захраних на 4,5 месеца със зеленчукови пюрета. На около 5,5 месеца добавих и месо със зеленчуци.

# 663
Първо дадох пуешко на 6м.

# 664
Синът ми е на 5++ месеца и се захранваме от скоро. Засега само зеленчуци давам и планирам да е така поне до 6ти месец. След това вече е 6+ ще въведа и месо.
Малкият е изцяло на АМ.
В схемата, която следвам е дадено, че не е проблем да се захранва от по-рано, но до 10ти месец не трябва да има безпротеиново хранене.
Тоест или пюре от зеленчуци с мляко (дохранване или включване в пюрето) или с месо. Simple Smile

# 665
Аз захранвам от точно един месец,на пет и половина е малката.От няколко дни давам оризова каша следобед,мисля скоро да дам с нея плодово пюре.Вие как въведохте плодовете?

# 666
Аз въведох плодове самостоятелно.
Днес за първи път предложих овес. Колко дни трябва да давам, за да се смята за въведен? Всеки ден ли се дава?

# 667
Овесът е първата глутенова храна. Аз давах по седмица глутеновите всеки ден за СЗ. Пловодете, някои дадох самостоятелно /пюре от сливи например/, други към безглутенова, а по-късно и глутенова  зърнена храна /овесено ядки с плод примерно/. Месо в 7месец.

# 668
А кашите пак ли се започват с по няколко лъжички и при всяка нова каша ли се процедура така или се дава пълна порция?

# 669
Моля, дайте идея, къде ми е грешката?

Днес трябваше да се захраним с картоф.
Намерих хубави картофи, сварих ги около час преди яденето и когато стана време пробвах да ги направя по два начина. С пасатор, като очаквано, този вариант не сработи. Картофите станаха на гума.
Втория вариант -  добавих мляко и намачках с вилица и след това опитах хубаво да стрия с лъжица. Но пак не стана хомогенна смес, а останаха малки парченца. Достраша ме да ги дам на беб така и общо взето опитът ми за домашно пюре от картоф пропадна.
Според майка ми, съм сбъркала, защото е трябвало да намачкам картофите с вилица още докато са топли, а не когато са изстинали.
Дайте някаква идея как да си получи хубаво пюре, защото не става само на купешки да карам.
Искам поне основните морков и картоф да ги правя домашни!

# 670
Мачкаш докато са топли с малко от водичката, в която са врели

quote author=Rocket link=topic=1220598.msg41769886#msg41769886 date=1605700651]
Моля, дайте идея, къде ми е грешката?

Днес трябваше да се захраним с картоф.
Намерих хубави картофи, сварих ги около час преди яденето и когато стана време пробвах да ги направя по два начина. С пасатор, като очаквано, този вариант не сработи. Картофите станаха на гума.
Втория вариант -  добавих мляко и намачках с вилица и след това опитах хубаво да стрия с лъжица. Но пак не стана хомогенна смес, а останаха малки парченца. Достраша ме да ги дам на беб така и общо взето опитът ми за домашно пюре от картоф пропадна.
Според майка ми, съм сбъркала, защото е трябвало да намачкам картофите с вилица още докато са топли, а не когато са изстинали.
Дайте някаква идея как да си получи хубаво пюре, защото не става само на купешки да карам.
Искам поне основните морков и картоф да ги правя домашни!
[/quote]

# 671
мачкаш, докато са топли ...
в пасатор слагаш малко мляко ...
поемат течност заради нишестето, внимавай да не остане сухо, след време може да оставяш малки парченца, но пак внимавай останалата част да не е суха

# 672
Рокет,вече са ти отговорили момичета,но ще споделя и аз моя опит. Аз картоф дадох заедно с тиквичка и морков, защото картофа запича доста. Пасира се заедно с другите, докато са топли,при нужда се долива вода. Аз слагам бебешка вода,тъй като зеленчуците ги правя  в уред за готвене на пара. Добавям зехтин и лимонов сок също. Не бързах изобщо с картофа,бях дала вече доста други зеленчуци!

# 673
Благодаря! Simple Smile

Sissy, да, аз днес в крайма сметка го дадох от готово пюре морков+кратоф.
Иначе и аз вече съм въвела пащърнак, морков и броколи. Реших сега, че е време за картофче, пък дано не ни запече много. Simple Smile

# 674
Може спокойно да комбинирате въведените продукти. Не е задължително да е само картоф. То даже е по-вкусно ако е в комбинация, иначе картофа е безвкусен.

Общи условия

Активация на акаунт