Захранване - въпроси и отговори - тема 8

• 45 002
  • 846
  •   1
Отговори
# 675
Може спокойно да комбинирате въведените продукти. Не е задължително да е само картоф. То даже е по-вкусно ако е в комбинация, иначе картофа е безвкусен.
Да, да, почнах вече да комбинирам. Simple Smile
То иначе ни броколи, ни картоф щеше да яде. Засега само пащърнак и морковче хапва с удоволствие, явно защото са по-сладички.
На много места чета, че за да се води въведен един зеленчук, трябва да се стигне до цяла порция. Не знам колко визират, но малкият досега най-много майче 70-80гр е изяждал.
Аз зеленчукът го смятам въведен след като го е хапвал 5 дена и не е дал реакция. Simple Smile

# 676
Аз въвеждах по два дни всеки плодз и зеленчук, след като бях дала 4 дни само тиква, не е имало при нас проблеми, нито пък мисля че е нужно да се стига до цяла порция, за да е въведен.
А кашите пак ли се започват с по няколко лъжички и при всяка нова каша ли се процедура така или се дава пълна порция?
Аз въведох плодове самостоятелно.
Днес за първи път предложих овес. Колко дни трябва да давам, за да се смята за въведен? Всеки ден ли се дава?

За глутена - счита се че се дава 1 месец и тогава е въведен, т.е с натрупване и може да се даде цяла порция.
За безглутеновите каши аз лично също не съм въвеждала, да, не давах друго, но и не мисля че са алерген и опасни, но аз не давам пълна порцийка каша, давам и плод.Може да се дават всеки ден по веднъж дневно от безгл., същото и за глутеновите.

# 677
И аз не давам нищо по четири дни,освен първия и втория зеленчук.Картофа го въведох с пащърнак,а после дадох картоф със спанак.Броколи и карфиол самостоятелно,не е имало проблем.

# 678
Рокет, момичетата са писали вече, аз бих добавила само, че спорен мен един час е доста за варене на картоф и дори да успееш да го направиш беб може да не го яде, защото стават отвратителни като се преварят. Също се сещам, че Хедра имаше една статия за съхраняването на пюрета и изрично предупреди, че ако се замразява картофено пюре, преди да се даде трябва да се размрази почти до завиране, иначе ставал блякс. Ако някой има такава идея да знае

# 679
Kristaline, приготвих го час преди храненето, не че съм го варила толкова. Не съм се изразила правлно сигурно. Grinning
Засега се отказахот идеята за домашното картофено пюре, защото вчера още 2 пъти пробвах и не ми се получи (мачках ги топли с вода, с АМ, на ръка, с блендера, с пасатора).
Днес ще вземем няколко бурканчета готово, колкото да го захраня хубаво с него. Simple Smile
Иначе морков, броколи, карфиол всичко ми се получи от първия път като експериментирах миналиа месец .... ама с пустите му картофи майче няма да се разберем.

# 680
Свари си един картоф, един морков и едно броколи и ги пасирай в пасатор, докато са топли и добавяш от водата на око, да стане като каша. Кое не се получава, не мога да си обясня.. малко филм има ми се струва от престараване, с най-добри чувства казано Hug

# 681
Свари си един картоф, един морков и едно броколи и ги пасирай в пасатор, докато са топли и добавяш от водата на око, да стане като каша. Кое не се получава, не мога да си обясня.. малко филм има ми се струва от престараване, с най-добри чувства казано Hug

В единия случай пюрето става като гума, когато го правя с пасатор.
В другия, когато го мачкам на ръка, остават малки парченца. Просто още ме е страх да му дам нещо, което не е напълно пюрирано.
От там идва проблемът. Simple Smile

# 682
Извинявай Рокет, не съм те разбрала. Grinning предлагам ти за последен опит да смениш сорта картофи и да не пасираш прекалено дълго. Ако слагаш мляко трябва да е топло и то. Ако пасираш прекалено дълго също става гумено. Но повече ми се струва, че не си улучила подходящ сорт картофи.

# 683
Препоръчайте ми марки пюрета, които са максимално изчистени от 'излишни' съставки. На HiPP само пюрето от пащърнак е пащърнак +вода, всичките им други видове са със захар, царевично нишесте и други. Държа да са така защото ще ги ползвам за първи пюренца при захранване.

# 684
Аз ще ви отговоря на въпроса втори път, питахте пак преди няколко страници.Малките бурканчета гербер + имат нови със зелени капачки органик, също хубави,  Ella's kitchen - чисто съдържание - зеленчук, плод + вода или без вода даже.
Добър апетит на дребосъчето желая.

# 685
Благодаря. Бях останала с впечатлението, че има доста избор, а като отидох в магазина и се шашнах, че от цял рафт само едни ми вършат работа. Та затова.
А Ela's kitchen от къде ги купувате? И те ли са в бурканче?

# 686
medissa От morkov съм поръчвала, в пликчета са като плодовите за смукане

# 687
Препоръчайте ми марки пюрета, които са максимално изчистени от 'излишни' съставки. На HiPP само пюрето от пащърнак е пащърнак +вода, всичките им други видове са със захар, царевично нишесте и други. Държа да са така защото ще ги ползвам за първи пюренца при захранване.
До сега съм давала само на Хип и не съм срещала в нито едно подобни съставки. Съжалявам, че онзи ден хвърлих книжката с асортимента им, щях да ви снимам кои съм давала. Общо взето от чистите зеленчуци и плодове всички видове, комбинациите между няколко зеленчука също. Чакат си реда комбинациите със заешко и пилешко- в нито едно не съм виждала да има такива добавки. Само в градински зеленчуци с ориз има пълномаслено мляко, даже късно го видях, та ходих да го сменям. Да не би да бъркате марката? В кои сте видели такива неща, да внимавам като купувам?

# 688
Дами, днес се заредих с няколко зеленчука, че запаса в хладилника намаля, а моя мъник купешко не признава 🤭 Дайде идеи кое с кое да комбинирам за да станат няколко различни комбинации. Имам пащърнак, броколи, сладък и обикновен картоф, морков, тиква, карфиол, спанак, зелена и червена чушка. Разполагам също така с елда, киноа и просо...😁

# 689
Ами точно се прибирам от Кауфланд, че има намаление на Хип. Имат царевично брашно.
Аз не посмях да взема и взех на Gerber доста видове. Доволна съм.
А тези комбинираните - примерно ябълка и круша се дават след като вече са въведени и двата плода нали? Защото самото съотношение е различно или това няма значение?

Общи условия

Активация на акаунт