Един татко моли за съвет

• 14 817
  • 480
  •   1
Отговори
# 345
След като прочетох поста на автора от 2008-а (евала за разследването, но не беше нужно чак толкова ровене), само затвърждава мнението ми за принцеска. Няма смисъл, автора е прекалено добър, мека мария както казах, ще му пие кръвчицата още много време. Не разбирам защо я защитавате толкова тази булка или мислите, че автора лъже (в анонимен сайт, така и не разбрах какъв е смисъла да го прави). Не е виновно тук заболяването и, тя си е била такава още от начало. Аз такова нещо не бих изтраял, имал съм такава приятелка, макар и в не толкова лош вариант, така че знам за какво става въпрос. С такъв човек нищо не може да се постигне, не можеш да изплащаш жилище или да осигуриш нормален живот, след като всеки ден ти се сменят приоритетите и ти се сипят обвинения на главата, а в същото време отсрещния не си мърда гъза да направи нещо по тези въпроси.

# 346
  • София
Няма доказателства, че е един и същи човек зад този ник.
Обаче трябва да ви кажа, че Гугъл успява да направи разни връзки и да изкара забравено инфо.
С две имена намерих отдавнашни постове тук на една колежка, които ми изясниха някои неща...Вкл. снимки, затова съм сигурна че е тя

# 347
Писането е едно и също, тъй че мисля няма спор по въпроса.

# 348
Да бе, тя участвала с пари за ремонт на гарсониерата, а сега мъжът я кара да дава пари и за друго жилище да ремонтира. Ако пусна тема как съм ремонтирала едно жилище, дето се води документално на свекървата, и сега второ трябва да ремонтирам, при положение, че вече веднъж даже съм се изнасяла с детето при майка си и брачната идилия не е сигурно колко ще продължи, ще се учуди ли някой, че не желая да ремонтирам още някое чуждо жилище.

Разпознаваем е авторът, и по писанията си. Все едно абсурт да не е писала в един друг форум със същото име и същия Аватар, с който беше и тук.
Даже освен другото жилище трябва да ремонтират и това, в което живеят сега, за да ѝ е уютно на маминка.

# 349
Бе тя жената щом е склонна да се размени и да им отстъпи по-голямото жилище, надали чака не техния ремонт за гарсониерата. И не е длъжна, може винаги да ги натири и да си даде имота под наем, да си свирка рентиерка и да си ходи по ексурзийки.
Мен друго ме изумява, че Богданка е живяла 12 годин в гарсониерата (чуждата, пу-пу), но като дошло детето и вече небето я смазва – домът чужд, детето я натяга, работата на мечтите си не намира. Амиии...

# 350
  • София
Това подигравателно "маминка" и че трябвало да й бъде уютно, идва в повече.
В нищо не се е намесила жената, давала е гарсониерата под наем и се е лишила от дохода, за да им я отстъпи.
Защо и тя е виновна и за какво?

# 351
Плюй в пазвата, Лимонче, няма да сме вечно млади.

# 352
Аз пък не познавам влюбчиви мъже, дето са готови да търпят такова нещо. Автора послъгва, но това е без значение. Все ще намери някоя по-слаба и по-нормална от тази. Айде холан да не са се свършили жените.

# 353
Плюй в пазвата, Лимонче, няма да сме вечно млади.
Няма, за щастие син нямам и няма да съм свекърва. На дъщерите си съм подсигурила жилища. Няма да им се налага нито да ме местят от дома ми, нито да ремонтират гарсониерата на свекървите си.

# 354
  • Варна
Могат да закупят общо жилище. Но не виждам солидарност в този брак. Подобен казус съм виждала.Изгониха свекървата от по- голямото жилище. Тя се издържаше от наем на другото. Сега е принудена да работи в пенсионна възраст. Има и вила, в която се самонастаниха родителите на снахата. Тя също не работи.Капризна е и иска длъжност и заплата, които не съответстват на дипломата и със среден успех. Високи претенции, без реални качества и възможности.

# 355
Свекървата в случая ще им направи услуга ако ги изгони от семейните жилища. Да вървят където знаят, да се сблъскат с малко трудности и да се научат да се справят с тоя живот. Така или ще се сплотят или ще се разделят.

# 356
  • София
Свекървата в случая ще им направи услуга ако ги изгони от семейните жилища. Да вървят където знаят, да се сблъскат с малко трудности и да се научат да се справят с тоя живот. Така или ще се сплотят или ще се разделят.

Това ти виждане как се съвместява с факта, че си осигурила жилища на децата си?

Или пак стигаме до прословутото "Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря"?!

# 357
Излиза, че точно тия с осигурените жилища накрая нищо не става от тях.

# 358
Ммм така. Една бърза проверка в Гугъл за ника и става ясно, че жената не е никак зле образована. Немска филология от НБУ. Това подсказва две неща- или мама и тати имат пари, или жената не е никак мързелива и си е работила здраво, за да се образова.
Скрит текст:
Прави впечатление и колко често са били по екскурзии. Това обяснява как с общ доход от поне 2500( това за втората година майчинство) се е наложила кредитна карта.
Грешка е кредитната карта и кредитите. Това са неща, които се обсъждат със партньора, предвид, че при сключен брак той е съдлъжник.
Оставането в гарсониерата, поради щото жената не искала да взимат кредит, е безумно. Има куп начини единия партньор да закупи жилище, което да не може да се пипне при развод. Включително да го купи и дари на мама.
По-скоро не е имало желание, а и финансова култура, за да го направи.
Авторе, а ти колко пъти си повдигал въпроса за бирата? Щом смяташ, че е проблем, говорил ли си с нея, да опиташ да помогнеш, нещо?
Уговорки тип "аз гледам детето, ти се занимавай с домакинството" са безумни. Детето е общо, както и домакинската работа е обща.
Както аз виждам нещата, ти си се опитал да отделиш детето от нея, водейки го при майка ти, уж за нейно добро. Не е ок това. Сам казваш, че е лабилна и се влияе. Дали не си се възползвал ти самият от това? Много е лесно, от "загриженост" да убедиш жена ти, че е уморена, че не си иска детето и че е по-добре да го водиш при майка ти. Ти как се опита да помогнеш на жена си да поддържа връзка със детето си?
Отделно, знам какво е да си в малко жилище. Ужасно е. Но има начин всеки да си запази пространството. Дори и със дете. Защо като се събуди детето, не отидете в другата стая? По същият начин, защо не преместихме тв-то в кухнята, за да може тя да си гледа до късно. Винаги е по-добре телевизор да няма в стаята, където се спи. Тя си седи до късно да гледа тв, после си ляга, вие сутрин като станете с детето, отивате в кухнята.
Има ли желание, има и начин.
Отделно каза, че си водил детето при другата баба, от 11 до 7 вечерта. Щом ти е такова работното време, кой взема детето от градина, която е до 4:30-5?
Въобще, първоначално темата изглеждаше със други нюанси. Все пак съветът ми остава:
Намери си адвокат, опитай да се разберете нормално, не прави циркове с обвинения в съда, ако се стигне до там.
Детето е най-важно, намери начин нещата да се случат по най-лек начин за него.
Не дължиш обяснения във форума, така е.
Но щом си пуснал темата, значи искаш някакви съвети. Няма да получиш качествени такива, докато нещата не се връзват. А, ако стигнете до съд, ще обясняваш. И то много. По-добре се вслушай в това, което тук ти показват като проблем. Защото, ако дори и една част от съмненията на съфорумките са истина, то ще ти е трудно да се бориш за дете. Най-вече, ако изтрещяването и избухването ти не са еднократни.
А това, че си опитал да отдалечиш детето от майка му, чрез манипулации, е долно.
[/spoiler]

Мадам, принципно ми допадаш, ама реакцията ми на това е само една - wtf?!
Трябва ли наистина да ти обяснявам по колко параграфа не е окей да извлачиш от анонимен форум ника на човек, споделил проблем, за да го търсиш по социалните мрежи? Сериозно? И на жена му профила да стоукнеш? И да я разнесеш тук какво е учила и къде. Да се обсъжда на какви почивки са ходили хората, според постовете им във фб..Това е прекалено.. Много прекалено. Излиза извън всякакви граници на нормално поведение.
Честно да ти кажа - абс съм сигурна, че всеки един от пишещите тук си има кирливи ризи, които не ще да ги разнася из форуми. Не е правилно поведението ти. Съзнателният избор на анонимност трябва да бъде уважен. Независимо от любопитството ви за разкриване на пълната картинка. Не е окей и има граници, които не бива да се преминават.

# 359
  • София
Чак пък толкова. Който иска да е наистина анонимен - проучва малко как се прави.
И какво му извлича, като той го е пляснал тук, във форума. И не е писал в соц. мрежи, а в общодостъпен форум, пък и соц. мрежи си имат филтри, ако човек знае какво да направи.
Това са аматьорски действия, един по-светнат човек ще намери сигурно още куп неща

Общи условия

Активация на акаунт