Един татко моли за съвет

• 14 772
  • 480
  •   1
Отговори
# 75
Скрит текст:
Аз не разбрах каква ти е заплатата, но ако това 2 к е две хиляди лева, кредитната карта си е пълна глупост. По- добре да си взел ипотечен заем и сега да имате по- голямо жилище. Според мен или послъгваш, или не умееш да си правиш сметка. Аз също имам бяла карта и знам каква тъпотия е , но аз взимам 1/ 3 от твоя доход. Уж парите са били за семейни разходи, пък тя не знаела? Как така? Прибираш се с огромна покупка / електротехника, уреди за детето/ и тя не знае. Нещо се скъса нишката докато те четох, или си търсиш причина да се разведеш и се чудиш как да го направиш, или кредитната карта е изхарчена за друга жена, или си пристрастен към хазарт. Ще хвърля един боб.
На мен пък ми е ясно. Той написа, че жена му не искала да се заробва с 30г. кредит, ама иска той да осигури жилище, май си го представя да щракне с пръсти хоп. Предполагам: Пиляли са всички пари, а тя е мърнака за още и още и човека се е набутал с кредитна карта и от там е затънал с финансита, а "принцесата" вместо да помогне във финансовия им батак е ставала все по-кисела и :beer:beer:beer. Когато е получавала, не се е интересувала с какви пари е купено/похарчено. После когато се забатачва с кредит, тя абдикира от всичко - от усилия за покупка на общ имот (това даже от преди това), от гледане на собственото си дете, от внимание към мъжа си и ги изритва вечер да си "ергенува" (ака е за женски род?). Аз така си го представям.
Афродита, по-класическа ситуация от това няма. Grinning
Искам, искам, искам - изхарчват парите, идват борчовете, после го напуска, защото не може да осигурява повече. Такива жени не правят счетоводство на семейните финанси, нито ги интересуват откъде идват доходите, важното за тях е нещата да се случват както ги искат.
Знам много такива случаи. Тези все пак са минали критичните 10 години - значи авторът малко или много се е справял за това време.

# 76
Определено авторът малко е послъгал и поукрасил нещата, но все пак ясно е че търси съвет.

# 77
  • Варна
Много е прав Братан. И двете пиявици, за които споменах, действаха точно така. Едната заряза мъжа си като разбра, че няма как да го накара да печели повече. А той не печелеше малко, просто на нея никога не й стига. Намери си по-богат и стана държанка. Другата още седи с мъжа си, защото той печели достатъчно. Но колкото повече печели, толкова по-проклета и зла става тя, да не си мислите, че парите му купуват добро отношение...

# 78
  • София
Нещо за свекървата нищо не се чува. Бяла и добра, или по-добре да си мълчим че разваля разказа?

# 79
На мен не ми се вярва тази жена да си е тръгнала така от нищото. Кой бяга от доброто? Особено жена без никакви доходи. Нали ги четем тук във форума какъв тормоз търпят само и само да не останат без сигурност, а тази... Хм... Някак много смела ми се струва за положението в което се намира.
Да не се окаже мъжът накрая насилник, а спането при мама всяка вечер не по желание на жената.

# 80
  • Варна
Защо да остане без сигурност? Явно родителите й са плътно зад гърба й. Щом споменават "какви адвокати имаме"...

# 81
Да са плътно, колко да са плътно. Ако бяха чак такива паралии щяха поне един двустаен да ѝ купят да не се врът всички в една стая.

# 82
А що..То родители с добри намерения уж,се оказават често скритото зло:)
В ситуацията ако свекървта не беше дала гарсониера или боксониера,щяха да си наемат просторен апартамент Simple Smile
Пък тъщата ако не намилаше..как нея са я осигурили ..
Младите щяха да си бият пак главите Simple Smile

Тъй де..Ако някой ти е длъжен,все ти е крив.

# 83
  • Варна
Ами ако не са плътно, тя да му мисли как ще се оправя като вече не взима на мъжо заплатата и се налага да работи за да издържа хем себе си, хем дете.

# 84
Е, те може да са чакали родителите на "принцесата" да ѝ бъде купен апартамент. Ама като не става и не става, да са пратили зеткото по дяволите.

# 85
Потресена съм от такива хора и особено жени. Работила за малко пари, по всяка вероятност неквалифицирана работа. Родила и легнала депресирана и пияна. Свършило й майчинството и на две работни места тип клатику* едва се задържала по няколко месеца.
Ако е алкохоличка, не мисля, че ще й дадат детето. Пък и е без жилище и доколкото разбрах - безработна. А авторът има свободно жилище.

Авторе, между другото, тези твои приятели търсят ли си още служител за 2к заплата и какви изисквания имат?

големите разходи, които успял да минимизира, че и да обърне в спестявания. Кънти на кухо тази история.
По тая точка не кънти. Аз от половин година, откак изплатих КК, оставам със 100-150 лв в края на месеца, ама пусто широки пръсти и шарени витрини. Покрай ИП за първи месец успях да не ги изхарча.

# 86
  • Варна
За съжаление има пиявици,които и след смъртта на " спонсора" рекетират роднините му.
Авторът има прекалено много доводи за развод. Дете не трябва да се отглежда сред скандали и алкохол.

Последна редакция: нд, 31 май 2020, 19:21 от Viviana91

# 87
Авторе, според мен като жена, ще си навлечеш грях на душата, ако насилствено / с помощта на добър адвокат и грозни схеми/ отнемеш детето от майката. Даже ако имате брак не е нужно и да се развеждате /ако може само форумът да не ми скача на бой, това е само към автора/, разберете се някак човешки. Като ви гледам /без да се обиждате/ нищо няма да постигнете и двама /в смисъл да придобиете недвижимо имущество/, така че това с развода може да почака до пълнолетие на детето.
Аз на твое място бих действала по-кротко. Остави я на мира известно време, пиши и по вайбъра има ли нужда от нещо, пари, храна, дрехи за детето, не я дразни излишно.
За пиенето да ти кажа, аз по принцип не пия, но съм имала емоционални кризи и даже съм припадала от алкохол на разни семейни сбирки, тоест излагала съм се на макс. И за себе си мога да кажа, че не съм особено емоционално стабилна. Нали за това е мъжът в семейството, да те успокоява. Най-голямата ти грешка ще бъде да излезеш на война с жена си. Има хиляди начини да се разберете. Даже и една приятелка да си намериш, за да се разтушваш е далеч по-добър вариант от това да се тровите с жена ти.

Първо, не искам да тровя живота на никой. Ако мога искам да задържа и поддържам възможно най-приятелски и добри отношения със съпругата си занапред. Второ, да внеса уточнението, че съпругата ми в никакъв случай не е алкохолик. Тя е човек, свикнал да бори негативните емоции с алкохол. Пробвах каквото можах да измисля, за да й помогна на емоциите и залитването към бирата. Защото при нея не беше 2 бири след работа за успокоение. По скоро 2 двулитърки.... Не знам...  Курсове по йога, психиатри, психолози, семейна терапия, лайф коучове, пращах я на какво ли не и аз ходих също, заедно понякога.... така се опитах да й помогна, да не прекалява с алкохола като стане напечено или като й е по-емоционално ежедневието... Иначе на въпроса за извънредното положение - майка й е безработна и тя  гледаше детето през деня. На обяд я водих и я прибирах към 7. Отношенията ни бяха нормални, как си, имаш ли нужда от нещо да ти донеса за детето и т.н. и т.н. Нищо не предвещаваше това, което се случи снощи.... И оттук си мисля, че малко лицемерната, на мен ми се усмихва, в същото време къцка на съпругата ми малко по малко какъв съм бил, що съм бил....

А за хората, които не вярват че с такива доходи може да се влезе в спиралата на постоянното източване на кредитните карти- може и още как. Имам приятели с по-висок доход от моя, с кредитна карта с лимит 6000, и я издумкват за отрицателно време.... Еми как се харчи - отиваме на ресторант - кредитната карта, да си платим екскурзията, почивката.... някой уред се строшил в къщи..... СПОКОООО на заплата ще внеса.... обаче, на заплата се случва нещо непредвидено, внасям само минималнтата изискуема вноска, и така една година... както и да е....Изплащам си кредита, но си оптимизирах разходите и доходите, и дори акумулирах някакви спестявания последните 6 месеца, гладно за някакво готино училище за детето като му дойде времето.

Някой спомена дали съм се включвал в домакинството - не особено, но ние си имахме нещо като уговорка, аз прекарвам време с детето, водя го на детска, взимам го, ходим по площадки, къпя го и т.н., а тя прави домашните неща....

# 88
По повод изстъплението у тъстовете, върти ми се упорито една мисъл, че родител - в случая майката - не може така да взима детето и да не допуска контакт с другия родител. И даже може човекът  да си извика полиция и така да изведат детето. Ако е така, жалко, че не се е сетил по-рано, щеше да е страшен коз. Хем майката се дъни, хем има свидетели и документални следи.

# 89
Гал,не жигосвай така..
То и аз обичам бира..Simple SmileАма не чакам някой да ми сервира..
Бачкам 6 дни в седмицата,не че ми харесва,часовете, виж работата си я обичам:) Но това е..
Както си го направиш.

Общи условия

Активация на акаунт