Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • Публикувана: 28 юли 2020, 20:00 ч.
 • Последно мнение: 30 юли 2020, 21:47 ч.

Излъгана и пренебрегната

 • 3 300
 • 42
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5
Здравейте!
Надявам се тук да е правилното място, на което да публикувам моята история.

Младо момиче съм, винаги съм се старала да бъда добра с хората и до сега не съм си патила. Относно връзките от към "бройка" съм много назад за възрастта си, за което се радвам. Винаги съм искала сериозна връзка, човек, с който мога да гледам в бъдещето, да имам семейство,подкрепа и прочие.
Имала съм една връзка, която продължи 5год. Тогавашния ми приятел беше страхотен, той ме научи, че партньорът ти трябва да е най-добрия ти приятел и колко е важно да мислиш за двама.
Разделени сме от близо 2 години, беше ме страх да започна нова връзка,но и това се случи. Именно защото преди попаднах на страхотен човек смятах, че всички мъже са такива и сега, когато не се чувствам добре не знам как да постъпя и имам нужда от вашия съвет.
С новият ми приятел сме заедно близо година. В началото той се държеше страхотно, мило,грижовно караше ме да се чувствам специално и просто в един ден,сравнително скоро след като станахме двойка, това рязко се промени. Не мога да говоря с него, опитвала съм, но нито ме слуша,нито се опитва да ме разбере. Караше ме да се чувствам желана, търсеше ме, питаше как съм, държеше се страшно мило, а сега ме пренебрегва, не виждам нищо от него и не оценява това,което аз правя за него.
Тъй като се чувствам несигурна се подадох на изкушението и проверих съобщенията му. Видях, че ме е лъгал за дребни, но важни за мен неща, интересува се от бившите си, както и пише на едната,като ясно си личеше, че той се опитва да завръзва разговора, а тя е отговаряла буквално с една сричка.
До сега не съм си мислила за раздяла, защото смятам, че винаги трябва да даваш шанс, винаги мисля, че аз съм виновна, страх ме е да се откажа, защото чувствам, че все едно съм вложила нещо напразно и съм загубила времето си, страх ме е и да не греша или преувеличавам...
 Знам, че в ситуацията и аз имам вина. Свикнала съм винаги да казвам истината, но сега ми се струва някак странно да кажа, че съм прочела... а ме гложди, чувстам се излъгана.
 Интересно ми е как вие бихте постъпили и дали аз действам наистина наивно и глупаво, без да се защитавам,защото общо взето си мълча и търпя всичко всякаш без да се оценява отсреща.

# 1
 • Мнения: 79
@ Vitaliq Напълно те разбирам ,защото и аз като мъж обаче, съм имал подобна връзка. Това вашето не е любов. Сега те лъже за малки неща, утре ще мине на по-големи и по-важни.Просто си добро момиче и той го знае и се възползва от това. Няма за какво да изпитваш вина ,нищо лошо не си направила. Напразно ще е времето прекарано с него от тук натакът ,след като си осъзнала що за човек е. И каква е вината ти ?

# 2
 • Мнения: 13 814
Точно затова преди човек да се обвърже трябва да мине през един минимум неуспешни връзки, та да се научи да разбира от хора и да познава с какви се среща. Грешката ти е, че искаш от раз да намериш точния, ми не става.

# 3
 • Мнения: 1 933
Имам един страничен въпрос. Какво правиш за него, че не го оценява?

# 4
 • Мнения: 65
Последната ми сериозна връзка...(сериозна 5 месеца Simple Smile )...
Един колега му дължах една услуга и той ме помоли да взема като общ работник при нас един човек, лежал в затвора за изнасилване.Да му дадем шанс, ако може да спи и в склада, че нямал къде.Викам кво толкова, взех го! Работи си човекът, приказваме си , не съм недоволен от него. И тази, с която ходих тогава, понеже бях допуснал да идва на работата ми (За което аз съм за бой) и бях споделил къв му е случая,....бе, прави ми впечатление , че ходи да лафи с него, смее се ...няма лошо. Един път му викам :Колега,, много лафите с мойта мадама! И той ми вика:"Разпитва ме за случая.Кво е станало, какво е станало на делото, ето такива.Често ми се случва да се интересуват жените от тая част на моя живот."
Що го разпитваше "любовта" мислиш?  Търсила е онзи способ , онези малки детайли как се случва цялата работа! Искала е да се научи как и тя да осъди някой някога!   Изобщо не съм и слушал обясненията-човек била, съчувствала била, не знам си кво била. И до днес ми пише, не отговарям!
Оглеждай се и не неглижирай никой сигнал , когато става дума за хора! Никой!
Тумор се реже възможно най-рано. Може да заболи при интервенцията, ама иначе ще боли много повече!
Режи, според мен!

# 5
 • Мнения: 5
Имам един страничен въпрос. Какво правиш за него, че не го оценява?

От битовизми - да ида в тях да му сготвя, да знам, че има какво да яде следващите 2-3 дни, защото няма никакви пари в момента и виждам колко е напрегнат от това, да му изичстя,да му подредя, да го разсея.Постоянно мисля дали се чувства добре, какво прави, без разбира се да го разпитвам и нахалствам.
До семейтсвото му - понеже брат му има лични проблеми и всичките му близки са на нокти се опитвам да го уверя, че може да разчита на мен, да ми споделя, че има моята подкрепа за всичко.
Мълча си за моите чувства с идеята да не го натоварвам..абе ей такива дребни работи, но нищо не се вижда. Винаги следва "не съм те карал".

# 6
 • Мнения: 3 572
Какво бих направила : бих му казала, че се чувствам пренебрегната и бих го попитала дали пък не му се е появило нещо интересно другаде и ако е така, няма драма, просто да не ми губи времето.

И спри да ходиш да му готвиш. Да не си му майка?!

# 7
 • Мнения: 1 601
Вие не живеете заедно и ти му готвиш за няколко дни, защото той няма пари за храна и няма желание да си сготви???
И ти е проблем, че пише на бившата?

# 8
 • Мнения: 13 814
Вие не живеете заедно и ти му готвиш за няколко дни, защото той няма пари за храна и няма желание да си сготви???
И ти е проблем, че пише на бившата?

Понякога хората сами си строят своя ад...

# 9
 • Мнения: 5
Вие не живеете заедно и ти му готвиш за няколко дни, защото той няма пари за храна и няма желание да си сготви???
И ти е проблем, че пише на бившата?

Понякога хората сами си строят своя ад...

Защото показват, че ги е грижа?

Определено не става дума за натрапчивост. Разбира се, че нощувам в тях, както и той в нас. Съответно си готвим,когато сме заедно и просто готвя в малко по-големи количества, за да има и за следващия ден. Не виждам къде е проблема и как може с това да си строя собствен ад?

# 10
 • Мнения: 3 690
Това, което описваш, че правиш за него е меко казано лоша идея. Ако не живеете заедно не е необходимо да се превръщаш в малка домашна фея, която се появява да сготви и почисти и изчезва. Остави подобни жестове и битовизми за по-нататък, ако заживеете заедно. Ако смяташ, че ще го оцени (сега) мисля, че грешиш. Успешно обаче се превръщаш в синоним на скука и не е изненада, че търси бивши да се разнообразява.

# 11
 • Мнения: 1 601
Отношенията ви не са такива, че да хващаш така смело и бойно черпака.
Това първо.
Второ - той няма пари за храна.
Трето - ако и така майчински не се бе погрижила да не е гладен, какво щеше да яде.
Четвърто - кога се очертава да има пари за храна?
Пето - за мъж ли говорим?

# 12
 • Мнения: 13 814
Не виждам къде е проблема и как може с това да си строя собствен ад?

Това е важно и съществено условие за целта. Замисли се - тук май всички отговорили ти виждат, само ти не...

Но народът е казал "Насила хубост не става", няма как да те убедим, живейте си.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 23:33 от Черна станция

# 13
 • Мнения: 1 479
Aми, докато му готвиш и го галиш по главичката , че няма пари , на него му щръква кукуригуто и решава да изръшка всички мацки , които познава  ? Е, не е в ред много тая работа.
Предлагам ти , да не му искаш обяснения и да му кажеш чао .

# 14
 • Мнения: 5
Не виждам къде е проблема и как може с това да си строя собствен ад?

Това е важно и съществено условие за целта. Замисли се - тук май всички, отговорили ти, виждат, само ти не...

Не споря с това. Напротив. Именно за това реших да пиша, за да науча други гледни точки, защото както казах съм много назад с материяла за моята възраст. Просто до сега всичко се случваше много лесно, някак по детски може би.

И все пак имам чувството, че оставате с впечатление, че това се случва на всеки 3 дни, а това далеч не е така. Не се опитвам да му се превръщам в майка орлица, която носи храна на гарджето си.
И като цяло не съм от типа жени, които заемат една огромна част от личното пространство и време на партньора си.

Общи условия

Активация на акаунт