Един татко моли за съвет

• 14 842
  • 480
  •   1
Отговори
# 270
Лимонка, тя хубаво не иска да инвестира в чуждо жилище, което аз адмирирам като мъдро решение, обаче проблемът е, че не иска и да купят. Защото ще трябва да си натисне гъза и да участва, а тя не иска. Иска наготово.

Може би промяната в средата ще й се отрази добре.
Промяна като ново апартаментче в Иван Вазов, НС, илядо и триста евра на м2 примерно?

# 271
Братан, когато си в депресия и на спа не ти се ходи. А аз виждам афинитет на бираджийката към удоволствията и мекото на хляба. Обикновена мързелана.
Тя отива на спа с надеждата да си достави удоволствие, но пак нещо не е наред и освен собствената си почивка разваля почивката и на другите.

Братане, смяната на средата също няма да помогне.

Автора се е видял в чудо, защото бяга по ескалатор, а жена му засилва оборотите на ескалатора надолу и му обяснява, че не е добър катерач на ескалатори.

Играл съм го този мач.

# 272
Лимонка, тя хубаво не иска да инвестира в чуждо жилище, което аз адмирирам като мъдро решение, обаче проблемът е, че не иска и да купят. Защото ще трябва да си натисне гъза и да участва, а тя не иска. Иска наготово.

Може би промяната в средата ще й се отрази добре.
Промяна като ново апартаментче в Иван Вазов, НС, илядо и триста евра на м2 примерно?
Може би не иска понеже вижда, че мъжът ѝ няма никаква финансова култура. Откъде да знае кога ще му хрумне пак да изпразни някоя кредитна карта и да дръпне няколко бързи кредити.

# 273
Автора е мека мария и много слуша акъла на жена си. Който се мени според кефа, както и според мнението на мама. Сега е на кеф и автора в името на детето и на това да се опитва да крепи отношенията им я води на почивка. Еми не се прави така, принцеска трябваше да си постои при мама известно време (седмица, месец), да и се връчи проекто предложение за развод, пък после ако има достатъчно рев и сополи, и молби също, тогава да си я приеме. Иначе сега пак по старата схема до момента, в който и се смени кефа или мама напълни кухата и глава с лоши мисли и всичко пак от начало.
Тук също съм съгласен, че има някаква депресия, но определено не е само това. Булката просто я мързи и нещата са въпрос на манталитет. Като гледам част от коментиращите, не е само единичен случай. Но просто тук е намерила кой да и угажда и да му трови живота в замяна. Също жилище не се купува само от единия, това е сериозна инвестиция и са нужни постоянни усилия и от двамата в продължение на години. И пак след като майката има два апартамента, които предполагам автора ще наследи, далеч по-уместно би било да се ремонтира по-големия апартамент с някакви ясни уговорки, от колкото да си набута един дебел кредит за нов.

# 274
  • Варна
Намерила " удачен " начин да лекува Хашимото- с алкохол. Авторе, цирка ще продължава. Но ти се ръководиш от желанията на жена с доста недостатъци. Внимавай да не се намесят нейните роднини и да изгониш майка си ,от личния и дом. Депресираните не търсят удоволствия и не са конфликтни.
Може да ти роди второ, за да се чувстваш още по- вързан и задължен.

# 275
Може би не иска понеже вижда, че мъжът ѝ няма никаква финансова култура. Откъде да знае кога ще му хрумне пак да изпразни някоя кредитна карта и да дръпне няколко бързи кредити.
Човек, който е мрънкал от две поредни добре платени работни места и не е съумял да се задържи на тях, макар и с връзки, няма морално, интелектуално и финансово право да оценява нечия финансова култура, особено пък на провайдъра си. Все едно детето ти да се затръшка, че не ставаш за майка и не разбираш от пари, щото не си му купила телефон като на Марийка - нали го продават на лизинг и толкова ли си бедна, че един телефон на собственото си дете не можеш да вземеш, каква майка си ти.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 11:35 от Анонимен

# 276
Човек, който е мрънкал от две поредни добре платени работни места и не е съумял да се задържи на тях, макар и с връзки, няма морално, интелектуално и финансово право да оценява нечия финансова култура, особено пък на провайдъра си. Все едно детето ти да се затръшка, че не ставаш за майка и не разбирсш от пари, щото не си му купила телефон като на Марийка - нали го продават на лизинг и толкова ли си бедна, че едон телефон на собственото си дете не можеш да вземеш, каква майка си ти.
За пореден път казвам, не му вярвам на автора. Интуицията ми рядко ме лъже.

# 277
Моята също, но аз пък коментирам принципно въпроса. Даже много деликатно го коментирам.

# 278

Може да ти роди второ, за да се чувстваш още по- вързан и задължен.

Понеже аз искам второ дете, или поне бих искал, но когато съм повдигал въпроса, отговора е бил - аз никога няма да си причиня това втори път. Ако искаш второ дете, търси си друг да ти го ражда...

# 279
Принципно, ако приемем всичко за чиста монета е така, но не мога да пренебрегна факта, че има разминаване на факти и историята не звучи достоверно.
Моята също, но аз пък коментирам принципно въпроса. Даже много деликатно го коментирам.

# 280
  • София

О, хайде, тя пък е финансово културна отвсякъде!
Човекът обясни какви ги е свършил, но и че е ходил дори на обучение по финансова дисциплина и в момента изплаща по 200 лева борч, но и успява да задели.
Тази резервация за СПА, която жена му дебне да не изтърве и настоява да се осъществи, сигурно е по негово желание, ама надали.

ПП. Разминаване на факти в темата няма.
Има вадене на разни писания от разни други места, които писания се приемат за достоверни, но авторът ги отрича.
Като това, че го пратихте да живее в годините в чужбина, например.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 11:34 от absurT

# 281
Понеже аз искам второ дете, или поне бих искал, но когато съм повдигал въпроса, отговора е бил - аз никога няма да си причиня това втори път. Ако искаш второ дете, търси си друг да ти го ражда...

Вие ще станете съвсем дядовата ръкавичка.

# 282
  • Варна
Авторе, защо искаш второ? Имаш сериозни проблеми и с настоящото.

# 283
И защо да лъже в анонимен форум и какво му е файдата от което? Човека търси съвет в подобен форум, защо трябва да бъде оплют?

# 284
В никакъв случай не ѝ прави второ дете. Тя с първото се оправила, че още едно. Не е депресирана, просто си е чиста мързелана.

Общи условия

Активация на акаунт