Един татко моли за съвет

• 14 857
  • 480
  •   1
Отговори
# 285

Може би не иска понеже вижда, че мъжът ѝ няма никаква финансова култура. Откъде да знае кога ще му хрумне пак да изпразни някоя кредитна карта и да дръпне няколко бързи кредити.

О, хайде, тя пък е финансово културна отвсякъде!
Човекът обясни какви ги е свършил, но и че е ходил дори на обучение по финансова дисциплина и в момента изплаща по 200 лева борч, но и успява да задели.
Тази резервация за СПА, която жена му дебне да не изтърве и настоява да се осъществи, сигурно е по негово желание, ама надали.
Ми не е, има такива жени, но те обикновенно се събират с по-отговорни мъже, които ги отглеждат. А тук се е получило търкулило се гърнето намерило си похлупак.
Ей го на автора, не стига, че  не се оправят със сегашното си положение, ами и второ дете иска, да го дърпа по нощите. Това отговорно поведение ли е?

# 286
Добре де, тази златна п... госпожа какво изобщо иска? Не иска да купува дом, не иска да ремонтира дом, не иска да работи, не иска да домакинства, не иска да си гледа детето... Че то нещо, което я разграничава от уайт траш и ла*новоз остана ли?

# 287
И аз се чудя, каква е ползата на автора да лъже?
И ми е интересно кои факти се разминават. Няма да му ставам адвокат, но по света има много мързел и жена му явно е в този кюп.

# 288
Добре де, тази златна п... госпожа какво изобщо иска? Не иска да купува дом, не иска да ремонтира дом, не иска да работи, не иска да домакинства, не иска да си гледа детето... Че то нещо, което я разграничава от уайт траш и ла*новоз остана ли?
Галчеее, таман те похвалих, че си се цивилизовала и пак почна с овчарските благословии.
Жената очевидно не е добра съпруга и майка с менталност в криза, което не я прави автоматично лош човек или злодей.
В момента тя очевидно иска да е далеч от съпруга си на друго място, което ще й даде спокойствие.

# 289
И аз се чудя. Но най-вече се чудя тоя неин мъж що не вземе да я попита. И като види, че е неориентирана да поведе той семейството на някъде, по възможност по-далече от мамината гарсониера.
И аз се чудя, каква е ползата на автора да лъже?
И ми е интересно кои факти се разминават. Няма да му ставам адвокат, но по света има много мързел и жена му явно е в този кюп.
Може би не лъже умишлено, но представя нещата пречупени през неговата си призма. По-назад посочих кое не ми се връзва, няма да повтарям.

# 290
  • София
Лимонче, едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто- да го направиш!
Човекът казва, че иска да има още едно дете, а не че е вързал жена си за кревата и го прави неуморно.
Дотук, не е показал безотговорност, независимо от залитането с кредитната карта.
Поел си е задължението да оправи бакията и се справя успешно.

Аз другата "логика" не схващам.
Мъжът да накара насила жена си да се изнесат в друго жилище, на което да плаща той наем, като в същото време тегли кредит за апартамент, който пак сам да изплаща, само и само тя да участва в СИО?
Ако ще превръщаме темата във фарс, добре.
Но, ако сме сериозни, такава гледна точка е отвратителна и долна.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 11:45 от absurT

# 291
Овчарски, вълчи - това е истината. Не е като да са от вчера заедно и да се изненадват внезапно от чорапи в коридора и забравена сметка за кабелна.
Ти щото такива ги бравосваш, дай да не играем сега бели и добри.

# 292
Братане, тя от какво точно се напрегна и умори, че спокойствие ѝ трябвало?

# 293
  • Варна
Иска спа, ново жилище, кеш, все от името на детето. Позната история.После може да поиска и нов мъж, стария се е изчерпал.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 13:52 от Viviana91

# 294
  • София
След като има заболяване, което се проявява по такъв начин- умора, раздразнителност и т. н., ясно е че жената няма да е в кондиция.
За мен поне, не това е проблема, а цялостната й АНТИнастройка към семейния живот, към заедността в целите .
Не са много жените, които имат опора в лицето на мъжете си така, както тя я има, но насила можеш да вземеш, насила не можеш да дадеш.

# 295
Съжалявам, но с последните "разкрития", че жената е с Хашимото, съвсем ми олекна на автора историята. Само, които не се е борил с депресия, причинена от хормони, може да каже, че тя е "мързелана".
И да, никак не се връзва тя да си гледа терапията и да се бори с това, и да пие такова количество бира. Дори и еднократно.
Сега пък и дебела стана. Еми сигурно. Хашимото и бременност водят до това нещо. Колкото и да внимаваш и да се стремиш да контролираш.
Авторе, не ми отговори на въпроса: Ти по какъв начин помагаш на жена си да запази връзката с детето? Общо взето тя вижда дъщеря ви за два часа на ден. Ти по какъв начин помагаш на детето си и майка му да запазят връзката си? Като се качваш при мама?
Защо не преместихте тв-то в кухнята, така че да не си пречите взаимно?
Кой първи предложи спането при мама? Жена ти ли? Защото имам известни съмнения, че точно така е станало.
Жената хем е лабилна, хем сега се появява заболяване, което много лесно довежда до жестоки депресии.
Хем си контролира заболяването, хем пие, което е силно противопоказно.
Хем преди е работила, хем сега не иска.
Нищо не се връзва.
Все повече ми изглежда, че накланяш везните в своя полза.
По въпроса за ника. Аз лично проверих в интернет, защото е уникален. Шанса още някой да го ползва е малък.
Не са живели заедно навън. Жената е била сама за няколко месеца. А като добавиш и властните родители, споменати по-рано, а и автора го спомена в първия пост, получаваш съвсем друга картинка.

# 296
Хем си контролира заболяването, хем пие, което е силно противопоказно.
Хем преди е работила, хем сега не иска.
Какво странно виждаш в това?

# 297
Автора ли е писал за заболяването и? Не съм го срещала в постовете му.

# 298
Може би промяната в средата ще й се отрази добре.
Ох, горката тя депресарка ... Ще ѝ се отрази добре, но не тази промяна със спа-то, а онази другата дето ще остане сама с дете и без работа. Тая жена има нужда от сериозен житейски шамар, не от глезотии.

# 299

Може да ти роди второ, за да се чувстваш още по- вързан и задължен.

Понеже аз искам второ дете, или поне бих искал, но когато съм повдигал въпроса, отговора е бил - аз никога няма да си причиня това втори път. Ако искаш второ дете, търси си друг да ти го ражда...

Какво ненормално има, ако тежко е преживяла раждането и последващото гледане на дете 2 години. Как пък хем смяташ, че не е добре здравословно и има нужда от специалисти, не се справяте с едното дете, въобще повдигаш въпроса за второ? Много ясно, че като е тръгнала на работа, трябва да се включваш и ти в гледането и домакинството, не да го тропосваш по баби детето вечер и по всеки повод, че да гледате телевизия. Всъщност жена ти в момента си работи, нали така? Просто се оплаква на мъжа си, за да получи някаква подкрепа, както много хора правят. И вероятно е получавала обезщетение за безработица през тези 6 месеца, през които не е била на работс. И също както много други хора просто изпитва трудности, докато навлезе в работата.

За да се съгласяваш, че е наливала пари в гарсониерата на майка ти, явно не сте имали през тези 12 години особено разминаване в доходите, поне не и такова в твоя полза. И за да имаш ключ от жилището на нейните родители, явно нямат лошо отношение към теб.

Общи условия

Активация на акаунт