Цветя за терасата - 5

• 24 698
  • 559
  •   1
Отговори
# 270
Venetta, първото е биденс и наистина цъфти цяло лято. Имам, но в жълто. Търсих като твоето, но не намерих:-(

# 271
А моята кливия е на перваза, но не цъфна. Миналата година направи един малък цвят, но пък завърза семе и аз го оставих да зрее. Не зная дали заради семето не цъфна тази година.
Изглежда не само светлината е фактор.

ПС Не зная за вас, но мен все повече  ме хващат дивите от тези няколко цветарски теми.  Особено двете - Цветя на терасата и Цветя за дома направо се покриват от много време. И като търся нещо старо, не успявам да го открия.
Предполагам идеята е била в едната да се говори за външни цветя, а в другата за вътрешни, но отдавна не е така.

Какво ще кажете, дали не е по-добре поне тези двете да се обединят  в една обща тема?

# 272
Venetta, първото е биденс и наистина цъфти цяло лято. Имам, но в жълто. Търсих като твоето, но не намерих:-(
Точно така,биденс е. Много приятни цветенца. Аз си взех от клематис тази година жълт и червен с жълто, но сега погледнах и нямат на сайта,но имат жълт кореопсис грандифлора. Иначе по разсадниците обичайно имат останали бройки.

# 273
Кореопсисът даже се води многогодишен. Миналата година засят от семена при мен в сушата едва креташе, тази пролет успяха да покарат едно-две стръкчета, но вече ги няма.

ПС Не зная за вас, но мен все повече  ме хващат дивите от тези няколко цветарски теми.  Особено двете - Цветя на терасата и Цветя за дома направо се покриват от много време. И като търся нещо старо, не успявам да го открия.
Предполагам идеята е била в едната да се говори за външни цветя, а в другата за вътрешни, но отдавна не е така.

Какво ще кажете, дали не е по-добре поне тези двете да се обединят  в една обща тема?

Аз чета всички цветарски теми тук с огромно удоволствие, и също забелязвам, че тези двете често преливат една в друга. Сега в летния сезон почти не се пише за стайни цветя, през зимата пък е обратно...

# 274
Е, сега ме зарибихте да си търся и биденс. Някой знае ли в София да продават разсади?

# 275
  • забравих си мисълта...
St.Dobri, първото е Bidens ferulifolia или още го наричат златната Мария (Goldmarie).
Как се казва цветето на български, не знам. В описанието му пише, че до скоро от тези цветя е имало само в жълто, нo на някакъв градинар се е отдало да създаде и в оранжево.
Другите две си ги определила правилно, кученца и тученица.
За сандъчетата, аз точно затова им търся подложки за отдолу, за да не тече от тях вода, като ги поливаме. То дали човек е в къща и дали е в апартамент е без значение, не  е приятно, когато водата се изтича и капе отвисоко.
P.S. Днес при нас е ден на бащата. И докато пиша от мобилния, и докато гледам мъжът ми да не ме види, че знам ли го, може да вземе, да се обиди и вие сте писали вече как се казва цветето. 😊

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 19:05 от Venetta

# 276
Venetta,казвай, ако трябва ще се редактираме😀

Diorela, аз купих преди месец от Практикер. Правила съм и разсад, но той не е цъфнал. Този от Практикер с цветтлета го купих.
Засичала съм, че продават в групите за цветя във ФБ.
Ако не намериш, ще ти подаря .

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 20:45 от Biserka_a

# 277
Аз чета с удоволствие и двете теми. Но съм тотално объркана от всичката информация, която събрах за последните два месеца, та повече няма накъде. И да споделя - малката ми саксийна роза има 4 пъпки, които растат буквално с часове. Пет бяха, но едната я откърших без да искам като почиствах покафенели листенца - много се ядосах на себе си. Наистина се надявам да цъфнат и тогава ще ви ги покажа. Колкото до дъждовете, никога не съм ги мразила както тази година. Прибирах, вадих, следих прогнози, в комбинация с бурни ветрове доста грижи ми създадоха. Сега на ред са жегите. Харесах си едни цъфтящи бегонии - но не тези които помня от баба ми. Най-вероятно няма да им устоя, само не знам как ще се справя с мястото. Последното, което си бучнах е едно ледено цвете - така поне го разпозна апликацията на телефона ми. Общо взето ако не купувам си искам от съседските дворове.

Индришето, което имам е точно като на Venetta. И мирише както в спомените ми. А в калибрахоето на Анита ми останха очите - чудно.

# 278
На мен последното ми прилича на делосперма, но може и да греша.

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 18:09 от Biserka_a

# 279
Магнито, повечето бегонии май не обичат жегите и силното слънце, само казвам. Особено тези с дребните цветове, много бързо ги изгаря и изсушава.

# 280
  • SF
Моята саксийна балконска роза прецъфтя. Няма пъпки. А листата са изморени, пожълтели и изсъхнали. Може би тези рози са за еднократна употреба - купуват се и им се радваш, докато се разтворят всичките им пъпки и край!

# 281
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
бодни я в градинка, ако имаш, или в по-голяма саксия и на балкона.
нашият е прекалено слънчев и бях избрала място, на което е в сянка в най-силното слънце.
не ѝ беше добре, преместих я на село. Simple Smile
каквото и да казват, розата не е стайно цвете, независимо от размера.

# 282
  • SF
На балкона си е откакто я купих. Слънчев е, но не и през последните 2-3 седмици. Имам по-голяма кашпа, но в нея са листата от гладьолите (да не ги наричам гладьоли, защото са само листата им) и в центъра една бяла ружа, която засега е още малка и няма цветове, но расте и след време се надявам да стане дръвче.

# 283
Есме, разсмя ме с листата от гладиоли, но ми хрумна нещо за липсващите цветове. Преди не бях разбрала, че са в саксия. Полей с малко течен тор за цъфтящи, може би в саксията им липсва нещо? Също е възможно саксията да се прегрява, ако е на слънце. Може да се засенчи с нещо.

# 284
  • SF
Да, на слънце е, но сега слънце няма. Вече два пъти поливам с тор от Лидл. След около десетина дни, пак идва ред да ги поливам с тор.
Между другото цяло лято ли така през 2 седмици да поливам мушката и рози с тор? Да не прекаля?

Общи условия

Активация на акаунт