Цветя за терасата - 5

• 24 319
  • 559
  •   1
Отговори
# 480
Щом си в Тенерифе, да дойда да ти давам направо на място практически уроци по вкореняване ?  Пък докато ги чакаме да пуснат корени, може и да видя плажовете как са... Joy Joy Joy
Пристигай. То, че няма да вкореним резници, няма, ама здраве да е. Плаж има.Joy

# 481
Изобщо предлагам онлайн семинара на тема Пеларгониуми да го пренесем направо там. Уроци по качествено крадене, вкореняване и отглеждане. Баш сега му е времето, има желаещи и нуждаещи се от такова обучение. 🤣🤣🤣

# 482
Уроци по качествено крадене, вкореняване и отглеждане.
На Тенерифе.
Бързам да се запиша за семинара, преди да са се запълнили местата JoyJoyJoy
Моите клечки от сакъзите, които майка ми ми откъсна вече са стабилно закрепени, изкарват листенца, едното дори има пъпки, които махнах. Оставени на произвола на съдбата, под дъжда и шантавото време, от 8бр само едно замина, останалите ще оцелеят
Сега вече като разбрах и къде да чупя клонките, довечера мога да излезна на лов JoyJoyJoy

# 483
+1 за отделна тема за мушкати.

# 484
Благодаря за отговорите за моето сакъзче Flowers Hibiscus

blackcat аз толкова се вгледах в петносаните листа, даже не бях забелязала, че стъблата са бели Blush
Ще го разгледам по-подробно днес. А другото до него е със зелени стъбла.

# 485
Хора всякакви, но съм отвратена от снимков материал на крадени цветя и разсъждения по темата. Не разбирам, не одобрявам и се възмущавам на ширещото се твърдение българско, как трябва да си го краднеш, че да ти се хване. Докато масово се мисли така, няма да имаме красива околна среда. Ще продължават единици да облагородяват, а орди да крадат. Много е тъжно.

# 486
Нямам нищо против отделна тема,но някой друг да се заеме. Наистина през тел ми е мъка голяма,с две ще се измъча. И все пак не знам дали има смисъл,те пак са цветя и пак са сезонни. В смисъл,сега се пише,пускат се снимки и т.н. След 3-4 месеца приключват. Не знам както си решите. 🤗
Иначе за семинара е много добра идея. 🤣🤪

# 487
Хора всякакви, но съм отвратена от снимков материал на крадени цветя и разсъждения по темата. Не разбирам, не одобрявам и се възмущавам на ширещото се твърдение българско, как трябва да си го краднеш, че да ти се хване. Докато масово се мисли така, няма да имаме красива околна среда. Ще продължават единици да облагородяват, а орди да крадат. Много е тъжно.

Подкрепям, но от крадене и крадене има разлика! В нашата стая имаме много цветя и си менкаме клонки, една колежка също дава, тя има и стайни и външни, но винаги казва, айде аз се обръщам открадни си. По този начин ми даде индришето, на една дуга колежка пък каменно цвете, тъй че нв винаги откраднатото е буквално откраднато.
Иначе и аз смятам, че не е редно да се взема защото ако всеки взема в единмомент ще свърши. Цветя, които са ме впечатлили снимам и пускам във албум във фейса, но сърце не ми дава да ги откъсна. Онзи ден минавах с колата покрай едни разкошни рози и хора между тях ги разглеждаха, мислех че ще ги оберат, но хората ги миришеха една по една и не ти късаха, тъй че не винаги написаното в буквално действие.

# 488
За семинара на Тенерифе съм съгласна. Места има, заповядайте да обменим опит на плажа, където няма цветя, ама пък има океан. Joy
Ти нормална ли си, да права си напълно. Нормално не действам така, признавам, че този път моята интелигентна и опазваща околната среда натура, ми изневери тотално. Бях като обсебена. Моля, не ме закарвайте на кладата.

# 489
Флорче, всеки има моменти на слабост, тъй че каква клада?! Ще размножиш резниците, ще станат едни красиви цветя, ще раздадеш на комшийки и колежки и ще си изкупиш греха Simple Smile

Аз установявам, че мушкати и сакъзи ни сближиха много тая пролет като колектив - всяка мъкне клончета, сменяме цветове, готино е!

Нищо не казахте за белите клонки на сакъзчето от снимката на Pholxx, моите са същоте ако трябва някакъв тор да им вземам... Благодаря 🌷

# 490
Аз също питам дали може да си 'открадна" от нечие цвете, като обяснявам, че ще внимавам и няма да го загрозя, ще взема съвсем малко клонче, което и без това е за махане.

Ако има отделна тема за пеларгониумите,  не зная дали бих  я следила, не са ми особена слабост. А тук следя и като има питане, отговарям.  От такава отделна тема, ще  последва и за петуниите, за бобови и т.н.  Тук няма чак толкова много цветари, че да има отделни теми за всяко цвете или храст, които да са активни. Повече ме интересуват такива теми, в които бих научила нещо.

# 491
Нямам нищо против отделна тема,но някой друг да се заеме. Наистина през тел ми е мъка голяма,с две ще се измъча. И все пак не знам дали има смисъл,те пак са цветя и пак са сезонни. В смисъл,сега се пише,пускат се снимки и т.н. След 3-4 месеца приключват. Не знам както си решите. 🤗
Иначе за семинара е много добра идея. 🤣🤪
Тц, кой казва, че са сезонни пеларгониумите? При мен са целогодишни. Така че,като дойдете на Тенерифе, проблемът ви е решен. Grin
За стотен път ще попитам някоя дама от Троян има ли? Сънувам едни мушката, които видях там и попитах най-учтиво за клонче, не ми дадоха.

# 492
  • Бургас
За Тенерифе бройте и мен!
Аз мисля, че е най-добре да има една тема само. Иначе голямо лутане настава.
Аз мога да пусна нова тема, не ми е проблем. Ако няма друг желаещ.

# 493
Здравейте, не съм писала в тази тема. Видях много красиви неща! Simple Smile

Аз имам много цветя на терасата, както и в офиса, както и при родителите ми, но не са аранжирани красиво. Имам и чери домати, отгледани от семка - знам,че са за друга тема. В другата тема хората имат вече зелени доматчета, при мен едва сега единият цъфна, останалите са още малки.

Имам няколко калибрахоета (мислех, че са дребни петунии) - едното цялото е в белокрилки, а беше много красиво... Опитах се да пръскам с един стар препарат и окърших голяма част от разклоненията, но не знам дали ще бъде ефективно. На същата тераса има и едно сандъче с фрезии, притеснявам се да не се зарази с насекоми...
Исках да питам за фрезиите, ако някой гледа - какво правите с тях - връзвате ли ги по някакъв начин, за да стоят изправени?
Скрит текст:
За първи път отглеждам в саксия и не очаквах,че ще падат така, мислех, че ще растат нагоре. Преди бях виждала фрезии само в букети. Всъщност, купих голям пакет луковици от един хипермаркет и не вярвах, че ще се развият толкова добре. Бяха намалени (50 броя за 5 лв - не посадих всичките) и си мислех, че може и да не излезе нищо от тях...

Сега чакам и едни невени да цъфнат - също са от пликче със семена. Стават много високи и с големи дълги листа, не като тези кичести невени, които видях по-напред в темата. Най-високият е около 50 см (измерих го с шивашки метър). 

Споделям снимка на едно кралско мушкато, което ми е подарък и е още малко, затова и има само едно цветче:
Скрит текст:

# 494
  • Бургас
Лавандулата ми не е добре.
Дали да я острижа и нея?
Прочетох, че иска много слънце и суха почва. Държа я на затворена терса, срещу отворения прозорец. Слънце има, но е по-малко, отколкото на перваза навън.
Какво да я правя?
Нямам място на перваза.

Общи условия

Активация на акаунт