


"Шоколадово изкушение"
Продукти:
300 г натурален шоколад (55-80%)
200 г масло
5 бр. яйца
1 ч.ч. захар
2 с.л. брашно
2 с.л. какао на прах
За печенето се използват или форма с размери 23х23 см, или 6 бр. кръгли керамични формички. Намазват се с масло и се поръсват с какаото вместо брашно.
Шоколадът се начупва на парчета и заедно с маслото се разтопяват на водна баня или в микровълновата фурна като от време на време се разбъркват до получаване на еднородна смес. Оставя се да изстине.
В голяма купа се разбиват яйцата със захарта на пяна. След това към тях се добавя шоколадово-маслената смес. Отгоре се пресява брашното и се разбърква добре. Готовото тесто се изсипва в подготвените форми. След това плътно се покриват с алуминиево фолио, слагат се в дълбока тава и в нея се налива вода до средата на формите. Пече се в предварително загрята на 175 градуса фурна около 1 ч. и 15 мин.. След това формите се изваждат от тавата и се сваля фолиото. Сладкишът се охлажда, след което се нарязва и се вади от формата. Ако е правен в керамични формички не е задължително да се вади - и с тях изглежда добре!







Източник: russianfood.com