СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 763
  • 801
  •   1
Отговори
# 570
Преди 3г. данните се обработваха в Ломоносов. Не знаех, че всяка година е на различно място. Не че има някакво значение.
Работите по БЕЛ можеше да се видят в 22-ро. Не знам дали литераторите, които разясняваха грешките, бяха от 22-ро или дежурни учители от различни училища.

# 571
  • София
За училищата с компютри за обработка на данни не знаех; не знаех и че учители на седми клас нямат право да са проверяващи.
Остана сега някой да разясни какво се има предвид под "закрит въпрос". Simple Smile

# 572
Ужас, ако отпадне редактирането.Поне там винаги изкарва максимални точки

# 573
да ви запитам Simple Smile
НВО се проверява във 22, това означава ли, че учителите от 22 може да си проверяват работите на своите ученици? Звучи ми като недопустимо, но... вече нищо не ме изненадва Simple Smile
Работите се засекретяват от комисии, назначени със заповед на министъра на образованието, които работят
на територията на гр. София, в Учебен център на МОН.
След засекретяването се извършва електронна обработка - сканиране на изпитните работи и съответно проверка на постъпилата в системата информация за отбелязаните отговори на въпросите с избираем отговор.
Изпитните работи на учениците от цялата страна се разпределят за оценяване между регионалните комисии в страната на случаен принцип.
Всяка изпитна работа се проверява и оценява индивидуално от двама оценители, като оценителите на една и съща изпитна работа може да са членове на различни регионални комисии.

Под " закрит въпрос" вероятно се има предвид въпрос с избираем отговор.
Напомням само, че моделът по БЕЛ към момента не е променен, а съгласно него видовете и броят на задачите е:
 -18 задачи със структуриран отговор с четири възможности за отговор, от които само един е правилен;
‒ 6 задачи с кратък свободен отговор;
‒ 1 задача с разширен свободен отговор;
‒ 1 задача за създаване на текст.

# 574
  • софия
Надявам се да не отпадне въпросът с отбелязване на грешките. Ако отпадне тезата, няма да имам нищо против.

# 575
Защо се връзвате на всякакви щуротии от типа ЕЖК? Някой чул, че някой е коментирал, че обмисля нещо да отпадне... А те изпитните варианти сигурно вече са готови.

# 576
Вече ми е все тая какво ще отпадне.
Само да се свършва.

# 577
  • София
Дидева, въпрос от типа #заседемдестиосмипът, извинявам се. Simple Smile
Помня, че скоро беше обяснила за промяна на правилата при разлика в оценките между двамата проверяващи, и че вече арбитърът дава само препоръка. Но или не дочетох или не разбрах как финално се оценява работата съгласно въпросната препоръка.

# 578
  • софия
Мисля като Мария. Мине, не мине и някоя "важна" госпожа по БЕЛ вземе, че сподели "безценна" информация, която след това се оказва невярна.
Точно на госпожите по БЕЛ ще им кажат какво ще отпадне или ще се промени сега и то по този начин.

# 579
Red, разликата е, че няма арбитър, който да оцени работата и неговата оценка да е окончателна. Председателят или зам. председателят на регионална комисия за проверка и оценка на изпитните работи към когото са насочили проблемната работа я връща към единия или към двамата оценители с препоръки как да бъде отстранено несъответствието.

# 580
  • София
Благодаря. Simple Smile
А по принцип се калкулира средноаритметична оценка между тези на двамата проверяващи, така ли?
Не че нещо особено ще ми помогне това, но като сме навлези в тези дълбоки дебри... Grinning

# 581
Защото не е една жена, а учителки. Нашата е  деликатна и внимава много преди да се изкаже и последно- казах, че се обсъжда, а  не че е прието.

# 582
МОже би бъркам, но първия дава оценка, а втория дава оценка,която ако е повече от 0,5 разлика, вече е проблем и тогава трябва арбитър
Не знам нататък как се коригира това

# 583
  • София
МОже би бъркам, но първия дава оценка, а втория дава оценка,която ако е повече от 0,5 разлика, вече е проблем и тогава трябва арбитър
Не знам нататък как се коригира това
А на преразказа общата крайна оценка ли се сверява между проверяващите или на всяка стъпка поотделно, за детайлно описание, за граматични правила и тн.?

# 584
В случай че разликата в оценките на двамата оценители е по-голяма от допустимата...
До преди няколко години разликата беше упомената с точен брой точки ( поне за въпросите от тогавашния втори модул), сега не е така.
 Оценката е средноаритметична от индивидуалните оценки на двамата оценители.

Общи условия

Активация на акаунт